Årsoversikt

søndag 4. mars 2018

Uke 9 2018 - Hvor blir det av våren?

Denne uka har det bare vært for kaldt. Med i overkant av 10 minusgrader på det verste, så er det ufyselig kaldt her på Vestlandskysten. Det holder egentlig lenge om det holder seg sånn rundt omkring null. Men etter en over gjennomsnittet kald vinter så langt, så skulle det som vi kunne ha tenkt på som årets første våruke, den uka vi går inn i mars, som jo vitterlig er en vårmåned, så har det altså vært kaldere enn det har vært i hele vinter! Seriøst?!

Og på toppen av det, så bor vi altså denne vinteren i et hus som er over 100 år gammelt, og dermed ikke akkurat godt isolert (selv om tømmerveggene gjør jobben sin), så her er det kaldt. Tirsdag var det 7 grader i gangen. Da kan jeg love at vi springer fort gjennom den på vei opp til soverom eller ned til stua. Lite typisk oss, da, at akkurat i år skulle det bli en sånn kjempekald vinter!

Bortsett fra kulden, så har det ikke vært noe å si på været den siste uka.
Det er skikkelig kaldt ute når jeg stiller på jobb med to gensere med lange armer.


Når det er så kaldt ute som det har vært denne uka, så er det greit å kunne pakke seg inn i pledd og dyner og synke ned på sofaen og se film. Så det har jeg gjort endel av denne uka. 

I vinterferien leste Maia og jeg (endelig) ut den syvende og siste boka om Harry Potter, så da Amanda og Trond dro til Brekke på korpsøvelse mandag ettermiddag, satte vi oss ned og så den syvende filmen. Her i huset er regelen (når det gjelder Harry Potter) at vi leser bøkene først, og så får barna se filmene. Og nå var altså Maia kommet til de siste filmene. Det ble en fin kveld med mor-datter tid.


Tirsdag ettermiddag ble brukt til å tømme tilhengeren for alt vi hadde med oss på det som vel egentlig er fjerde del av flyttelasset vårt. Det var en kald fornøyelse, men alle var med og bar, og heldigvis så blir en jo litt varm av å være i aktivitet, så alt kom trygt inn i hus.

Det går litt saktere med prosessen når det gjelder å pakke ut, og ikke minst, plassere alt det vi har med oss. Vi har kastet en hel masse ting, men likevel er det utrolig hvor mye rart vi har. Jeg har blant annet funnet ut at vi har over gjennomsnittet mye utstyr for friluftsliv, i alle fall om det stilles i forhold til hvor mye tid vi tilbringer i friluft, for med 10-12 soveposer, et ukjent antall liggeunderlag, 3 esker full med stormkjøkken og lignende, og ikke mindre enn tre telt, så er vi godt rusta for en natt eller to i friluft, altså! Men det frister ikke med denne kulda her, da.


Jeg tror bestemt at onsdag må ha vært den kaldeste dagen denne uka. På ettermiddagen var jeg så kald at jeg bare holdt meg under dyna og frøs. Jeg hadde tenkt å begynne på utpakking, men selv om jeg innså at jeg ville blitt varm av å jobbe, så nektet hjernen min å godta at jeg bevegde meg ut fra teppe-haugen jeg hadde laget meg.

Så det var ingen overraskelse at jeg innså at jeg trengte bedre påkledning på jobb, en korterma topp var tydeligvis for lite. Så torsdag stilte jeg på jobb med ikke mindre enn to langerma gensere på. Det er ikke noe som en ofte opplever fra meg.


Torsdag er den hektiske dagen her i hus på ettermiddagen, siden alle tre barna har timer på kulturskolen (Rune og Amanda har til og med to timer, for de har korpsøvelser i tillegg), og så er Trond på bueskyting etterpå. 

Så da passet det bra for Maia og meg å snike oss til å se den åttende og siste filmen om Harry Potter. Det ble noen tårer på oss begge, for selv om vi har lest bøkene (og jeg har til og med lest dem 2-3 ganger nå), og dermed vet veldig godt hva som skjer, så ble det jo ekstra trist å "se" det. 


Jammen har det blitt enda mer film på oss i helgen også, når vi først var igang, liksom. For Trond har lenge hatt lyst til endelig å få sett disse tre filmene, som vi har hatt stående lenge uten å se dem (sikkert litt fordi jeg ble skuffet over den første filmen, og derfor har vegret meg litt for å se de andre), så nå benyttet han sjansen.

Misforstå meg rett, filmene er bra, de, men om du har lest boka "Hobbiten", så er det av og til litt vanskelig å kjenne seg igjen i filmene. Men jeg likte filmene, altså, så lenge jeg bare så bort hver gang det ble for mye kriging og slåssing. Det er jeg nemlig ikke så veldig glad i.


I går holdt jeg på med litt drømming om husbygging. Vi har jo kjøpt tomt, og når det er så kaldt i hus som det har vært den siste uka, så er det jammen lov å drømme litt om et godt isolert hjem uten varmetap. Det jeg sliter med, er å finne et hus jeg er fornøyd med romløsningen på. Så dermed ble det til at jeg nå snart har målt og tegnet opp alle rommene i dette huset, siden jeg egentlig er ganske fornøyd med romløsningen her.

Vel, ingen avgjørelser ble tatt denne dagen heller, så tiden får vise hva vi ender opp på og med. Lørdagskos med pizza og film ble det også tid til, den andre av filmene om Hobbiten denne gangen.


Søndagen har vi brukt mest til å se mer film, men for å veie litt opp for alle filmene vi har sett denne uka, så hadde vi oss en fin spasertur rundt i Eivindvik i det fine været sånn midt på dagen. Med Amanda fortsatt på krykker så ble det jo ikke så lange spaserturen, men vi kom oss da i alle fall ut i friluft, og vi fikk bevegd oss såpass at jeg oppnådde mitt skrittmål på 6000 skritt i følge mobilen. Og det har vi jo slettes ikke vondt av.

Oppsummert har det vært en iskald uke, både ute og inne, og så har vi sett mye film. Vi drømmer om nytt hus, men har det egentlig ganske godt her vi er, om det bare kunne blitt lite grann varmere i været. Og Amanda er fortsatt på krykker, vår lille ulykkesfugl som hun er. Men kanskje det bedrer seg, det også, om bare værgudene kunne sendt litt vårvær i vår retning?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar