Årsoversikt

søndag 21. august 2016

Uke 33 2016 - Om rettskriving, skolestart og sykler

I dag, søndag 21. august 2016, lærte Rune seg å sykle. Eller, Amanda vil nok hevde at hun lærte Rune å sykle, men i alle fall, gutten mestret altså å bevege seg på to hjul i dag. Jeg var en tur på Haua for å hjelpe til med å rydde i kostymene etter Strandaspelet, og kom kjørende hjemover, da jeg så at det var tre barn som syklet på sykkelstien foran meg. "Hmm, der sykler barna mine", tenkte jeg, for så å innse at det betydde at Rune faktisk syklet der foran meg. Amanda hevdet at det tok 20 minutter å lære han å sykle, i alle fall var jeg bare borte i en liten time. Så nå har vi tre barn som sykler her i hus!


Amanda fikk ny sykkel i går. På onsdag var hun ute og syklet på sin gamle sykkel, så da jeg kom hjem fra jobb, stod den så fint utenfor huset her. Det var ingen tvil om at den måtte være alt for liten for henne, noe både hun og farmor (som hadde hatt besøk av Amanda) kunne bekrefte. Så jeg spurte henne om hun kanskje ønsket seg ny sykkel til fødselsdagen. Joda, Amanda ønsket seg sykkel både til bursdag og til jul, hun, mer enn alt, faktisk. Nå passet det slik at det er en sportsforretning i Egersund som holder opphørssalg disse dager, med 30% avslag på alle varer. Og der hadde de sykler, så i går var vi innom der og fant sykkel til Amanda, som dermed har fått bursdagsgave noen måneder på forskudd, og er svært fornøyd med det. Så nå har jeg har funnet ut at jeg også må ønske meg sykkel, for det hadde jo vært gøy å kunne sykle sammen med barna!


Siden vi var i Egersund i går, så fikk Maia gjort litt "back-to-school"-shopping, som hun har etterspurt en stund. Det ble noe skoleutstyr, litt nye klær, og nye støvler til Rune, siden de vi hadde med oss på ferie i tre uker i sommer viste seg å være 3 størrelser for små for gutten vår. Vi hadde en fin tur til "byen", og siden det var "barnas dager" på Amfi, så var det mye som foregikk, noe barna koste seg skikkelig med!

Denne uka startet barna jo på skolen igjen, torsdag startet de i henholdsvis andre, fjerde og sjette klasse. Wow! Barna våre begynner å bli store! Rune syntes forresten det var alt for få dager på skolen før det ble helg, han er med andre ord svært fornøyd med å være sammen med kameratene sine på skolen igjen. Nå har han hatt en uke der han har fått vært masse sammen med kompisen sin, Ole Cillian, de var ute og fisket både på tirsdag og på onsdag, på fotballtrening på tirsdag, og så har Ole Cillian vært på besøk her både fredag, i går og i dag, så han har fått tatt igjen litt på den fronten denne uka!
Bilde fra barnas første skoledag? Eller Fokksteinane i tåke.
Rune elsker å være på sjøen og fiske. Etter at han fikk være med ut på tirsdag og sette garn, og så på onsdag å dra garn og få masse fisk, så er han helt frelst. Han ble stolt som en hane når jeg fortalte at bestefar var fisker, og har nå store planer om å spare penger til å kjøpe seg en båt. Han har forsikret meg om at jeg og Trond ikke trenger å kjøpe båt, for han skal ordne dette. Det blir spennende å se!


I går var jeg og Trond på sommerfest i hagen til Vigdis og Edgar. Det er andre året vi har vært så heldige at vi ble invitert på sommerfest, og like kjekt i år som i fjor! Med koselig selskap, god musikk, og god mat, så var det veldig kjekt, selv om været ikke var aller best, men det været, det kan vi ikke gjøre så mye med, for de værgudene, de er ute og kjøre i år, så det må vi jo bare leve med, det været vi får servert, mener jeg. Og det kunne nok alltid vært verre. Det kan det jo alltid!

Onsdag var jeg i bursdagsselskap til Edel, som ble 40 år i sommer. En koselig kveld, det også, med mange flotte damer, god mat og god selskap også der! Og Rune var i bursdag på mandag, kom jeg på nå, så han fikk være med sine venner også da.

Tronds utsikt på jobb.
Denne uka har bilen min, noe på overtid, vært på EU-kontroll. Det ble ikke en billig affære, det skal jeg fortelle deg. Men en har jo ikke noe valg, eller, joda, det har en jo, men når vi har gjort oss litt avhengig av å ha to biler i drift, så får en jo bare betale det som det koster å få bilen i en slik stand at EU godkjenner den. Jeg ble noe skuffet av verkstedet vi benyttet, for de var lite fleksible i forhold til å få delt opp betalingen, og i tillegg kom de først med et pristilbud, som så vokste med noen tusen til når vi hentet bilen, så det blir nok siste gang vi benytter akkurat det verkstedet for EU-kontroll. Men nå er det i alle fall gjort, og så får Trond og jeg bare diskutere litt videre om hvem som skal kjøre hvilken bil i tiden fremover. Enn så lenge har vi i alle fall to EU-godkjente biler i drift.

Hva mer kan jeg fortelle om uken som har gått? Vel, Trond har hatt ettermiddagsuke, den andre på tre uker. Det kan jeg si mye om, men vi har vel overlevd også denne ettermiddagsuka. Jeg har testet brannvarslerene her i hus, det var altså ikke et smart trekk å sette på pizza-funksjonen på bakerovnen, for det skapte stor røykutvikling, og resulterende alarm i to etasjer. Den gode nyheten er at det lager så mye lyd at naboen kom for å sjekke at det var noen hjemme. Betryggende å vite at de følger med, det gjør at jeg føler meg litt ekstra trygg! Og jeg har lært at det letteste for å få alarmen til å slutte å hyle, er å ta ut batteriet, ikke å forsøke å blåse eller vifte bort røyken! Torsdag sydde jeg trekk til barnas skolebøker, en ide jeg fikk, siden det er så "in" med "bok-sokker" på bøkene i stedet for bokpapir. Det var gøy, og kommer nok til å bli gjentatt!


Fredag fikk jeg bryllupsdagspresang fra Trond, to nydelige stål-hjerter som ble spesial-levert på døren fra Danmark. Og så har jeg denne uka lært at jeg tydeligvis har gjort noen grove skrivefeil både her i bloggen, og ellers også. Min kjære bror har gjort meg oppmerksom på at når en skriver punktum på slutten av en setning, så skal en bruke 1 prikk, eller om en skal skrive flere prikker, så må det være tre, og ikke to eller fem. Der har jeg syndet mye, det skal være visst, for jeg har innsett at jeg har vært skrekkelig glad i å bruke to prikker. Og så har min kjære mamma påpekt at jeg er dårlig på "da" og "når". Ja, jeg kjenner regelen "Den gang da, hver gang når", men når jeg skriver blogg, og bare skriver ting slik som jeg tenker dem, så har det visst blitt mange "når" der det nok skulle vært "da". Så det beklager jeg, jeg har bestemt meg for å skylde på engelsk, for der ville en ha brukt "when" i begge tilfeller, men jeg skal forsøke å bli bedre både på punktum, "da" og "når".

Så da har jeg bekjent mine synder mot norsk rettskriving, og forsøkt å oppsummere den siste uken uten å synde videre. Nå begynner det å nærme seg leggetid for denne kona, siden det er mandag i morgen, så hadde det vært lurt å komme seg under dyna i rimelig tid for en gangs skyld. Så da gjenstår det bare å si god natt, og på "gjen-blogg" om en ukes tid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar