Årsoversikt

søndag 4. september 2016

Uke 35 2016 - Ettermiddagsuke overlevd - igjen!

Da har vi overlevd nok en "ettermiddagsuke", den tredje på 5 uker, så nå synes jeg at det holder med ettermiddager hjemme alene med barna for en stund. Den gode nyheten (for meg, barna, og alle dere som er lei av å høre og se meg klage over ettermiddagsukene til Trond) er at det nå er hele 4 uker til neste gang dette inntreffer. Hurra for de små gledene i livet!

Denne uka har det igjen vært full vigør på alle fronter, så nå er familiens kalender sånn passe full. Det stopper oss jo aldri fra å tenke at vi kan stappe inn et par aktiviteter til, Rune er klar på at han kunne tenke seg å starte i speideren, selv om han allerede er oppe i "maksimalt" antall fritidsaktiviteter, med dans, musikktimer og fotball, men vi får seg hva det blir med det. Ja, for denne uka har altså minstemann tatt skrittet inn i kulturskolens elevrekker, og det nesten med sjumilssteg, siden han like godt begynte på to ting nå i høst, opplæring i melodisk slagverk, og dans, der han, i alle fall inntil videre, er eneste hanen i en relativt stor hønseflokk. Men tilbakemeldingen fra gutten var at det var fantastisk gøy, begge deler! 


Torsdag var det faktisk offisiell åpning av den nye kulturskolen her i Sokndal. Et flott bygg, som vi har god grunn til å glede oss over, og være stolte over at vi har fått på plass i den lille bygda vår. Så skal ikke jeg, som materialforvalter, ikke klage så veldig over at de har glemt å gi oss et lagerrom når de planla bygget, vi skal nok finne en løsning på den utfordringen likevel. Åpning ble det i alle fall, med både gaveoverrekkelse og ordfører med kjede og klipping av snor. Kaker hadde de også, og Amanda fikk smakt på alle sortene, hun hadde seg noen runder i kakekøen, den jenta. Og alle mine tre små var med og danset "flash-mob" som underholdning, selv Rune, med bare en dansetime på samvittigheten, var med på den moroa!

Ettermiddagene har jeg ellers tilbrakt "alene" med mine tre små. Det vil si, vi har jo vært litt hos svigermor, der har det vært "base" på ettermiddagsukene i flere år allerede, men jeg prøver å komme tidlig fra jobb, slik at jeg skal få fulgt dem jeg må, og slik at svigermor skal få minst mulig belastning. Så henter jeg dem hos henne, og noen ganger spiser vi middag der. Andre dager lager jeg mat her hjemme, og så gjør vi det som gjenstår av lekser, før jeg følger dem eller kjører dem til de aktivitetene de skal på. Snart er det leggetid, og deretter sitter jeg alene og tenker på alt jeg skulle ha gjort, og av og til gjør litt av det, før Trond kommer hjem sånn litt over 11 på kvelden. 


Hadde jeg vært av den fornuftige typen når det kommer til søvn, så hadde jeg vært i seng før han kommer hjem sånn litt over 11. Men det er jeg jo ikke. Så dermed blir det altså fort sent før jeg kommer meg under dyna. Denne uka har jeg i tillegg stått opp litt tidligere enn jeg pleier, for å komme meg på jobb litt før jeg må, så dermed har jeg knepet inn på søvnmengde også i den andre enden. Det resulterte i at jeg på torsdag og fredag omtrent begynte alle setninger med et gjesp. Jeg må altså bli bedre på det der med søvn! 

Mandag og tirsdag var jeg fotballmamma igjen, Rune spilte kamp på mandag, og var på trening på tirsdag, og jeg var med og satt på benken, og fikk kjeft fra lillemann når jeg ikke reagerte raskt nok på hans signaler. Særlig på trening, på kampen var han jo opptatt med sitt da, selv om jeg fikk noen grimaser sendt min vei fordi jeg ikke visste hvor lenge det var igjen av kampen. Det er da måte på hva en fotballmamma skal følge med på! De vant forøvrig kampen igjen, med Rune i mål, og til tross for en vond fot etter fall på sykkelen på lørdag så slapp han ikke inn et eneste mål. 

Tirsdag kveld koste vi oss ellers med å se "Skal vi danse" fra lørdag, siden vi rett og slett glemte å få med oss premieren. Barna danser alltid foran tven, og Amanda drømmer om å gå på danseskole, selv om hun er usikker på om hun vil ha med seg Rune som partner, og han vel er usikker på om han vil være partneren hennes. Det var særlig stor stas at han fra barnetv er med, det er ingen tvil om hvem det heies på her i huset! Og i går så vi andre episode, så nå er vi "oppdatert" på den fronten.

Onsdag var Amanda på speider, mens jeg og de to andre barna tok oss en sykkeltur opp til Haua og den nye lekeplassen. Mens vi var der, kom jeg til å tenke på at Amanda måtte hentes på speideren, og så kikka jeg på klokka, og kom fram til at jeg ikke ville rekke hjem, hente bil, og rekke å hente henne. Nå var gode råd dyre. Men jeg tok sjansen på å spørre svigermor om hjelp, og hun kjørte og hentet Amanda. Jeg hadde bare gjort en feil, jeg hadde huska feil på tidspunktet når hun skulle hentes, slik at stakkars svigermor ble stående og vente i et kvarter før Amanda kom ut. Og det verste av alt var, at da hadde jeg jo egentlig rukket å sykle hjem og hente bilen. Sånn går det, når en ikke er kommet helt inn i timeplanen enda!


Torsdag var jeg på øvelse med amatørteateret, den første for høsten. Hurra, det er gøy å komme igang igjen, selv om en alltid føler seg litt "rusten" etter noen måneder uten teatersport, improvisasjon og annen moro. Det var flere "nye" i gjengen, det er alltid kjekt, og så selvfølgelig aller kjekkest å møte igjen de "gamle" i teatergjengen vår. Vi brukte mest tid på idemyldring til ny revy, og der kom det frem mye vi kan jobbe med og lage moro av, så det er bare å begynne å glede seg til februar!

I helga har Maia vært på oppstartseminar med skolemusikken, øvelse i flere timer tre dager til ende! Det gir resultater, og ikke bare i form av en sliten frøken som kommer hjem søndag, men også med et korps som har fått verdifull treningstid, og har lært seg masse nytt. I dag hadde de konsert sammen med Sola Brassband og Randaberg musikkorps, som også har hatt seminar i helga. Noen av medlemmene i Sola Brassband var med og spilte sammen med korpsingene våre, noe som nok er veldig stas. Konserten var flott, særlig når en tenker på det som Selmer sa: de har alt egentlig løpt maraton tre-fire-fem ganger denne helgen, og så skal de stille opp og vise frem hvordan en løper marathon!

I går var jeg og de to minste i svømmehallen, da det var "åpen dag" både i svømmehallen og i biblioteket. Vi var forresten først innom biblioteket og leverte en god del bøker, før vi hadde nesten 2 timer i bassenget. Jeg føler at vi må fylle på med litt bading ut over høsten, siden det altså ble lite av det i sommer, med kalde sommerdager og ingen tur til Spania i år. Så målet er å gå litt i svømmehallen med barna, og lørdagsåpent basseng var en flott mulighet for å begynne på den planen.


Og dermed var jeg vel sånn omtrent kommet gjennom uka, også her i bloggen. I dag har jeg holdt på med forberedelser til feiring av Rune sin 7årsdag. Han fyller år på torsdag, og vi planlegger feiring neste helg. Jeg har lovet han "Luke Skywalker" kostyme, så det har det blitt i dag. Så får vi se om det blir kostymer på jentene i løpet av neste uke, når pappa er hjemme på ettermiddagene så er det håp om at jeg kan lure meg til litt mer tid bak symaskina. Og så har vi gjort klar invitasjoner, slik at det kanskje kommer noen gjester også, om vi bare får levert dem ut også, da!

Nå har forøvrig klokka alt blitt 11 i kveld igjen - så da blir det nok gjesping på jobb i morgen også, da! Så er dere av mine kolleger som leser denne bloggen i alle fall advart for denne gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar