Årsoversikt

søndag 12. februar 2023

Krise i vinterstormen (Uke 6 2023)


 Miraklenes tid er ikke forbi

Onsdag morgen denne uka stresset jeg og Rune ut av hus litt før klokka åtte. Trond og Amanda var i Åsane til kjeveortoped, og jeg skulle til Byrknes på utekontor, mens Rune skulle på skolen, og siden han ikke er spesielt glad i å gå til skolen (jada, jeg vet at han burde gå), så skulle jeg levere han på skolen før jeg dro videre mot Byrknes.

Det var meldt mye vind denne dagen. Rikelig med vind, sånn på "farevarsel" nivå, så sånn i det vi var på vei ut døra (og vi måtte ut døra, siden jeg skulle ha el-bilen, mens Trond og Amanda hadde min bil til Åsane), så fant jeg lua til Rune, tenkte i det øyeblikket at det nok var lurt at han hadde med seg lue hvis han skulle gå hjem, og kastet den bort til han, slik at han skulle ta den med seg.

Sånn omtrent 10 minutter senere, da jeg så vidt hadde forlatt skolen, selvsagt litt forsinka, på vei til Byrknes, så ringte Rune meg. Han var ganske stressa, for da han kom inn på skolen, så hadde han oppdaget at lua likevel ikke hadde blitt med. Han hadde lett utenfor skolen uten hell, og ba meg nå lete i bilen. Jeg lette så godt jeg kunne mens jeg kjørte, men fant ingen lue i bilen. "Jeg ringer Maia og ber henne se utenfor hjemme", var Runes konklusjon. Og dermed hørte jeg ikke mer om lua før på ettermiddagen.

Maia, som er syk, og hjemme på grunn av det, hadde heller ikke funnet lua. Det fant jeg ut da jeg spurte om Rune hadde funnet lua da jeg kom hjem. Men han var skråsikker på at lua var i bilen, og at det bare var meg som ikke hadde funnet den. Først noen timer senere ble det krise. For da hadde han gått ut i bilen for å finne lua si, og ikke funnet den.

Vi snakker altså om Rune sin absolutte favoritt-lue. Som han har hatt siden han var 4-5 år gammel, men som utrolig nok fortsatt passer helt utmerket. Det var krise, på høyt nivå. Pappa og Amanda løp ut for å lete. Innen krisen inntraff blåste det i alle fall storm utenfor her, og det regnet skikkelig. Og begge to hadde ikke fått med seg at lua hadde vært borte siden morgenen. Men leteaksjon rundt hus og tomt, kjøretur til skolen for å lete etter lua der på nytt, og en grundig gjennomgang av bilen var resultatløst. Lua var, og ble, borte. OG det blåste storm. Orkan i kasta, liksom.

I fortvilelse og skyldfølelse ble det lagt ut melding på Facebook, og jeg kontaktet min kjære søster, som er en trollmann med strikkepinner, i håp om at det kunne bli strikket ny lue til gutten. Alle tilgjengelige midler måtte tas i bruk, i håp (og stille bønn) om at lua på mirakuløst vis ikke hadde blåst helt til Molde i uværet, og med en backup-plan om å få laget en mest mulig lik lue, om alt håp virkelig var ute, for været var virkelig ikke på vår, og lua sin, side.

Men tenke seg til, mot alle odds, torsdag morgen, da Rune stod opp etter å ha drømt intenst om hvor den lua kunne være hele natta, så fant han den. Utenfor huset, borti steinura av en hage vi foreløpig har, kliss bløt, men like hel, og på ingen måte i Molde, eller noe annet sted. Miraklenes tid er visst ikke forbi, og jeg var antagelig like lykkelig som Rune. 

💙

Mandag 6. februar 2023


Gardinene i spisestua har vært for lange i et år. Men av og til får jeg ånden over meg.

Tirsdag 7. februar 2023


Snøball mener at oppå dyna mi er det supert å sove. Jeg er litt usikker på om jeg er enig.

Onsdag 8. februar 2023


Jeg kom meg til Byrknes til slutt. Og Line hadde laget kaffe. Kan det bli bedre?

Torsdag 9. februar 2023


Lykkelig gutt med klissvåt lue. Men like hel, og etter en vask nesten bedre enn før.

Fredag 10. februar 2023


Ja, vil vi ha mer snø, Ole Brumm? Den ble heldigvis ikke liggende lenge.

Lørdag 11. februar 2023


Hadde tenkt litt på en Bergenstur. Men vi koste oss hjemme med god mat og film på tv i stedet.

Søndag 12. februar 2023


Søndag var det morsdag. Med blomster, gaver, kake og masse kos. Perfekt dag!

💙

På nattbordet akkurat nå: Herfra til Hektene


Denne fikk jeg jammen til jul fra Trond, også, men det var altså jula 2021. Han har til og med fått den signert med hilsen fra Ingrid Bjørnov til meg, så bare der blir den verdt mye for meg.

Boken inneholder forskjellige korte tekster fra en lang karriere, og får meg til både å dra på smilebåndet, nikke gjenkjennende, og med jevne mellomrom tvinge barn og ektemann til å høre meg lese høyt når jeg finne en spesielt treffende historie. Eller egentlig så har jeg vel lest alle historiene jeg har lest to ganger; først en gang for meg selv, og så en gang til, høyt for familien, om de har lyst til å høre på den eller ikke. Innertier fra Ingrid, spør du meg!

👍👍👍👍👍👍

💙
 
På tv-skjermen denne uka: Two Broke Girls

Denne serien er det jentene, Trond og meg som ser på for tiden.


For en del år siden, antagelig da denne serien var ganske ny, og vi ikke hadde barn som satt oppe og så på serie sammen med oss, så Trond og jeg en del episoder av denne serien. Det var derfor litt artig å oppdage at Maia hadde begynt å se på den på Viaplay for noen uker siden.

Som andre serier vi ser sammen med Maia, så blir det sånn at hun ser noen episoder alene, mens vi som er hjemme, ser sammen, og så passer vi på at vi er kommet like langt når vi samles. Vi holder på med fjerde av seks sesonger, og koser oss med denne. De sparker "i alle retninger", og treffer ofte godt med vitsene, men det er mye stereotypi og fordommer ute og går, så om du er av den lett-krenka typen, så spørs det vel om denne er noe for deg. Men liker du å le av ting som er litt på kanten, så er det bare å gå i gang. Kos deg!

👍👍👍👍👍

💙

På spill-fronten denne uka: Game of Life


Dette er et av barnas favoritt-spill, som ofte kommer frem om vi skal ha forslag på spillfronten. Jeg synes egentlig det er litt kjedelig, siden det er et ganske enkelt "konsept", der en flytter frem en rute og trekker kort underveis, som gir en penger, og så er det om å gjøre å sitte igjen med mest "cash" når en har blitt pensjonist. Da vinner en i "livets spill", tydeligvis.

Spillet starter for øvrig omtrent litt etter der barna er kommet i virkeligheten, med å velge enten utdannelse eller rett i jobb. Utdannelse lønner seg trolig, men om du har flaks, så kan du fint vinne om du tar snarveien utenom utdannelse. Det er ikke garantert at du får kjøpt hus, men så er det vel mange som lever livet i leid bolig også. Og barn kan man enten velge bort  - eller fylle opp bilen, og vel så det. Jeg tror nok spillet passer bedre for barn/ungdom enn de som har passert 36, og levd litt.  
 
👍👍👍👍

💙

På test-bordet denne uka: Cherry Plums


Trond kom hjem med disse etter byturen på onsdag. Vi liker å teste nye ting, så det passet jo bra!

Jeg tror alle sammen likte de små plommene veldig godt, de forsvant i alle fall fort. De var sånn passe sure, hadde mye smak, og i perfekt "bite-size", sånn at plommesaft ikke renner ned haka mens en spiser. Men de smakte jo plomme da, så noe overraskelse var det ikke smaksmessig. Maia syntes at de var gode, men at hun foretrekker vanlige plommer, bare fordi det er mer av dem. 

👍👍👍👍

💙

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar