Årsoversikt

mandag 17. april 2017

En dag i mitt liv i bilder - April 2017

En lang dags ferd mot sør.

Siste dag av årets etterlengtede påskeferie har blitt brukt til å komme oss hjem igjen. Vi har benyttet anledningen til å kikke litt på forskjellige steder langs vestlandskysten, og kost oss masse på veien hjem. Dagen har også blitt brukt til denne månedens "dag i mitt liv i bilder". 

I og med at vi har vært "på veien" det meste av dagen, så er det mye bilder fra bilen. Men etter 12 timer, 4 ferjer, 3 undersjøiske tunneler og godt og vel 500 km tilbakelangt, så er vi altså nå vel hjemme igjen.


Dagen i dag startet med siste rest av pakking for hjemreise fra årets påskeferie i Solund. Jeg hadde pakket det meste i går kveld, og Trond hadde laget liste over det som ikke var pakket, så det gikk fort å bli klare for avreise.


Det er viktig å stable riktig, så får vi med oss alt. Jeg vil helst gjøre dette selv.


Første ferje gikk litt før tiden, siden det fort fylte seg opp med biler som ville over til Indre Sula. Selv om vi dro fra mamma nesten en time før ferja egentlig skulle gå, var vi ikke de første på ferjeleiet i dag.


Som seg hør og bør på andre påskedag var det kø med biler langt opp i bakken fra neste ferjeleie, på Krakhella. Alle bilene kom med ferja, så da må vi være fornøyde!


Et lite bonusbilde fra dashbordet. Vi har allerede klart å kjøre 25 000 km med denne bilen!


Vi hadde planlagt et besøk i Eivindvik i dag på veien hjem, så da ble det slik. Stedet viste seg nok fra sin aller fineste side i dag, med solskinn og nydelig vårstemning.


Jeg hadde egentlig tenkt at vi skulle ta ferja fra Sløvåg til Leirvåg og videre sørover, men så mente GPS-en i bilen at det var raskere å kjøre en annen vei. Den tok oss på en "de-tour" tilbake til Brekke, men så flott utsikt som vi fikk her, så lar vi det passere.


En god time senere var vi i alle fall på Knarvik, der vi fylte opp tanken.


I Bergens-området stoppet vi og fikk oss litt mat, og så var vi innom hos broremann Runar og leverte noe de hadde glemt hos bestemor. Vi møtte dem nesten, også, de kom hjem fra siste del av påskeferien i Sogn omtrent 5 minutter etter at vi kjørte fra huset deres.


For når en skal helt fra Solund til Sokndal, så er det ikke tid for lange pauser. En times tid senere var vi da på dagens tredje ferjetur, nå mellom Halhjem og Sandvikvåg.


På veistrekningen mellom Sandvikvåg og Stord tror jeg det alltid pågår en eller annen form for veiarbeid. Slik også i dag, det blir det kø av.


Og så var det tid for dagens fjerde og siste ferje. Det var forholdsvis lite kø til å være påske, og vi kom med den ferjen som var på vei inn da vi kjørte ned på ferjeleiet.


Dermed kunne vi under en time senere kjøre inn i dagens tredje og siste undersjøiske tunnel. Det går både over og under vann når vi kjører Vestlandet på langs.


I Stavanger stoppet vi og kjøpte kveldsmat, og så var vi innom på Cirkle K på Ålgård og fikk oss kaffi. Dagens siste stopp før ankomst Sokndal.


Ja, for vi kjørte altså bare gjennom Egersund på hjemveien. Dit skal jeg jo uansett i morgen! I Egersund må det forresten være vinter fortsatt, for der lå det rett og slett snø.


Og så var hele familien, og en masse bagasje, på plass i huset hjemme. Her var det sånn passe kaldt i hus, akkurat slik at barna hadde mest lyst til å krype under dyna med en gang, og det er jo lurt, når de skal på skolen i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar