Årsoversikt

søndag 26. februar 2023

Vinterferie. Hva er det? (Uke 8 2023)


 En helt grei vinterferie

Vinterferie, ja. Da skal en vel strengt tatt dra på fjellet og stå på ski og spise appelsiner og kvikklunsj og sånt? Eller er det kanskje påskeferien, det? Nå ble jeg plutselig litt usikker. Kanskje vinterferien skal være en sånn ferie fra vinteren? Det er i alle fall noen som har sånn vinterferie, drar til "Syden" og varmere strøk for en uke. Litt som migrerende fugler, liksom. Kanskje det er det som er "ordentlig" vinterferie, og ikke en uke med ski på beina og appelsin i hånda?

Vel, årets vinterferie for våre barn (ikke for Trond og meg, vi har ikke hatt vinterferie denne uka) ble verken tilbrakt på fjellet eller i Syden. Hovedgrunnen til det var vel at vi voksne altså ikke hadde tatt ferie denne uka (en har jo "bare" 5 uker ferie til fordeling for hele året, liksom.) I tillegg så har de siste ukene endt opp med å være veldig sykdom- og skadepreget, noe som medvirker til å begrense "mulighetene" for ferie-eskapader for vår del.

Maia ble syk først. Hun hadde vært hjemme fra skolen i godt 2 ukers tid da vinterferien inntraff. I tillegg tråkka ho skikkelig over og forstua ankelen tidligere i vinter, og først nå den siste uka har ho så smått klart å gå uten krykke-støtte. Jeg ble syk forrige uke, og lå rett ut også i begynnelsen av denne uka, og Rune kom jo som kjent hjem med brukket arm sist fredag. Trond har slitt med ryggen, og i tillegg så ble han syk i slutten av denne uka, så egentlig er det vel bare Amanda som ikke har vært skadet eller syk de siste ukene her i hus.

Så, ja, årets vinterferie ble for det meste hjemmeferie for gjengen vår. Eneste unntak ble en liten tur til Knarvik og Åsane, siden jeg hadde tannlegetime tirsdag morgen. Det viste seg fort at det var bra at vi ikke hadde planlagt så mye mer aktivitet denne uka, for den vonde ankelen til Maia ga fort beskjed om at tråkking rundt på et stort kjøpesenter ikke var det den hadde lyst til akkurat nå. Hun haltet etter kort tid så mye at jeg ba henne sette seg ned og vente og slappe av litt, så det gjorde hun.

Men Amanda syntes ikke at det var greit at stakkars Maia skulle bli sittende igjen mens vi andre shoppa litt, så hun tenkte ut en løsning. Hun sprang og lånte en handlevogn, og så puttet hun Maia oppi vogna, slik at hun kunne kjøre henne rundt mens vi kikket litt i butikker. Det ble noen "blikk" og det var sikkert noen som klarte å irritere seg over at den "store" jenta satt i en handlevogn og ble dyttet rundt, men det fungerte faktisk flott, og verken Maia eller vogna eller noen andre tok skade av det.

Så der andre tilbrakte vinterferien på ski på fjellet eller på en strand i Syden, så tilbrakte Maia vinterferie i en handlevogn i Åsane. I alle fall for noen timer. Det kan være en helt grei vinterferie, det også.

💙

Mandag 20. februar 2023


Jeg var fortsatt syk mandag. Maia og Trond handla mat, blant annet brød.

Tirsdag 21. februar 2023


Tannlege i Knarvik på morgenen, deretter ble det hårklipp og handlevognferie i Åsane.

Onsdag 22. februar 2023


Tilbake på jobb i gråværet for meg. Amanda fikk russeutstyret sitt i posten.

Torsdag 23. februar 2023


Jeg har ikke slutta å markere halvtårsdagen min. Det ble ost, kjeks og donuts i år.

Fredag 24. februar 2023


Monas bursdag. Jeg feiret med å være vakt på konsert i ungdomshuset.

Lørdag 25. februar 2023


Fastelavnsris er fint, helt til det begynner å sprette ut. Maia og jeg blir da snufsete.

Søndag 26. februar 2023


Vi begynte å se på Lockwood og co på Netflix. Ble litt hekta, ja. Men så måtte Maia dra.

💙

På nattbordet akkurat nå: Herfra til Hektene


Ja, jeg innser at det oftest tar mer enn en uke å lese en bok, også de som ikke har 400 sider. Men en god ting kan jo neppe nevnes for ofte, og denne boka er god. Og jeg tror ikke bare det er fordi jeg ofte har gjort meg litt de samme tankene som Ingrid Bjørnov, selv om jeg mistenker at vi må ha litt beslektede sjeler eller noe sånt. 

Denne historien, om alfabetikere og alfabetes traff meg veldig. Jeg kommer aldri til å forstå hvordan noen kan finne på å sortere bøker etter farger - og elsker at ting står i alfabetisk rekkefølge. Og det er helt krise i mitt hode når jeg, eller barna, blir sortert på W for Wesenlund og ikke H for Hjønnevåg. For det blir jo bare helt feil.

👍👍👍👍👍👍

💙
 
På tv-skjermen denne uka: Lockwood & co

Denne fenget alle fem, så den ser vi sammen. På Netflix.



En thriller-serie med jakt på spøkelser i en verden der den digitale revolusjonen ikke har kommet, og ungdommer brukes som spøkelsesjegere. Hva er din evne? Syn, hørsel eller følelse? 

Denne falt i smak hos alle fem, og fanget oppmerksomheten vår fra første episode. Vi "slukte" halve sesongen på søndag, og gleder oss alle til å se hvordan det går videre når bare Maia kommer hjem.

👍👍👍👍👍👍

💙

På spill-fronten denne uka: Vriompeis


Dette spillet fikk Rune av meg til Valentinesgave i år. Siden vi har vært på jakt etter UNO, så kjøpte jeg dette i stedet. Mest fordi de ikke hadde UNO på butikken her i Eivindvik. 

Amanda mener det er litt juks at jeg skriver om dette spillet denne uka, for vi har strengt tatt ikke spilt det enda, men jeg har jo spilt Vriompeis tidligere, så jeg mener det er innafor. Og det er jo strengt tatt mye det samme som UNO, og litt mindre komplisert enn Solo, så det legger seg en plass rundt der. Her er det med 4 pluss, 2 pluss, snu veien og hopp over, og er dermed hakket kjekkere å spille en UNO junior, som mangler et par av disse kortene.

👍👍👍👍👍

💙

På test-bordet denne uka: Pepsi Max Mango


Ny smak fra Pepsi Max. Den måtte testes, mente Trond, og kjøpte en halvliter til hver.

Det var vel kanskje ikke helt uventet at mango i Pepsi ikke var det aller beste noen av oss hadde smakt. Jeg mener, det smakte rart, men etter noen slurker så gikk den nå an. Men jeg foretrekker cola uten sukker om jeg skal drikke cola, og skal det være mangosmak, så synes jeg fanta med mangosmak er mye bedre. 

Amanda synes den ikke var dårlig, men heller ikke så veldig god, og plasserer den midt på treet. Rune sier den var god, men at den smakte litt som en "First Price" brus, og putter den midt på treet, han også. Trond sier det er noe av det mest elendige "skvipet" han har smakt i sitt liv, og er nok litt lengre ned på stammen. Maia syntes den var søtlig på smak, og at selv en som ikke er superstor fan av Pepsi syntes den smakte ganske godt. 

👍👍👍

💙

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar