Årsoversikt

søndag 9. september 2018

Uke 36 2018 - Runes bursdagsuke

Allerede sist søndag startet Rune nedtellingen, da jeg fortalte han at det bare var 6 dager igjen til bursdagen hans. Så hver morgen denne uka har han annonsert hvor mange dager det var igjen til bursdagen, og hvor mye han gledet seg til den. Særlig tre ting har han sett frem til; frokost på senga, gavene, og fødselsdagsselskapet. Gjerne i akkurat den rekkefølgen. Så da har, naturlig nok, uka for oss andre også i stor grad dreid seg om Runes fødselsdag.

Det er alltid en god del som må ordnes før vi kan feire bursdag, gaver må handles, selskap må planlegges, mat skal kjøpes inn og lages, kaker skal bakes, og ikke minst, i alle fall for vår del; huset må settes i noe bedre orden enn det er til vanlig. Så det er kanskje ikke rart at hele uka mer eller mindre går med. Det er kjekt, men jammen er det godt også når feiringen er overstått, og vi kan sette oss ned i sofaen og vite at det er gjennomført for denne gang.

Dagens fødselsdagskake - etter bestilling fra Rune ble det en stor hamburger.
De fleste av oss kan huske en tid da en bursdag - spesielt hvis det var ens egen - lyste opp verden som om en annen sol var steget.


Uken startet bra, med en rolig dag på jobb med papirarbeid for min del. Jeg er så heldig som kan sette av tid til slikt innenfor arbeidstiden, slik at jeg ikke må ofre ettermiddagene for å komme i mål med alt som følger med av papirarbeid når en er fastlege, det er det nemlig ikke alle allmennleger som får til, noe som medfører at mange fastleger jobber over 55 timer i uka - det er ikke akkurat vel forenlig med familieliv.

På ettermiddagen ble det vafler. Jeg ryddet kjøleskapet (første ryddeoppdrag frem mot fødselsdag), og da fant jeg ut at det var litt melk og fløte som fint kunne brukes til vafler, så da ble det dagens kveldmat. Vi testet om vi kunne steke vanlig vaffelrøre i det "belgiske" vaffeljernet jeg fikk til jul fra Trond og barna, og det fungerte helt greit, det også.


Trond måtte til Knarvik etter jobb på tirsdag, så da fikk han i oppdrag å ordne bursdagsgave til Rune. Jeg hadde forsøkt å få en ønskeliste fra gutten, som helst ville hatt en stor lekebil som han kunne kjøre med selv, men en ny "lyssabel" var en av tingene som stod på ønskelista i tillegg. Trond tok turen til Toys R Us i Åsane, og fikk ordnet både en og to og tre presanger.

Her hjemme ble det pizza og film, siden jeg og barna var alene hjemme. Jeg er dårlig på fornuftige middager når jeg er sliten etter en travel dag på jobb, det må jeg innrømme. Men ferdigpizza fungerer det, en gang i blant.


Snøball fylte tre år i sommer, og burde være stueren forlengst, noe hun da også var, men etter en varm og deilig sommer, der det gikk veldig bra å ta turen ut "på snora" for å gjøre det hun måtte, så har det ikke vært så greit å få henne til å gjøre akkurat det nå som det er mer høstvær. Hun går bare og setter seg i "kroken" utenfor døra når jeg slipper henne ut, og ligger der og venter til hun får komme inn igjen. Så nå har Trond funnet ut at de må gå seg en liten tur hver morgen i stedet, og det ser ut til å fungere litt bedre enn min løsning.

To av tre onsdager er jeg på sjukeheimen som tilsynslege. Det synes jeg er veldig kjekt, for det minner meg jo litt om sykehusjobben som jeg har hatt i mange år. På kvelden forsøkte vi å komme litt igang med å rydde hus, og så la Trond og jeg litt mer gulv oppe på gangen.


Litt utpå dagen på torsdag fikk jeg plutselig en sms fra mamma, som skrev at det regnet i Eivindvik. Og så at hun tok seg en kopp kaffi. Da måtte jeg spørre hvor i all verden hun fant kaffi. Joda, det fant hun visst i Eivindvikskaret 10. Gjett om det var 3 barn som ble glade for å finne bestemor på besøk da de kom hjem fra skolen. For ikke å glemme Snøball, som var mer eller mindre overlykkelig over at hun fikk en kortere dag alene hjemme.

Rune ble kjempeglad for å få besøk fra bestemor, for han synes det er så kjekt med bestemorsklemmer, og at hun kom for å være sammen med han på fødselsdagen var jo ekstra stas for gutten. Jeg ble veldig glad både for besøk og for å få litt hjelp med forberedelser til feiringen i dag.


Ukens siste hverdag startet på jobb med nye muligheter, og med den gode fredagsfølelsen, da. Og så var det greit å komme hjem til kokte poteter, nybakt sukkerbrød til bløtekakedelen av Runes hamburgerkake, og enda mer hjelp fra mamma/bestemor.

Rune hadde uttrykt bekymring over at jeg ikke hadde vært noe sted og handlet gave til han, og at han bare fikk en gave fra pappa på lørdag, så da fikk jeg Trond til å handle inn flere små gaver, slik at han i alle fall skulle få mange gaver på senga på bursdagen.


Dagen i går startet slik fødselsdager her i hus gjør; med frokost på senga og gaver til bursdagsbarnet. Nå hadde han vært oppe et par ganger og spurt meg om det ikke snart var morgen før han fikk servert frokosten, men det gikk helt fint å vente litt i senga før vi kom. Rune fikk et sted mellom 10 og 15 gaver, og var storfornøyd med alt han fikk, både fra jentene og oss, fra farmor, og fra bestemor.

Rune fikk bestemme lørdagsmiddagen, som ble taco, som er hans favoritt, selv om han helst spiser "tacobåt" med kjøttdeig og mai. Og så forsøkte vi å kose oss litt innimellom rydding, baking og pynting av kake. Og, som min eneste bursdagsregel sier; jeg gikk ikke og la meg før kaka var pyntet ferdig og klar for feiring.


Ikke så rent overraskende har også dagen i dag i stor grad dreid seg rundt Runes fødselsdag. Vi har ryddet, pyntet og gjort klar for feiring, og så har vi jo selvsagt hatt selve fødselsdagsselskapet. Rune hadde valgt å ha kostymeparty, så alle gjestene kom i kostymer. Og så lagde vi "fastfood"-restaurant, der barna kunne bestille burger, pølser eller pommes frittes, med stilig skilt laget av Maia, og Trond som kokk. Jentene hadde laget til flere artige selskapsleker, så det manglet ikke på noe å ta seg til. Klokka gikk fort, så etter at kaka var servert og spist, var det så vidt vi rakk litt skattejakt før festen var ferdig for denne gang.

Nå er det godt å kjenne på at feiringen er overstått for denne gang. Men det er jo ikke mer enn et par måneder, så skal Amandas dag feires stort, så vi kan bare glede oss til det. Det skal innrømmes at slike fødselsdagsuker tar litt på, men så er det likevel verdt det, når barna har stjerner i øynene fordi dagen er helt perfekt i deres øyne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar