Årsoversikt

søndag 20. mars 2016

Uke 11 2016 - Oppkjøring til påske

Søndag - dagen er over, helga er over, uka er over, og det er tid for nytt blogginnlegg her i gården. Nå føler jeg at jeg begynner å få kontroll på dette med blogging, vi er alt ferdig med uke 11 i dette året (ukene bare flyr av sted), og jeg sitter her og skriver på det ellevte blogginnlegget for i år. Da er jeg jo faktisk ferdig med over en femtedel av nyttårsforsettet mitt, om 52 innlegg i 2016! Det går jo an, jo!

Denne uka har på jobb vært preget av at vi skal stenge avdelingen til påske. Det er en del papirarbeid som må unnagjøres i så måte, men samtidig har vi ikke tatt inn nye pasienter av samme grunn, slik at det går da på et vis. Uka har ellers (både på jobb og privat) vært preget av at det snart er påske, med alt det innebærer.

Frossen bil med hilsen fra Trond.
Mandag morgen var det kaldt, så kaldt at det var frost på bilvinduene. Midt på dagen på mandag var det varmt. Tirsdag morgen var det igjen ned mot null grader, og frost på bilvinduene, og igjen var det så varmt på ettermiddagen at Rune, som var på fotballtrening ute, sprang rundt i bare tynn genser. På onsdag var det ikke fullt så kaldt på morgenen, det vil si, jeg trengte ikke å skrape vinduene på bilen, men kaldt var det da, likevel. Og da jeg var til tannlegen midt på dagen klokka halv tolv, da viste termometeret i bilen min 18 varmegrader. Dette skiftende været må jo bare få konsekvenser!

For det første, det gjør at årets pollensesong er i gang. Det har jeg, uten helt å skjønne det, alt merket en ukes tid (jeg trodde jeg var veldig trøtt sist uke, for øynene var så såre), men det ble søndag kveld før jeg innså at jeg ikke var trøtt, men tvert imot begynt å få symptomer på den pollenallergien jeg tydeligvis glemmer at jeg har hver eneste vinter. Så nå er det øyedråper morgen og kveld, og jeg er ikke lengre fullt så "trøtt" på dagene.

For det andre, det er skrekkelig vanskelig å kle seg. Ja, når det gjelder yttertøy, mener jeg. I hele vinter har jeg hatt på meg 2 jakker når jeg skal ut: en college-jakke under og en softshell-jakke utenpå. Det holder meg varm og tørr, og når jeg må ut og skrape vinduene på bilen på morgenen, kjennes det logisk å fortsette med denne påkledningen. Utfordringen er, når en kommer ut fra jobb, og skal hjem, da er det jo ikke lengre varmt og tørt inni de jakkene, nei, etter en liten stund, så er det klamt, og bare det. Så nå synes jeg at været bare må bestemme seg for enten å være vår eller vinter, og ikke slik midt på treet som det har holdt på med denne uka.

For det tredje, så husket jeg plutselig, sånn midt på dagen på onsdag, når det var 18 grader utenfor bilen min, og sånn omtrent 30 grader inni, at air-conditionen i bilen sluttet å virke engang i løpet av høsten. Det har jeg jo ikke merket så mye til så lenge det var kaldt i været, men nå ble det plutselig helt klart for meg at dette måtte fikses! Så da ble det en telefon til Trond hvor dette behovet ble formidlet. Og, tenk, for en gangs skyld, så var Trond rask i avtrekkeren, og ordnet opp, og verkstedet på Haua, TRS, var veldig greie, så på vei hjem fra jobb, så ble air-conditionen fikset! Imponerende rask service, både fra Trond og TRS!


Onsdag ettermiddag var det tid for påskevandring i kirken med dåpsskolen og Rune. Det var koselig, dog litt flaut når Rune forteller villig om både påskeharen, julenissen, tannfeen, og flere til, som er like virkelige for han som Jesus, og dermed helt logisk for Rune å snakke om når vi er i kirken. Joda. Etterpå var det grilling av pølser på Tilda Bø-haugen. Trond hadde tatt med en del ekstra pølser med tilbehør, slik at det ble middag/kvelds på oss alle der, også jentene, som hadde vært på speider like i nærheten. Så dermed var årets første utegrilling gjennomført - 16. mars!


På skolen har det gått i påskeforberedelser, der også. En viktig del av det her på Haua, er trilling av påske-egg ned en bakke. Dette er for meg helt nytt, og jeg tror ikke helt at jeg har skjønt hva det innebærer enda, bortsett fra at jeg altså måtte huske å koke egg ikke mindre enn tre morgener denne uken, siden 1., 3. og 5. klasse selvfølgelig skulle ha med egg hver sin dag. Rune var først ute, på tirsdag. Det kom han på halv åtte tirsdag morgen, hvilket ga meg akkurat nok tid til å koke og farge tre egg til han før vi sprang ut døra her. Torsdag var det Amandas tur. Det kom vi på i det vi var på vei ut døra, så der skar det seg. Heldigvis var løsningen bare en telefon unna. Farmor, som er like fantastisk som alltid, kokte egg og leverte på skolen i god tid for Amandas trilling. Fredag morgen våknet jeg kvart på sju og husket umiddelbart at jeg ikke hadde kokt egg kvelden før, så da ble det kokte egg også på Maia på fredag. Så denne uka har vi trillet bort en masse egg.

Fredag var det siste dag på skolen før påskeferie, og i tillegg lønningsdag. Det feiret vi med deilig middag på Lille India i Egersund (anbefales på det aller varmeste), og shoppingrunde i "okka by". Maia fant tennissko på tilbud på en butikk, og en størrelse som var passelig. Jo, hun trengte jo nye sko, og tilbud er alltid greit. Det var først da jeg skulle betale at jeg oppdaget at det var "Converse" sko hun hadde funnet. Nå var hun verken klar over at det var merkesko, eller hva "Converse" var, så da får det vel gå, da. Rune og Amanda fikk også nye joggesko, og så fikk alle litt nye klær, de har vokst i løpet av vinteren, så litt utskiftning må til.


I går fikk jeg en kjempegod ide! Jeg ga barna tilbud om at de skulle få "VIP-medlemskap" på en web-side, eller 100 kroner i penger, om de jobbet minst 3 timer med husarbeid. Det ga resultater, ikke minst fordi jeg da også jobbet sammen med jentene, som tok imot tilbudet. Rune mente at han hadde nok penger i lommeboka si, han da. Så nå er huset en god del ryddigere enn det var lørdag morgen, og jentene har fått seg en måned som "VIP", noe som visstnok er veldig kult. Og mamma er fornøyd med at dette kan gjentas om en måneds tid.


Trond har igjen hatt jobbehelg, og i dag er det "springskift". Det pleier vanligvis være en dag som jeg gruer meg til, men i dag har det faktisk vært en god dag! Vi har hatt besøk av tante Åse, onkel Tom og Perro, det ble vafler som smakte riktig godt, om jeg skal si det selv, jeg har laget middag til hele gjengen (det er sånn omtrent den ene søndagen i måneden det skjer), og i kveld har jeg og barna vært på kino og sett "Kong Fu Panda 3"), mens Trond fikk sove før han skal på nattskift. Og så har jeg, endelig, fått bort de siste julegardinene, sånn akkurat i siste liten før påskeuka. (Den jule-rullegardina som fortsatt henger i gangen teller nemlig ikke, for den har alt hengt der i over 1 år!)

 
Nå er det påske, og snart kommer påskeharen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar