Årsoversikt

søndag 31. januar 2016

Uke 4 2016 - Vi har flytta litt. Og vært på Disney on Ice.

Søndag i den fjerde uka i 2016, og tid for nytt blogginnlegg fra meg. Siste dag i januar er det jammen også i dag, hvor ble den måneden av, tro? I dag blir det blogging fra mobilen, siden jeg i skrivende stund er i Oslo, der jeg skal tilbringe de første dagene i neste uke.

Denne uka begynte brått klokka fem på halv sju mandag morgen, da det kom en bil opp i gården. Jeg og Maia lå og sov i senga mi, for Maia hadde ikke vært i form hele natta. Og Trond var på jobb. Så jeg funderte litt på hvem det var som kom så tidlig. Det viste seg fort at det var han som skulle jobbe med den gravemaskinen som stod utenfor. Han er visst en morgenfugl, han.

Maia ble hjemme fra skolen mandag siden hun ikke var i form, så hun og Trond, som skulle sove etter nattskift, flytta opp til farmors hus for å slippe bråket fra maskinene. Når de prøvde seg på hjemtur utpå dagen, stod det nå ikke bare en gravemaskin i tunet, den hadde fått selskap av en beltevogn, og nå var det ganske enkelt  ikke plass til våre to biler i tillegg. Så da Trond ringte meg og fortalte dette, bestemte vi oss for å flytte opp i farmors hus inntil videre.

Der har vi nå vært en uke, mens huset hjemme endelig har fått orden på dreneringen, og hagen har i samme slengen fått en slags make-over. Helt komplikasjonsfritt er det jo ikke å flytte 2 voksne, 3 barn og 1 hund; det har blitt noen turer hjem for å hente diverse en innser at en "trenger" (klær, gymtøy, regntøy, kostymer til revyen, symaskin, datamaskiner og nettbrett, toalettsaker, skolebøker, hundemat, mer klær, og så videre), og den første natta holdt Snøball meg våken på grunn av betraktelig mer bil-lyd i sentrum på Haua sammenlignet med i Kvam.

Men ellers har det egentlig gått greit. For det var ikke huset sin feil at jeg startet torsdags morgen med å gråte en skvett, det var ren og skjær søvnmangel etter 3-4 netter med forstyrret søvn (grunnet syke barn og urolig hund). Jeg har faktisk syntes at det er veldig greit med å bo trangt: det er langt mindre areal å rote på, og dermed også mindre areal som en må rydde. Men Trond er ikke helt med på min ny-oppståtte ide om å "down-size" i stedet for å bygge nytt og større hus. Det går nok over for min del også, jeg mener å huske at jeg var sånn passe lei av å bo trangt sist vi flytta til farmor for en lengre periode.

Amanda var til røntgen kontroll på onsdag, alt ser fint ut, men hun må ha på støttebandasje i noen uker til. Hun har begynt å bruke armen mer, men det skal ikke mye til før den verker, så det er nok fornuftig at hun tar det så mye med ro som hun klarer. Det krever litt av vår mellomste frøken, hun er noe plaget med lopper i blodet.

I går, lørdag, ble det ny Stavanger-tur på oss, denne gangen for å gå på "Disney on Ice", som vi fikk billetter til fra Sirius, Vega og Castor til jul. Vi har vært på "Disney on Ice" to ganger tidligere i Oslo, men det var like magisk denne gangen også. Billig er det jo ikke, om en skal kjøpe litt av alt som tilbys, men det visste vi jo om på forhånd, og da er det ikke lov å klage!
Og, det er jo bare penger, uansett!

På veien hjem i bilen snakket Maia og Rune om sine fremtidsplaner. Slik det ser ut til nå, så kommer vi til å bo billig når vi reiser til England, for Maia planlegger en fremtid der, og flyturen skulle også være sikret, for når Rune bare er ferdig utdannet dyrlege, tannlege, rørlegger, og enda noe til, så skal han visst bli flyger, og fly oss på besøk til Maia.

Uka har ellers vært preget av mer øvelser til revy, det må til, skal det bli bra. Vi øvde på sangene i bilen på vei til Stavanger i går, og skal vi tro Rune så låter det riktig så bra. "Jeg visste ikke at dere var så flinke til å synge, mamma og pappa!" Det er jo fra barn en får høre sannheten. Maia kan snart teksten bedre enn oss, når Trond sang feil i går, så var ho rask til å korrigere pappa.

I dag har jeg altså reist til Oslo, og er innstallert på hotell for noen dager. Trond har lovd meg at han skal rydde litt hjemme mens jeg er borte, så jeg skal bare nyte stillheten, faglig påfyll og hotell-livet, og ikke tenke på alt jeg burde gjort. For når alt kommer til alt, så er det jo uansett ikke noe jeg får gjort noe med så lenge jeg er her!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar