Årsoversikt

søndag 23. september 2018

Uke 38 2018 - Et solstreif i stormværet

Denne uka har vi igjen hatt mye vær her vest. Fra lun og deilig varme på tirsdag til full storm med orkan i kastene på onsdag, og mer storm på fredag, og i helgen har det vekslet mellom strålende sol og styrtregn, så raske skift at det neimen ikke har vært lett å vite om det var trygt å stikke nesa utenfor døra eller ikke. Strømløst har vi også hatt det, kanskje litt risikosport når en bor i et gammelt og trekkfullt hus med kun elektrisk oppvarming, men det gikk bra, heldigvis. Og strømbruddet fikk meg til å innse noe: jeg har rett og slett glemt å pakke ut lysestakene mine, over et år etter at vi flyttet til Gulen. Det må jo også bety at strømbrudd er en relativt sjelden hendelse her, så det er jo bra!

Siden Trond har jobbet ettermiddag denne uka, har jeg fått være alene med barna på kveldene for første gang på en stund. Det har medført at jeg har fått sett en god del ungdomsfilmer og -serier på Netflix, at jeg har fått litt ekstra tid sammen med barna, og at jeg har fått leke litt taxi på kveldstid, noe Trond ellers som oftest er den som tar seg av. Alt i alt har det vært en fin uke, selv om det har vært endel dårlig vær, så har vi faktisk kost oss masse.

Et lite solstreif midt i regnet og stormen på onsdag.
Jeg sender deg noen ord og mange tanker og ber om at de kan være som solstreif i stormværet.


Amanda var kvalm og dårlig da hun våknet på mandag morgen, så selv om hun tok turen på skolen, så gikk det ikke lenge før det kom melding om at hun ikke var i form, og ville hjem. Dermed kom jeg hjem til en noe redusert frøken som trengte litt ekstra trøst og kos. Siden Maia var ute med venner på kvelden, og Rune trekte seg tilbake til rommet sitt, så fikk Amanda og jeg tid til å se en ungdomsfilm på Netflix, bare vi to.


Heller ikke tirsdag morgen følte Amanda seg i slag, så hun ble hjemme fra skolen også da. Ut over dagen kom hun seg nok, for da angret hun litt på at hun ikke hadde gått på skolen likevel, siden hun gikk glipp av spillkveld på ungdomsklubben på kvelden. Her i huset er nemlig regelen klar: Om du er for syk til å gå på skolen på dagtid, så er du for syk til å gå ut på aktiviteter på kveldstid.

Dermed ble det bare Maia og Rune som kom seg ut på spillkveld, mens jeg ble hjemme med Amanda, og så nok en ungdomsfilm som et lite plaster på såret.


I oppveksten var jeg vant til at det en gang i blant var bygdekino i bygdehuset ute i Ytre Sula. Her i Gulen er det på Dalsøyra det skjer, og på onsdag var det tid for denne månedens kinobesøk. "De Utrolige 2" og "Skjelvet" stod på menyen, og tilfredsstilte vel, begge to. Selvsagt er nok kino-opplevelsen større i en spesialbygd kinosal med surroundlyd og komfortable seter, men det å se film på et passe slitt lerret mens en sitter på trestoler med hjemmelaget popcorn, det har nå sin sjarme, det også!

Turen hjem fra kinoen ble nesten mer spennende enn selv "Skjelvet", siden det i løpet av timene kinoen pågikk hadde tatt seg skikkelig opp med vind. Tidvis var det lite sikt i vindkastene, og veien var full av greier og rusk og rask som vinden hadde blåst inn på veien. Men vi kom oss da helberget hjem, akkurat i tide til at strømmen gikk, og vi måtte lete frem stearinlys og staker. Den kvelden måtte Trond og jeg dele oss, og ta med oss noen barn hver på hvert vårt rom, siden ingen turte å ligge alene i mørket.


Men strømmen kom heldigvis tilbake i løpet av natta, slik at huset ikke var iskaldt da vi stod opp neste morgen. Og torsdagen var like travel som den alltid er, eller faktisk litt travlere, for ettermiddagen bød på både foreldremøte og barnebursdagsselskap i tillegg til kulturskole for Maia og Rune og volleyballtrening for Maia på kvelden.

Amanda stelte alene hjemme mens jeg var først på foreldremøte, og deretter drev med "taxi"-kjøring, og bakte brownies og lagde disse søte "poop-emoji"-kakene som vi fikk til kveldsmaten da vi kom hjem.


Ukens siste dag bød på mer regn og uvær utendørs, så det var egentlig helt greit å være på jobb, men samtidig var det helt greit å logge av data-en på jobben fredag ettermiddag og gå hjem til barna og en koselig alene-med-barna-fredag kveld.

Vi lagde oss pølse og potetstappe til middag, og så ble det tid til å se mer ungdomsserier på Netflix, før Trond kom hjem, og vi fikk sett forrige ukes episode av "Skal vi danse", der det var mye spennende som skjedde.


I går var vi med og gikk den nye "Prestegardsstien" fra Øvre Stølen og ut til Solleibotn. Det var offisiell og høytidelig åpning av varaordføreren, og deretter en liten konkurranse om å gå turen på "idealtid". De som kom nærmest i tid vant en flott fruktkurv, og så fikk alle som ville ha, en smak av marsipankake, saft, boller og kaffi.

På kvelden fikk Amanda besøk av to venner, og så hadde vi taco til lørdagsmiddag, og koste oss med lørdagens episode av "Skal vi danse" på direkten, uten fullt så mye spennende som forrige ukes episode, men med mye flott dans, da! Og vi heier på Einar, så er det klart!


I dag har det blitt mer "baking" her i hus, siden Trond og jeg prøvde oss på å lage "Churros" til lunsj. Det skulle egentlig være frokost, men det tok litt tid, så frokosten ble inntatt til lunsjtid. Godt var det, i alle fall, og dobbel oppskrift forsvant riktig så fort. Både Amanda og Rune har hatt besøk i løpet av dagen, det er så kjekt at barna får besøk, og i dette store huset kan det godt være en hel gjeng på besøk på en gang uten at vi merker særlig mye til det.

En fin uke har det vært, til tross for at det har vært litt vind. Og så har det vært mange solstreif innimellom alt det grå, både på den ene og på den andre måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar