Årsoversikt

søndag 2. september 2018

Uke 35 2018 - Størst av alt er kjærligheten

I dag er det så mye jeg har lyst til å blogge om at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne, men et sted må jeg jo begynne, så da begynner jeg med "slutten" av uka, siden det helt klart har vært ukas høydepunkt. I helga har nemlig Trond og jeg fått være med og feire kjærligheten i Molde, der Elise og Bernt Morgan ga hverandre sitt "ja", og vi fikk være med på en fantastisk fin, utrolig romantisk og uendelig morsom bryllupsfest i går kveld. Et av årets desidert største høydepunkt!

Torsdag og fredag tilbrakte jeg i Bergen, først på veiledningsgruppe og ettårs konferanse for ALIS-Vest, prosjektet jeg er en av nå 15 heldige deltagere i. Det var en spennende og flott dag, der vi håper vi fikk frem hvor fornøyde vi er med prosjektet - og hva som er viktig for oss "yngre" leger for at vi skal velge allmennpraksis. Begynnelsen av uka brukte jeg til å forsøke å ta meg inn igjen etter vaktuke og konserthelg i Bergen, og forberede meg og oss til resten av uka. Det har med andre ord vært nok en travel uke, men også en fin uke på flere måter.

Rosenes by - Molde - der vi har tilbrakt helgen i kjærlighetens tegn.
Så blir de stående disse tre: Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.


Ukas første dag ble tilbrakt på kontoret her i Eivindvik med papirarbeid og et ukjent antall kopper kaffi. Jeg er heldig, som har rom til å sette av en dag til slikt de ukene jeg ikke har vakt, og er på utekontor i Brekke. For det gjør at jeg ikke må sitte på ettermiddag eller kveld og gjøre det papirarbeidet som jeg ikke rekker innimellom konsultasjonene på en vanlig kontordag.

Barna var på skolen, og Trond var på jobb, og på kvelden så vi film, siden "Avengers - Infinity War" kom i posten. Nå skal jeg ikke komme med noen "spoilers", men det ble noen tårer på jentene, som ikke hadde sett den før, kan jeg love.


De neste to dagene i uka hadde jeg vakt lokalt på dagtid. Tirsdag var, som den alltid er, nokså travel, men så lenge vi har helsesekretærene på plass; til å ta blodprøver, svare på henvendelser på mobilen, i luka og på SMS, til å legge inn reseptforespørsler, til å ta EKG, og rett og slett ordne opp; så er kommer vi stort sett i mål til slutt selv om det er travelt. Jeg var visst trøtt, jeg har i alle fall sendt denne snap-en på formiddagen.

Tirsdag kveld fortsatte Trond og jeg å legge gulv oppe på gangen, men timene går fort unna på ettermiddagen, så vi er ikke akkurat ferdige med det gulvet enda.


Onsdag hadde jeg også vakt, men da var jeg "alene" på kontoret, så da skulle jeg, i tillegg til å være lege, forsøke å gjøre alle de tingene som helsesekretæren ordner for meg når de er på plass. Det er sannsynligvis ikke nødvendig å si dette, men det går ikke akkurat "glatt". Onsdagen endte derfor med migrene-anfall og endel timer under dyna i et mørkt rom.

Ettersom jeg skulle være borte fra torsdag til søndag, Trond skulle være borte fra fredag til søndag, så har Rune og Amanda vært i Sula hos "tante" Mona, Maia hos sin venninne Emma her i Eivindvik i helga, og Snøball har vært på besøk hos sin venn Balder. Dermed var det ingen tvil om hva onsdag ettermiddag måtte benyttes til når hodet bare tillot det, nemlig å pakke. Og det ble da også gjort, på et vis, jeg pakket til meg og de to "minste" barna, Trond pakket for seg selv, og Maia ordnet seg også selv, slik at to kofferter og to sekker stod klare for helgetur da vi gikk og la oss onsdag kveld.



Det ble en tidlig morgen på torsdag, siden jeg skulle møte to av de andre "ALIS-legene" til frokost i Bergen klokka halv ni. Jeg dro fra Eivindvik litt før klokka seks, og tok ferja ti på sju fra Sløvåg. Det var tidlig nok, men da jeg hørte på radioen at ferja hadde fått maskinproblemer og hadde blitt innstilt etter den avgangen jeg tok, så var jeg jammen glad for at jeg hadde dratt så tidlig likevel. Trond var ikke så heldig, han skulle til tannlegen i Knarvik midt på dagen, og fikk en god omvei for å komme seg dit på grunn av ferjetrøbbel.

Veiledningsgruppen denne gang brukte vi til å forberede oss til årskonfereransen på fredag, og så gikk praten som alltid godt om opplevelser på godt og vondt siden sist vi så hverandre. På kvelden var det festmiddag på Scandic Bergen Airport Hotel med deilig mat, og spesial-meny til meg, siden jeg sliter med laktose-intoleranse for tiden.


Ettårskonferansen på fredag ble en innholdsrik og spennende dag. At yngre leger har et ønske om en trygg og stabil hverdag, med fastlønn, veileder og supervisjon, og listelengde som er forenlig med fritid og familie, for at en skal satse på en fremtid som allmennlege tror jeg i alle fall kom klart frem. Helseministeren var der, sammen med nesten 150 andre. Og vi kom godt ifra å presentere oss og våre erfaringer og tanker, om jeg skal skryte litt selv.

På ettermiddagen kom Trond til Bergen og møtte meg der. Han var heldig, og fikk sitte på til Knarvik, og tok deretter bussen til sentrum, i stedet for å kjøre også el-bilen til Bergen. Og på kvelden dro vi så med Widerøe fra Flesland til Årø flyplass for å tilbringe resten av helga i Molde.


Dagen i går var helt fantastisk flott. Fra en nydelig vielse i kirken på Røbekk via velkomstdrink med medfølgende oppgaver til nydelig middag med breiflabb fisket av brudgommens far, med oppgaver av forskjellig art underveis i en middag der vi satt til bordet i mange timer, men kjente det ikke en plass, for vi hadde det så kjekt.

Et rikholdig kakebord med kaffe og noe "attåt", før kvelden ble avsluttet med musikk, sang og dans. Innimellom fikk vi tid til både å ha "foto-session", og å studere alle de flotte gavene på gavebordet, og utpå natten vanket det pølser i brød til nattmat. En helt fantastisk dag var det for oss som var gjester, og jeg håper og tror at dagen innfridde for brudeparet også.


I dag føler jeg at jeg har brukt det meste av dagen til å reise. Etter frokost og utsjekk fra hotellet tok vi turen til Solemdalen på et kort besøk hos tante og onkel der. Deretter kjørte onkel oss til flyplassen, og så bar det sørover langs kysten mot Bergen. På vei ned mot Flesland fikk jeg plutselig øye på "statsraaden", som var på vei ut fjorden her, så da måtte jeg bare ta bilde.

Etter å ha hentet bilen på parkeringen til hotellet kjørte vi hjemover via Åsane og Leirvåg, og var hjemme litt utpå kvelden her, ikke lenge etter at alle tre barna også hadde kommet hjem fra sine respektive besøk. Og Trond fikk hentet Snøball, slik at vi alle nå igjen er samlet og klare for en ny uke. I alle fall i teorien, jeg kjenner jeg er i overkant trøtt akkurat nå. God natt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar