Årsoversikt

søndag 15. mai 2016

Uke 19 2016 - Mai er en fin måned, det synes i alle fall jeg!

Midt i pinsehelga er det igjen tid for et nytt blogginnlegg fra meg, for i dag er det søndag, uansett om det enda er 2 dager igjen før denne helga er over. Mai er en fin tid, med fridager både her og der, en flott forsmak på sommer og sommerferiemodus. Og den helga vi er inne i nå, med både pinse og 17. mai på tirsdag, den er visst av den sjeldne typen, siden det visstnok skal være 141 år til neste gang dette skjer. Så gjenstår det kanskje å se om Nordmenn (hvis vi da stadig er Nordmenn her i landet om 141 år) stadig feirer pinse med langhelg og det hele når så langt lir. (Selv om vi som lever i dag vel neppe vil oppleve akkurat den helgen uansett.)


Men vi har jo lagt en vanlig uke bak oss, da, med hele 5 virkedager, en av de sjeldne hele ukene denne måneden, ja, mai er virkelig en fin måned! Så jeg har vært på jobb fem dager, og Trond har vært på formiddag hele uken, og barna har også vært på skolen alle dagene. Og det skjer jo saker og ting i familien også på en slik uke, men før jeg forteller om dagene i uken som gikk, så må jeg fortelle litt om det å være hundemor.

For saken er den, at nå har vi vært hundeforeldre her i hus siden september i fjor, så en skulle tro at dette kanskje skulle begynne å gå seg til. Og det gjør det vel, for øvrig, selv om det å gå til anskaffelse av hund kanskje ikke helt har hatt alle de effektene som jeg hadde håpt på. Ja, for min store plan om at jeg skulle gå masse tur med hunden, den har vel ikke helt slått inn. Snøball har nok fort skjønt at det er pappa hun må gå til for å komme på tur, mens mamma heller er stedet å gå for kos og klem. Kanskje ikke helt overraskende, forresten, men det som jeg egentlig hadde trodd at skulle være en grei sak å få til, det var å få hunden stue-ren.


Men det ser det ikke ut til at vår skjønne lille Snøball helt har skjønt at er et mål. For, av ukjent grunn, så har den lille ballen vår, heller bestemt seg for at når hun må på do her i hus, så bruker hun enten vaskekjelleren, eller så går hun inn på rommet til Rune (hvis vi har glemt å lukke døra dit). Dette resulterer som oftest i at vi (les Trond) må tørke tiss og bæsj på rommet til Rune stadig vekk, og at, hver eneste gang jeg skal ned og vaske klær, så oppdager jeg at hun har vært der, med føttene mine. Jeg begynner derfor å bli ganske god på å hinke til badet for å vaske føtter, en egenskap jeg egentlig godt kunne vært foruten.


Men nok om Snøball for nå. Denne andre uka i mai begynte der forrige uke slapp, med deilig sommervær, lettkledde barn, mulighet for å kjøre bil med taket nede, og deilig sommerfølelse på kvelden. Mandag morgen stod jeg grytidlig opp for å dra til Stavanger og SUS på "Workshop". Jeg savner IKKE å pendle til Stavanger. Mandag kveld var jeg og min søster Åse på "møte" for å planlegge søm av kostymer til årets "spill" på Sokndalstrand. Det skal bli spennende å være med og sy kostymer til "Jo - Pytten i Guddal", men det kan jeg fortelle mer om når så langt lir, tenker jeg.

Tirsdag spilte Rune ny fotballkamp, mot Eik denne gangen. Og nå fikk de motstand, og endte med tap, noe gutten tok sånn passe bra, egentlig. Det som er litt skummelt, er at det skal spilles kamp mot Flekkefjord i neste uke, og de slo visst Eik ned i støvlene når de møtte dem, så da spørs det om det blir enda en nedtur for favoritt-keeperen min. Han var ellers ganske irritert på pappa fordi han ikke hadde tatt med caps, men den ble levert av mamma i pausen, til stor glede for gutten vår.

Onsdag ettermiddag delte jeg ut det av nye uniformsdeler som trengtes til skolekorpsingene. Det gikk i mål, nå skal alle ha alle de deler de trenger, så vidt jeg vet. Og aspirantene fikk også delt ut jakker som de skal ha, for de skal også være med og spille i toget på 17. mai. Det blir spennende på tirsdag! Resten av kvelden forsvant i migrene-anfall for min del, det skyldtes en "run-in" med Amanda på morgenen, hun fant nemlig bare en sandal, og taklet ikke så bra at hun derfor måtte gå på skolen med joggesko. Men det gikk over, både for henne og for meg.

Torsdag morgen fant Amanda bare en joggesko. Da svarte jeg (på fleip) at hun fikk gå på en sko og en sandal da, siden hun nå bare hadde en av begge. Så kjørte jeg dem til skolen, og det var først da jeg møtte Trond og barna i Egersund på ettermiddagen, at jeg oppdaget at hun hadde tatt meg på ordet, og gått på skolen med en sandal og en sko. Hun hadde fått mye spørsmål om dette på skolen den dagen, kanskje ikke så rart, det, forresten. I Egersund ble det for øvrig handlet nye sko og klær, litt til alle medlemmer i familien, så da skulle vi være ganske klare for tirsdag.

Fredag morgen kledde barna seg fortsatt til sol og sommer. Og siden sola stadig var på himmelen, så tenkte jeg ikke så mye over det, før vi begynte på veien til skolen, og oppdaget at alle de andre barna hadde på seg jakker og langbukser. Maia mente de hadde på varmere klær fordi de syklet, men det var jo ikke akkurat varmt ute på fredag, så det var nok heller at de andre foreldrene hadde sett på værmeldingen, Yr, eller gradestokken før de sendte barna sine av sted. Min løsning ble at jeg ba barna om å ta på seg det som de fant av ekstraklær i hyllene sine på skolen, noe de selvfølgelig ikke hadde gjort, men de bedyret at de ikke hadde vært kalde når de kom hjem til farmor etter endt skoledag. Det der med å kle seg etter været, det er ikke helt vår greie, tror jeg.

Og så ble det helg. Langhelg, faktisk, en vi nå er midtveis i. Deilige dager, med tid til familiekos og kanskje en mulighet for å få litt orden på huset. Trond skulle egentlig hatt jobbehelg, men siden det er pinse, så jobbet han bare i går, og så har han fri hele pinsen og 17. mai, han også. Det er jeg uendelig glad for, for Tronds jobbehelger er jeg ikke spesielt glad i.


Fredag kveld gikk vi en fin tur rundt Sokndalstrand, siden Amanda var på besøk hos en venn der, og vi likevel skulle hente henne. I går var jeg og ungene og storhandlet (ja, det var hele 3 dager til butikkene skulle være åpne igjen). Det krevde planlegging før vi gikk, og rydding i kjøleskap og fryseskap for å få plass til alt vi hadde handlet når vi kom hjem. Hm, vi hadde visst skapene fulle av mat fra før, jo! Det er jo ganske fascinerende hvordan vi ser ut til å gå i kollektiv panikk når det er langhelg med stengte butikker. Alle handler som om det var unntakstilstand, og uten tanke for at det faktisk bare er 3 dager før butikkene igjen er åpne. Men jeg er ikke noe bedre, da, det var haug på vogna vår i går, jeg innrømmer det.

Ellers har vi hatt en rolig helg hjemme, pinseaften var det lørdagskos som "vanlig", med hjemmebakt pizza, og filmkveld med familien. I dag har vi også stort sett tatt livet med ro. Jeg har vært en tur i vaskekjelleren, for deretter å hinke opp på badet for å vaske føtter, og siden be Trond ordne opp der nede. Han har deretter vasket klær, mens jeg har organisert litt skittentøysinnsamling. Ryddet litt har jeg også gjort, og oppvasken har jeg tatt i ettermiddag. Og så har jeg hjulpet Maia med  sy ferdig en kosebamse hun hadde begynt på tidligere i uken. Og så fikk jeg en "Snap" fra min kjære søster av en nydelig kake hun hadde laget, og etter litt ufordekt hinting fra min side, så kom hun på besøk, med Perro, Snøballs bestevenn, og nydelig kake! Det lønner seg å hinte kraftig om at en har lyst på kake!

I kveld har Trond lagd grønnsakssuppe til kveldsmiddag, den planlagte middagen for i dag får vi ta i morgen. Maia mente at grønnsakssuppen trengte pølser, men da hadde det jo blitt betasuppe, svarte jeg. "Ja, men det er jo så godt!", var svaret jeg fikk av min eldste datter. Men det var ikke pølser i hus her i dag (butikken er jo stengt), så dermed fikk hun klare seg med grønnsaker, noe som smakte nydelig godt!


Jeg kom forresten på at jeg har glemt å fortelle at vi har hatt besøk av flere barnehager og skoler på jobb denne uken, med 17.mai-sanger til den store medaljen. Når den ene barnehagen var på besøk, kom plutselig legehelikopteret også, noe barna syntes var ekstra stas. Og det var sikkert noe mer jeg skulle fortalt også, men i morgen blir det nok travelt, for da må alt gjøres klart for den store dagen på tirsdag. Så nå tror jeg at jeg rett og slett bør gi meg for i kveld, selv om det er fridag i morgen!

Mai er jammen en fin måned, det synes i alle fall jeg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar