Årsoversikt

søndag 18. mars 2018

Uke 11 2018 - På tide å reise litt mer, kanskje?

I kveld ble det blogging fra Arna, der jeg i kveld har endt opp etter en langhelg på tur opp og ned langs Vestlandskysten. Det at jeg endte opp her i Arna i kveld kom jeg litt plutselig på at jeg skulle på fredag ettermiddag, rett før vi dro sørover til Sokndal på en litt hektisk, men veldig morsom, helgetur. Jeg innså da at jeg kom til å komme hjem til Eivindvik sent i kveld, og at jeg skulle være i Åsane i morgen tidlig klokka åtte, og at turen til og fra Eivindvik ikke fristet så veldig da. Så da var det veldig greit å stoppe her hos Runar og familie i stedet.

Det føles som denne uka har vært delt i to "bolker", den første hjemme i Eivindvik, helst med forberedelser til reisevirksomhet, og den siste delen på reisefot, Trond helt til Wales på rockefestival, og jeg og barna helt til Sør-Rogaland sammen med bestemor Kari på revy med amatørteateret. Så det har vel ikke vært en mindre travel uke denne uka, heller, bare travel på en litt annen måte.

Critical Solution blir intervjuet på "Hammerfest" i Wales. Trond er ivrig fotograf.
En god latter og tid med familie og venner gjør godt.


Mandag begynte med littegrann krisestemning i hus, siden jeg ikke for mitt bare liv kunne huske hvor i alle verden jeg hadde gjort av passene våre. Trond trengte jo passet sitt når han skulle til Wales senere denne uka. Det ble til og med en telefon til mamma i Spania for å høre om hun hadde noen gode ideer om hvor passene kunne være, uten at jeg kom noen lengre i min leting.

Men etter at Trond og jeg hadde gått gjennom omtrent alle esker vi fant på lekerommet og i stuene, tok jeg en ekstra rundt på hobbyrommet, og tenk, oppi en eske merket med "tegninger", der lå mappen med passene. Gjett om både Trond og jeg pustet lettet ut.


Tirsdagen var også preget av at Trond skulle på tur. Siden han hadde lovet å stille på scenen på festival i "munkekostyme", og derfor måtte det syes et kostyme, da. Siden jeg jo er verdensmester i å utsette ting til siste liten, og siden mandagen forsvant i leting etter pass, så ble dette tirsdagens prosjekt. Og munkekostyme ble det.

Faktisk ble det så bra at trommisen i bandet som Trond var på tur med ville ha kostymet, så nå blir det kanskje å se på diverse rockescener rundt omkring i verden.


Onsdag reiste Trond direkte til Bergen etter jobb for å levere el-bilen på service, og for å komme seg avsted tidlig torsdag morgen på tur. Dermed ble det en ettermiddag alene med barna for meg, noe vi klarte veldig fint. Først ble det middag, faktisk med poteter, deretter pakket vi til helgeturen, siden vi skulle dra rett etter jobb og skole på torsdag, og deretter gjorde vi litt lekser, før vi koste oss med å se en film sammen. "Peters drage" ble valgt, og alle koste seg med den, selv om Amanda en stund var redd for at det skulle bli en trist slutt.


Torsdag var en nydelig dag hjemme i Eivindvik, så utsikten fra kontoret var ikke til å forakte på morgenen. Pilen står omtrent der vi skal bygge, sånn plassert med "øyemål" fra en nokså nærsynt frue.

Etter jobb pakket jeg og barna i bilen, tok med oss dverghamster og hund, og kjørte avsted til Bergen. På veien kom jeg først på at jeg hadde glemt å ta med hundemat til Snøball, deretter at jeg hadde glemt å ta med soveposene jeg hadde lovet Runar å ta med. Men det gikk da bra, og vi kom oss avsted. Jeg rakk til og med en tur på Stoff og Stil på kvelden.


Fredag var jeg først på veiledningsgruppe i Bergen, mens barna var hos Runar og familie sammen med bestemor Kari. Etter veiledningsgruppe hentet jeg (med god hjelp fra Runar) bilen til Trond på verkstedet, og kjørte den til Arna. Deretter dro barna, bestemor Kari og jeg avsted til Sokndal, som vi ankom rundt midnatt natt til lørdag.

På veien kjørte vi gjennom Stavanger, der de har innført piggdekkavgift denne vinteren. Vi hadde veldig moro av skiltene, som viser til "pigfree.no", som vel heller betyr at de ikke vil ha griser i Stavanger by, heller enn piggdekk.


I går fikk vi lagt inn en tur til Egersund på en liten handletur, før jeg tok et nettkurs som forberedelse til kurset jeg skal på neste uke. Barna fikk møtt noen gamle venner, og koste seg med det, noe som passet godt, slik at jeg fikk fred og ro til å ta det nettkurset.

På kvelden var det så tid for årets revy med Sokndal Amatørteater "I vinden". Det var fullstendig verdt den lange turen: "gjengen" vår er jammen flinke, alle sammen, og noen nye tilskudd til "gjengen" imponerte også stort! Ukens høydepunkt, uten tvil, selv om det var rart å sitte i salen, og ikke stå på scena sammen med de andre for første gang på en stund.


I dag har vi brukt det meste av dagen på å komme oss hjem igjen, alle fem i familien. Barna, bestemor Kari og jeg har kjørt hjem fra Sokndal, mens Trond har reist med fly fra Manchester og hit til Bergen. Her møttes vi en kort stund, før jeg og bestemor Kari stoppet her i Arna på besøk hos Runar, mens Trond og barna dro videre hjemover til Eivindvik. 

Her hos Runar har jeg funnet litt som Amanda har glemt da hun var her på fredag. Og så har vi kost oss sammen, vi som er her, det er kjekt å få en kveld sammen nå og da. Og mamma ("bestemor") har fått sett og vært sammen med alle barn, svigerbarn og barnebarn i løpet av de 4 dagene hun har vært hjemme i Norge, det er neimen ikke dårlig, det, heller! Nå går vi løs på siste uke før påske med stor glede og iver, etter å ha fått trent lattermusklene litt ekstra i går, så skal det nok gå veldig så greit, tenker jeg! Det er rart hvor godt det gjør med en god latter og masse tid med familien i tillegg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar