Årsoversikt

søndag 5. november 2017

Uke 44 2017 - Fra Halloween til adventsforberedelser

Masquerade, masquerade
Grab your mask and don't be late
Get out, get out well disguised
Heat and fever in the air tonight
Meet the others at the store
Knock on other people's door
Trick or treat, they have the choice
Little ghosts are makin' lots of noise


Det er akkurat like mange spesielle anledninger i livet som vi velger å feire.

Ukene løper av sted. Så var vi allerede godt igang med november, og det begynner å nærme seg jul. Denne uka har vi gått fra å feire Halloween i flere omganger til å starte forberedelser til advent og jul nå i helgen - slik er det, ukene går fort nå frem mot nyttår.

Nå har bloggen de siste ukene vært preget av oppkjøring til Halloween, men nå kan jeg jo love at dette blir det siste blogginnlegget om Halloween for denne gang, så for dem som ikke er for at vi feirer denne dagen her i landet av forskjellige grunner, så kan vel det være en slags trøst at feiringen nå er overstått for denne gang. 


Mandagen var siste dag før selve Halloween-feiringen, den brukte jeg mest til å sove ut etter nattevakten på legevakten, men etter at jeg våknet til liv litt utpå mandagen var det siste innspurt til Halloween som stod i fokus.

Familien hadde en fin stund sammen med å skjære ut disse to gresskarene, det var det store prosjektet for dagen. Og så gjorde jeg siste finpuss på Rune sitt kostyme, før Trond og jeg pyntet huset med litt av hvert av Halloweenpynt som vi hadde liggende.


Tirsdag var det altså Halloween. Jeg hadde månedens "dag i bilder", og dokumenterte feiringen og dagen til gangs. Et av flere høydepunkt var festen på Haveland med alt det morsomme og skumle de hadde funnet på der. Barna fikk gått "knask eller knep", og fylte bøttene sine med godterier.


Onsdag var jeg på utekontor på Byrknes på dagen. På ettermiddagen var Amanda igjen i sving på kjøkkenet, og bakte sjokoladecupcakes fra en kjempegod kakeblanding som hun fikk av tante Åse til jul i fjor. Jammen er vi heldige, som har så flinke barn som ordner opp på kjøkkenet!


Torsdag var en tung dag på jobb, for jeg verket sånn på grunn av bihulebetennelse at det rett og slett var vondt å se på dataskjermen. Men jeg kom meg da gjennom dagen med litt ibux, og tilbrakte så ettermiddagen og kvelden på sofaen under et par tepper og i en døs. Trond og barna hadde som vanlig en travel torsdag, med alle tre barna på kulturskoletimer, og Trond på bueskyting.


Fredag ettermiddag var det siste krampetrekning fra årets Halloween-feiring, med Halloween-diskotek på skolen her i Eivindvik, først for småskolen, der Rune fikk premie for mest kreative kostyme med Thor-kostymet jeg har sydd til ham. Deretter var det Halloween-diskotek for storskolen, der Amanda fikk premie for skumleste kostyme, hun hadde sminket seg til "dødens brud" med rød leppestift og toalettpapir.

Jeg var fortsatt ikke i form, med verkende bihule eller tannverk, det er neimen ikke alltid godt å vite hva som er hva. I løpet av fredagen kjentes det i alle fall like mye ut som det var en tann som var problemet.


Så de siste dagene har disse to vært mine gode venner, med jevne doser med smertestillende så kom jeg meg da på et vis gjennom dagen fredag og lørdag. I går holdt jeg meg derfor mest i ro på sofaen, og fikk ikke gjort så mye fornuftig.

Men Trond fikk da ordnet opp med lørdagsmiddag og lørdagskos, og en litt skummel familiefilm (i Halloween-ukas ånd) fikk vi også sett, i alle fall de av oss som var hjemme, for Maia var på overnattingsbursdagsfeiring hos en av jentene i klassen, og hadde det kjekt der.


I dag har endelig bihuler og tenner verket noe mindre, selv om jeg for det meste har tatt det med ro på sofaen også i dag. Litt har vi da fått gjort - blant annet har barna begynt på årets ønskelister, det er flere som har etterlyst dem, og så har Trond og jeg vært på korøvelse, siden vi har sagt ja til å være med og synge litt i kor på adventskonsert i begynnelsen av desember. 

Så da har vi kommet igang med forberedelser til advent og jul for i år her i huset også, ukene går fort frem til adventstiden er her. Det som er viktig er å klare å kose seg med forberedelser, og ikke bare stresse i vei med alt en tenker at en skal få gjort. For jula, den kommer, den, uansett om vi er "klare" eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar