Årsoversikt

søndag 28. januar 2018

Uke 4 2018 - Syk og svak og dårlig bak

Allerede fire uker inn i det nye året. Det føles som ukene flyr av sted uten at en får gjort halvparten av det en tenker at en skal gjøre. Særlig har det blitt slik denne siste uka for meg, siden jeg har klart å bli syk, og derfor bare har vært delvis i drift denne uka. Det passet, som alltid, mer enn dårlig, siden jeg hadde lokal vakt i Gulen denne uka, og siden jeg skulle vært på legevakten fredag kveld. Men det øret hører ikke kroppen på, gitt, så da må en bare kaste inn håndkledet, og innrømme at en ikke er mer enn et menneske, selv om så gjerne skulle vært det.

Selv om jeg har vært redusert og til dels ute av drift store deler av uka, så har nå hverdagene likevel gått sin gang for resten av familien. Det er rart med det, livet går sin gang, selv om en føler at det stopper litt opp når en er syk. Så er det vel kanskje en trøst i det, da, å vite at verden går rundt uten min hjelp. 

Skrapa som Trond skal bruke på jobben kom denne uka.
Det er først når en føler seg skikkelig elendig at en innser hvor deilig det er å være frisk.


Uka startet med syk Maia som måtte være hjemme fra skolen, og for min del, tur til Brekke på vinterføre. Siden det var min vaktuke, så innebærer det nemlig utekontor både mandag og onsdag, henholdsvis på Brekke og på Byrknes. 

Det er travle dager på utekontorene, men det er kjekke dager også. Amanda og Trond skulle også vært i Brekke på mandag på korpsøvelse, men siden Amandas albue fortsatt var for vond til å spille, ble det ingen tur til Brekke på dem denne dagen.


Tirsdag var jeg på plass på kontoret her i Eivindvik. Jeg hadde handlet litt mer kontorutstyr på IKEA i helgen, så nå begynner jeg å bli fornøyd med hvordan det er organisert, selv om det fortsatt mangler navn på døra, og jeg gjerne skulle hatt noen flere bilder på veggene. Men det kommer seg stadig, og kontoret føles mer og mer som "mitt".


Onsdag morgen var jeg alt annet enn i form da jeg våknet, og jeg innså ganske fort at jeg ikke kom til å komme meg på noe utekontor på Byrknes. Så da hadde jeg ikke noe annet valg enn å avlyse timene som var satt opp der ute, og innse at jeg nok hadde fått det samme som Maia hadde hatt. Svigermor måtte trø til og få barna til og fra skole, og jeg var bare takknemlig for alle dem som stilte opp for meg når jeg først hadde klart å bli syk.


Onsdag ettermiddag blåste det opp såpass kraftig at båt- og ferjeruter ble innstilt. Og denne båten søkte ly ved kaia her i Eivindvik i påvente av bedre vær. Heldigvis kom været seg til torsdag morgen, slik at Rune kom seg på svømming i Solund, og svigermor kom seg av sted tilbake til Sokndal. 

Jeg følte meg bedre, og var på plass på kontoret, i håp om at jeg var frisk igjen for denne gang.


Men natt til fredag blusset sykdommen opp igjen, og selv om jeg forsøkte å komme meg på jobb, ble jeg mer eller mindre sendt hjem igjen med beskjed om å holde meg i ro til jeg var bedre. Så dermed ble det nok en dag hjemme fra jobb på meg, noe jeg raskt innså var fornuftig, siden jeg rett og slett var dårligere fredag enn jeg hadde vært onsdag. 

Fredag ettermiddag kom mamma på kombinert sykebesøk, og for å holde quizen på puben her i Eivindvik, siden hun, svigermor og min søster Åse vant siste quiz før jul, og dermed hadde ansvar for å ha denne quizen. Sånn er det - her er det andreplassen som er målet, slik at en slipper å ha quiz neste gang. Men jeg gikk glipp av det hele, siden jeg var syk, så da holdt mamma en ekstra runde for meg her hjemme etterpå.


Lørdagen startet med at mamma dro tilbake til Sula på morgenen. Etter å ha tatt farvel med henne så gikk jeg og la meg nedpå litt, og våknet deretter et stykke utpå dagen av at Trond holdt på å flytte gjestesenga opp på gjesterommet. Nå som svigermor hadde reist, passet det godt å få flyttet senga ut fra det planlagte musikkrommet, og dermed å få ordnet til på musikkrommet.

På kvelden så vi "Emoji"-filmen sammen med barna, og hadde en skikkelig fin lørdagskveld med lørdagskos og lørdagsmiddag. 


I dag har jeg igjen hatt en dårlig dag med sykdom, det har visst vært annenhver dag de siste dagene, så jeg har ikke fått gjort mye fornuftig i dag heller. Trond, barna og Ronny har innviet musikkrommet, som vi gjorde "ferdig" i går kveld og litt på formiddagen i dag. Det ble skikkelig fint med "bilder" og gitarer på veggene, trommesett, piano og keyboard på plass, og lydanlegg, som er det Trond "spiller" på. Og det kommer fint lite lyd gjennom døren inn til stua, så de kan bare "rocke" i vei.

Så selv om uka for min del har vært preget av sykdom og lite produktivitet, så har vi fått ordnet både gjesterom og musikkrom denne helgen. Det er fint sånn sett, at verden snurrer videre selv om jeg er syk. Men nå håper jeg virkelig at det er nok for denne gang, og at vi går en "frisk" uke i møte. For det er rart med det, det er først når en føler seg skikkelig syk, at en innser hvor godt det er å være "frisk".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar