Årsoversikt

søndag 5. mars 2017

Uke 9 2017 - Vinterferie for barna - Ikke akkurat ferie for oss voksne

Seasons change with the scenery
Weaving time in a tapestry
Won’t you stop and remember me
At any convenient time?
Funny how my memory skips
Looking over manuscripts
Of unpublished rhyme

Drinking my vodka and lime
I look around
Leaves are brown
And the sky is a hazy shade of winter

Look around
Leaves are brown
There’s a patch of snow on the ground

Greit med "personlig" plog når det snør på nattskift. 
Våren er vakker for den som lenge har hatt vinter.

Da var årets vinterferie over for denne gang. Alle tre barna har hatt en uke fri fra skolen, og alle tre har vært på ferie i større eller mindre grad. Maia har hatt en fantastisk innholdsrik uke i Bergen, Solund og Bergen igjen, mens Amanda har hatt en super uke i Trondheim på besøk. Og Rune har hatt tre dager på vinterferie hos tante og onkel (og litt bestemor) her på Haua. 

Jammen er vi heldige, som har så mye familie og venner som stiller opp, tar imot besøk, henter og bringer på flyplasser, ferjer og båter. Uten alle dem hadde barna hatt en nokså kjedelig og ensom vinterferieuke, ettersom Trond og jeg har hatt alt annet enn en rolig ferieuke denne uka. Så all ære og tusen millioner av takk til alle dere som hjalp oss denne uka, vi er dere evig takknemlig!


Maia dro til Bergen allerede fredag sist uke, og videre til Sogn på lørdag, mens Amanda dro av sted til Trondheim på mandag, sånn midt på dagen. Trond hadde en fridag fra jobb, så han kjørte henne til flyet, og fulgte til gaten. Rune var på besøk hos meg på jobb imens, og lekte assistent og fungerte som muntrasjon for pasientene våre. 

Mandag kveld var vi på den første av fire lange revy-øvelser med amatørteateret, fra klokken seks til ti holdt vi på. Siden vi ikke hadde "barnevakt" til Rune, var han med, men stakkars liten, det ble noen kjedelige timer med vinterferie på revyøvelse. På slutten lå han rett ut bakerst på scenen og var rett og slett skikkelig lei.


Tirsdag var det rett og slett skikkelig ruskete vær. Jeg satt på jobb og tenkte at det var godt at Amanda dro mandag, for på tirsdag hadde det ikke vært noen fin flytur til Trondheim, er jeg redd. Og så tenkte jeg på mamma, som skulle fly til Stavanger fra Spania på onsdag, og håpte at vinden skulle roe seg til da. 

Tirsdag kveld var vi igjen på revyøvelse store deler av kvelden, denne kvelden fikk Rune være hos farmor. Det var nok greit for han å slippe nye lange timer på revyøvelse.


Onsdag dro også Rune på vinterferie, om enn ikke så langt av sted, siden han var hos tante og onkel her på Haua på besøk. Været roet seg heldigvis, og mamma/bestemor kom seg vel frem, slik at heldige Rune også fikk bestemortid da han kom til tante og onkel.

Onsdag var det også revyøvelse store deler av kvelden. Innimellom jobb og øvelser denne uka har jeg fortsatt å sy på kostymer som må være ferdig før årets revy, og det bærer kjøkkenbordet preg av, siden det er gjort om til midlertidig (jeg lover at det er midlertidig, Trond) syrom.


Torsdag var dermed Trond og jeg "barnefri", noe vi utnyttet til å være på jobb, og så på revyøvelse på kvelden. Snakk om å benytte anledningen når alle tre barna var på ferie!

Men det er jo greit å vite at barna kunne kose seg på ferie, og så kunne vi være på jobb og revyøvelse uten å ha dårlig samvittighet for at barna har fått litt lite feriefølelse på grunn av oss. Så får vi heller se om vi kan få lurt oss til litt fritid en annen gang, tenker jeg.


Fredag ettermiddag kom jentene våre tilbake fra ferie, begge to. Maia landet 30 minutter før Amanda, og Trond og jeg var på Sola for å hente dem. Det var så godt å få dem hjem igjen, for hønemor synes jo at det er litt skummelt at de drar avsted på tur alene.

Rune skulle egentlig være hos tante og onkel til lørdag, men da han så "snap" av at jentene var kommet hjem, var han ikke i tvil. Han ville hjem, han også. Jeg tror jammen gutten vår har savnet søstrene sine, selv om han så fint sa på mandag: "Det er litt trist at de har reist av sted, men det er jammen litt deilig også!"


Lørdag morgen våknet jeg med sår hals og manglende stemme. Det er ikke bare litt krise, når en vet det er 5 dager igjen til premiere, og 4 dager til generalprøve på årets revy. Helgen har dermed blitt brukt til å forsøke å finne stemmen igjen (dessverre så langt uten det helt store hellet), med de remedier en kan klare å finne på.


Helgen har jeg ellers tilbrakt mye på "syrommet" mitt. Nå nærmer det seg skikkelig at alle kostymer jeg har planlagt å sy skal være ferdige, og det er jammen bra, for i morgen bør de helst være ferdige. Vi har ellers kost oss med barna denne siste helgen i årets vinterferie (for deres del). I dag har vi hatt besøk av mamma/bestemor, tante Åse og Perro. Det var bra, for jeg trengte litt hjelp til å forstå hvordan jeg syr "passepoillerte" lommer, noe jeg nå nesten mestrer.

Det har vært en travel uke for alle mann, på forskjellige måter. Jeg tror jentene har hatt noen svært opplevelsesrike dager på ferie, og at Rune har kost seg med å være på besøk hos tante, og jeg vet at Trond og jeg har hatt en noe slitsom uke med jobb og revyøvelser. Men vi hadde ikke gjort det om vi ikke hadde synes det er gøy, og nå får vi snart vise frem resultatet!

Så dagens blogg avsluttes med en utfordring: om du ikke har kjøpt billett til årets revy; "Jakten på...?", så er det ikke for sent! Løp og kjøp! Det blir et vakkert "vår-eventyr"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar