Årsoversikt

søndag 27. mai 2018

Uke 21 2018 - Sommersysler og Hardanger-tur

Jeg har tenkt litt på det, at jeg burde tatt ferie nå, jeg. Så fint vær som det har vært den siste uken, ja, faktisk de to siste ukene, så blir en jo litt redd for at vi "bruker opp" vår kvote med finvær for i år, slik at det blir regnvær og trist som fy resten av sommeren. Og tenk, da, å ha tre uker planlagt "hjemmeferie" i øs, pøs, regnvær? Nei, da hadde det nok vært smartere å bare ta ferie nå, som det er så fint vær! 

Men jeg tror heldigvis ikke at det er sånn det fungerer, da. For da skulle vi jo ikke hatt så mye snø som vi hadde i vinter - hele vinteren - mener jeg. Da skulle jo den frost-kvoten vi skulle hatt i vinter vært brukt opp allerede før jul engang, og dermed så hadde resten av vinteren ikke vært så kald, og ikke med så mye snø. Så det er håp - det kan bli en fin sommer også videre, selv om vi har hatt et svært så deilig sommervær allerede i to uker!

Dagen i dag startet tidlig for Trond og Maia, som fikk sin første fisk på stang før klokka sju!
Vi må nyte godværet mens vi har det - og satse på at vi får ha det lenge.


Når jeg tenker meg om, så startet jo faktisk denne uka med en fridag. Andre pinsedag, som her i hjemmet ble brukt til å sette opp trampolina vår på baksiden av huset. Det er blitt to-tre år siden sist den var satt opp, og det holdt en stund på å ikke bli sikkerhetsnett, siden 6 av skruene til det hadde rustet litt i oppbevaringen, men heldigvis fant jeg en løsning, slik at vi fikk opp hele trampolina.

Det har vært stor stas for barna å kunne hoppe og sprette litt igjen, og for det aller meste så godtar de min strenge regel om "kun en på trampolina når dere hopper". Av skade blir man klok, sies det, det er i alle fall tilfelle for meg akkurat når det gjelder dette.


Natt til tirsdag fikk jeg bare ikke sove. Tusen tanker og unødvendige bekymringer tårnet seg opp i hodet mitt, og dermed ble det ikke pause å få før langt på natt. Dermed var jeg sånn passe trøtt da jeg kom til jobb på tirsdag. Men jeg kom meg greit gjennom dagen, da. Bildet er forresten fra Tronds "kontor" på tirsdagen. Vi har to svært forskjellige kontor, vi to, gitt.

Siden jeg var sånn passe trøtt, så tok jeg tidlig kveld etter at vi hadde kikket litt på en ny serie på "Netflix" som heter "Lost in Space", en serie alle fem i familien har stor glede av!


Onsdag hadde Amanda og Rune fridag på skolen. Amanda fikk være hjemme med besøk fra en venninne, og dro etter hvert til venninnen, og Rune var på SFO, der de var i fjæra og så på livet der, og badet litt, selv om det hadde vært kaldt. Etter jobb var Maia og jeg innom butikken og handlet moreller som vi tre skulle "skeie ut med", siden Trond var på jobb litt ut over ettermiddagen, og Amanda fortsatt var hos venninnen sin.

På vei ned bakken her hjemme klarte jeg å gli i oljegrusen, og skrapte meg litt opp, men det gikk ellers ganske så bra,  selv om det nok så skummelt nok ut for Maia og Rune, som ble vitne til at jeg falt. Moreller ute i godværet ble det nå, likevel, og vi sparte hele 8 moreller til Trond og Amanda, for det var så mange som det var igjen da vi kom på at de kanskje ville smake, de også.


Det er skikkelig deilig med alt det fine været vi har hatt den siste tiden! Og torsdag var jo ikke noe unntak i så måte, bare se på dette bildet tatt på kontoret på morgenen!

Siden jeg skulle innlede om temaet "prostata og vannlatningsplager" på helgens veiledningsgruppe, så ble det hva ettermiddagen min handlet om, da jeg endelig var hjemme, da. Og så ble det moreller og sjokolade til kos, for det måtte gå an, når jeg ikke skulle være hjemme på lørdagen denne uka! Og Trond og Amanda fikk litt mer enn 4 moreller hver denne dagen.


Fredag morgen gikk nemlig turen til Odda og veiledningsgruppe for min del. Jeg var veldig fornøyd med planleggingen min, jeg ventet ikke mer enn 3 minutter på ferja til Jondal, og med kjøring uten stopp dit fra Leirvåg, så må det enten dreie seg om evne til å planlegge godt, eller ren og skjær flaks.

Innlegget om prostata og vannlatningsbesvær gikk greit, det, særlig med tanke på at jeg forberedte meg sånn litt i siste liten til en forandring. Vi hadde en flott veiledningsøkt på helsestasjonen i Odda, i flotte renoverte lokaler i det gamle smelteverket. Og så hadde vi undervisning med en kardiolog på ettermiddagen, før det ble middag på hotellet i godt selskap.


Jeg lot meg overtale til å spasere fra hotellet og ned til Odda sentrum på fredag ettermiddag. Det gikk helt fint, men å gå opp igjen bakkene i 25 pluss plussgrader fristet ikke til hyppig gjentagelse, særlig da det ble meldt 30 grader til lørdagen. Så da var jeg veldig glad for at jeg fikk sitte på med Willy, som er ALIS-VEST i Masfjorden. Bilen er kul, og siden det jo står "Gulen og Masfjorden" - og "lege" på bilen til Willy, så føler en seg unektelig litt "hjemme" her.

Lørdagens veiledningsgruppe var lærerik for meg, vi jobbet med skuldre, hofter og knær, og øvde oss på å undersøke på hverandre. Jeg valgte forøvrig å ikke gå for den "vrien" med prostata på fredag. På ettermiddagen på lørdag var vi på en flott tur med rib-båt på Sørfjorden, med innlagt motorstopp ble det litt ekstra spenning, men det gikk helt fint. Og så fikk vi deilig middag og en koselig kveld hjemme hos Oda og Vegar, som er ALIS-VEST i Odda.


Flere av de andre i prosjektet skulle ta turen til Trolltunga i dag. Jeg innser min begrensning, og meldte avbud på den turen, og tok i stedet landeveien fatt, slik at jeg var hjemme sånn litt etter lunsj i dag, og kunne nyte resten av sommerdagen sammen med familien.

Vi hadde oss en superfin tur til Sollibotn, der barna og Snøball fikk bade i sjøen, Trond og jeg vasset litt, og så var Amanda og Trond på jakt etter skjell, som vi siden la til pynt på tomta vår oppe i det nye byggefeltet, for Amanda og jeg tenkte vi kunne bruke dem til pynt i fremtidige blomsterbed der.

Til tross for at det har vært en ny uke "på høygir", i alle fall til tider, så har det vært en fantastisk flott sommeruke denne siste uka. Og så håper vi at dette bare fortsetter og fortsetter helt frem til det er høst igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar