Årsoversikt

søndag 8. januar 2023

Hei 2023 - blir du et bedre år, mon tro? (Uke 1 2023)


Farvel til 2022

Det var helt greit å si farvel til 2022 sist helg. Jeg kommer ikke til å savne det. 

For meg har 2022 vært et lite "annus horribilis", og det kjentes helt greit å gå inn i det nye året, selv om jeg er litt bekymret for hva 2023 kommer til å bringe. De nye 20-årene har så langt ikke akkurat vært de beste, om du spør meg.

Vel, uansett, så er vi alle fall ferdig med 2022. I alle fall på "papiret". Vi skriver 2023, det er et nytt år, og det nye året bringer i alle fall muligheter, selv om det kan se mørkt ut, med alt som truer den trygge tilværelsen vi tross alt har. Men vi får ha fokus på håpet om et bedre år, og så får vi ta alt det som ikke blir bedre etter hvert som det kommer. Det er liksom ikke så mye annet å gjøre, skal en ta sorgene på forskudd, så blir det ikke mye igjen, er jeg redd.

Bloggmessig ble andre halvdel av 2022 noe haltende. Det har nok vært mange grunner til det. For min egen del gikk lufta litt ut av meg da mamma døde i sommer. Lysten til å fortelle om hverdagene, livet og vår verden forsvant litt midt i sorgen og håpløsheten som fulgte med. Selv om en kanskje var forberedt på at det gikk den veien, og kunne akseptere det helt intellektuelt, så er det likevel vondt og sårt og trist å miste mamma, som alltid har vært der. Så da ble bloggen skadelidende.

I tillegg hadde bloggen vokst seg litt for stor, med alle som hadde lyst til å bidra, men med travle liv, så var det alltid noe som manglet. Så derfor tenker jeg at vi starter med blanke ark nå, og prøver å få ut et lite innlegg om uka vi legger bak oss en gang i begynnelsen av den neste uka. Og så kan det være at jeg en eller annen gang finner på å oppsummere de ukene som ikke enda er lagt ut for 2022, men det vil tiden vise.

Så, hei, 2023 - Blir du et bedre år, mon tro?


💙

Søndag 1. januar 2023


Rolig familiesøndag. Frokost er alltid viktig første nyttårsdag.

Mandag 2. januar 2023


Tilbake på jobb for meg. Barna hadde fortsatt fri. Trond friuke.

Tirsdag 3. januar 2023


Trond kjørte Maia tilbake til Balestrand. Ut på tur på kvelden.

Onsdag 4. januar 2023


Tannlege i Knarvik. Sliten etterpå, orket ikke mye mer den dagen.

Torsdag 5. januar 2023


Jobb først, legevakt på ettermiddagen. 15 timer på jobb holder for en dag.

Fredag 6. januar 2023


Maia kom hjem for helgen. Snøball liker å finne seg nye senger.

Lørdag 7. januar 2023


Kjempekoselig julebrus- og cider-smaking på kvelden på Svaberget.

Søndag 8. januar 2023


Familiesøndag. Maia reiste til Balestrand igjen.  Jeg er noe pessimist for det nye året.

💙

På nattbordet akkurat nå: Mordene på Fleat House


Denne fikk jeg til jul fra Trond. Og ja, den stod på ønskelisten. Jeg elsker bøkene til Lucinda Riley, det er helt ubeskrivelig trist at det ikke kommer til å komme så mange flere bøker fra henne, siden hun døde sommeren 2021. Mens jeg venter spent på siste bok om de syv søstre som kommer i mai, så var dette en skikkelig "page-turner", som ble lest ut på en god ukes tid.

👍👍👍👍👍

💙
 
På tv-skjermen denne uka: She Hulk

Vi er veldig glade i å se serier sammen, hele familien, selv om det av og til er litt vanskelig siden Maia tross alt er i Balestrand det meste av tiden. Men det ordner vi med at vi ser "like mange" episoder her og der. Så denne uka har vi, blant annet, sett på "She Hulk" på Disney pluss.


Marvel er jo en favoritt hos samtlige her i huset, og denne serien, med et snert av komikk og en hang til å bryte den fjerde veggen, falt godt i smak hos alle. Vi har igjen en episode av sesong 1, den sparer vi til vi kan se den sammen, alle fem. Men alt i alt kan vi absolutt anbefale denne serien.

👍👍👍👍👍

💙

På spill-fronten denne uka: Den forbudte Øya


Det er mulig jeg har dratt frem dette spillet tidligere i bloggen, men en god ting kan ikke nevnes for ofte. Dette spillet ble jeg introdusert til av Edel, en venninne som dessverre ikke lenger er med oss. Spillet er et samarbeidsspill, der de som spiller kjemper sammen mot en øy som synker. Enten vinner vi sammen, eller så taper vi sammen. En utmerket løsning for dårlige vinnere - og tapere. Anbefales på det varmeste.

👍👍👍👍👍👍

💙

På test-bordet denne uka: Julebrus og cider


"Årets" julebrus og cider-testing ble gjennomført denne helga sammen med gode venner. Av 4 julebrus ble det, i år, som sist (i 2019) Berentsens røde julebrus som gikk av med seieren. Ut av 14 forskjellige cidere ble det Lovløs fra Balholm og Mango-cider fra "Lilleys" som delte førsteplassen. Vi gleder oss alt til neste test-runde, forhåpentligvis en gang før jul i 2023.

💙

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar