Årsoversikt

søndag 8. januar 2017

Uke 1 2017 - En positiv start på det nye året


Happy New Year
Happy New Year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbor is a friend

Happy New Year
Happy New Year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I


Nytt år - nye muligheter

Tenk, da var vi allerede en hel uke inn i det nye året - 2017 - et nytt år med blanke ark, med alle de muligheter det medfører. Mange har planer og ønsker for det nye året, og mange setter seg forsetter for det nye året. Amanda har, for eksempel, i alle fall 3 nyttårsforsetter. Maia og jeg har det samme, å være mer positiv (selv om jeg knapt kan forestille meg noen som er mer positiv enn Maia), mens Rune og Trond, de tror jeg kanskje ikke har slike forsetter for i år. Og det er helt greit, det også.

For en uke siden fullførte jeg forrige års forsett med å antyde at jeg ville fortsette med denne "ukesbloggen" min, og da er det jo bare å finne frem dataen igjen i dag, når det er søndag, og blogge i vei. Men det blir litt endring, da, for å utfordre meg selv litt. Jeg har nemlig funnet på at jeg skal forsøke å ta minst 3 bilder hver dag i dette nye året. Et bilde som sier noe om hva jeg driver med, et bilde av meg selv (en "selfie", med andre ord), og et bilde av noen i familien. Planen er at de første bildene skal danne grunnlaget for bloggen, så dermed er det bare å gå igang:


Siden 1. januar var forrige søndag, så blogget jeg jo egentlig om den dagen da. Men dette er i alle fall bildet, tatt på hjemvei fra en fantastisk koselig nyttårsfeiring i Bergen. Bildet er tatt på den nedlagte bomstasjonen på "Renfast", som står der som en påminnelse om at det en gang kostet litt å kjøre gjennom undersjøiske tunneler på vei til Stavanger.


Mandag var jeg tilbake på jobb i Egersund. Under morgenens tverrfaglige visitt begynte det å snø, og det ble skikkelig vinterstemning. Jeg sendte melding til barna, som var hjemme og hadde siste fridag i juleferien, og det tok ikke lange tiden før Amanda og Snøball tok turen ut i snøen. Det var fortsatt litt snø da jeg kjørte hjem fra jobb, men innen tirsdag morgen var jo snøen regnet bort igjen.


Tirsdag var barna tilbake på skolen, en nokså kaotisk morgen for oss her hjemme, siden vi ikke hadde forberedt oss helt til nytt skoleår kvelden før (når skal vi lære at det er lurt?). Men de kom seg da på skolen, alle tre, og Rune fikk med seg badetøy, siden han like godt startet året med bading på timeplanen. Trond fikk sjekket hva barna hadde i hyllene på skolen også, så onsdag stilte alle tre med klesskift og regntøy, klare for et nytt halvår på skolen.


Allerede tirsdag kveld var jeg igang med øvelser sammen med amatørteateret, til ny revy som skal settes opp i begynnelsen av mars. Jeg har fått det for meg at jeg skal spille ukulele på et av revynummerene, så da er det bare å øve i vei innimellom de andre revyøvelsene. Onsdag kveld gikk det derfor mest i trening på ukulele for min del. Så om du har et ønske om å oppleve meg spille ukulele foran et publikum for første gang, så er det bare å planlegge et revybesøk i mars!


Torsdag ble en travel dag. Siden jeg skulle på kurs i Stavanger hele dagen, ble det en noe tidligere start enn til vanlig, og deretter gikk det litt "slag i slag", siden jeg først var hjemme rundt klokken halv seks, og så var det middag, hente Rune fra bursdagsfeiring hos en klassekamerat, hjem og gjøre resten av leksene (vi rocker Tempolex for tiden), og deretter ut på revyøvelse med danseøvelse. Da jeg kom hjem derfra, var jeg noe "pumpa", og stupte nesten rett til sengs så snart barna hadde roet seg. Jeg kom på at jeg ikke hadde tatt "dagens bilde", så da ble det et bilde av det julepynta vinduet på soverommet vårt. Jeg har forøvrig kommet fram til at jeg er av dem som rydder bort jula først rundt tyvende dag jul. Eller en gang før påske, som det også heter...


Fredag var jeg også på kurs i Stavanger. Og så koste jeg og barna oss skikkelig på kvelden, med fruktfat og vaniljekesam, litt snacks, litt sjokolade, og så ost, kjeks og spekemat. Det ble en fin slutt på en ganske travel uke, som vi egentlig rodde helt greit i land, til tross for at Trond har jobbet ettermiddagsuke.


Lørdag var vi i bassenget med alle barna pluss et par-tre kompiser for barna, det med lørdagsåpent basseng er et fantastisk tiltak, om du spør meg. Jeg glemte helt å ta bilde, så da ble det bilde av dagens lørdagshandel i stedet, utrolig hvor mye vi klarte å handle, til tross for at både kjøleskap og matskap er ganske fulle fortsatt etter jula.


I dag har vi bare slappet av og kost oss hjemme sammen med barna. Maia har overnattet hos en venninne fra i går til i dag, så hun var ikke hjemme før rundt klokka fire, da pappa hentet henne. Etterpå ble det middag i stua med hele gjengen, og så har vi sett den "nye" Ghost-busters" filmen, den var morsom, spennende og littegrann skummel (om du spør Rune og Amanda). Men det gikk jo bra til slutt, så da går det nok bra, skal du se!

Og da var vi i mål med bilder og blogg for den første uka i 2017. Så får vi se hvor lenge jeg klarer å huske å ta bilder, da, det er jammen fort gjort å glemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar