Årsoversikt

søndag 12. august 2018

Uke 32 2018 - Tredje (og siste) sommerferieuke

De siste tre årene har jeg skrevet blogg hver dag i feriebloggen vår de ukene jeg har hatt sommerferie. Det har blitt vår "feriedagbok", og flere har fulgt oss på sommerferie rundt omkring i verden. I år har jeg rett og slett ikke orket å tenke på ferieblogging, så derfor blir det i stedet en litt mer "bilderik" ukesblogg i stedet disse ukene vi skal ha ferie i år.

Denne uka har vi (endelig) hatt en litt roligere uke her hjemme i Eivindvik. Vel og merke har vi hatt oss en liten tur til Åsane for å kjøpe maling og litt til, og så har Rune vært i Masfjorden på Nordbygda skole på brassbandleir fra torsdag til i dag, men ellers har vi vært hjemme hos oss selv og bare hatt fridager. Og det har vært ganske deilig, selv om uka selvsagt har gått alt for fort. Men nå er den siste av tre sommerferieuker altså over, og alt som gjenstår er å blogge litt om denne siste uka, før jeg må finne senga, og få meg noen timers søvn før det er tilbake på jobb i morgen tidlig.

Beina til Trond får være symbolet på denne siste ferieuken her hjemme i Eivindvik.
Å ligge i din egen hage under et pæretre, male takrennen, leke med barna og gjøre ting som du har utsatt et helt år. Alt dette kan også være ferie.


Etter at vi hadde kost oss med å spille brettspill på kveldene mens vi var på Notodden (sånn er det, når vi ikke har internett, og må finne på andre ting å gjøre), så har vi på mange måter fortsatt litt med det også denne uka. Etter å ha startet på ukas oppussingsprosjekt på mandag, brukte vi derfor kvelden til å kose oss sammen med barna og spille litt mer brettspill.

Dette fikk vi til jul, og det synes vi er skikkelig gøy. Mens de minste barna kan slite litt med "tenke-oppgavene", er de fysiske utfordringene klart de vanskeligste for meg, blant annet skulle vi reise oss opp fra å ligge strekk ut på gulvet uten å bruke armene, det høres lettere ut enn det er. 


Prosjektet for uka på oppussingsfronten kan vi vel si har vært det rommet som dette bildet er tatt i. Dette er luka opp til loftet på huset her, den befinner seg i "gangen" oppe i andre etasje, og der har Trond og jeg tilbrakt litt tid denne uka med å forsøke å komme "i orden" også der. Det skulle jo li til det, etter å ha bodd her i huset i et år, men sånn har det nå bare blitt.

Tirsdag fikk derfor deler av taket to strøk med hvitmaling, og etter hvert har også noen av dørene blitt hvite, og bare det har lysnet rommet godt opp. Planen er å få malt ferdig taket og dører og lister, og så legge litt gulv oppå det grønne linoleumet, så blir nok dette også et ganske så greit rom. Og når det er gjort, begynner andre etasjer her i huset å bli ganske så flott, spør du meg.



Amanda og jeg hadde lyst til å bake kake allerede på tirsdag kveld, men så viste det seg at butikken ikke lengre var åpen til klokka 20, og dermed fikk vi ikke kjøpt egg. Så onsdag formiddag ble det derfor tur til butikken på Amanda for å kjøpe egg, men i tillegg kjøpte hun en pose fra Toro med pavlova-mix, og det resulterte i denne flotte pavlovaen - som smakte fortreffelig. Og eggene fikk vi derfor ikke bruk for likevel, men egg har en jo alltid bruk for, så det går helt fint!



Rune dro til Nordbygda litt utpå dagen på torsdag, så formiddagen ble først og fremst benyttet til å pakke det han trengte for fire dager på brassbandleir. Jeg må innrømme at mammaen satt igjen med en stor "klump" i magen da de dro avsted, Rune og Trond, som kjørte og installerte ham i Nordbygda, før han kom hjem igjen. Mammahjertet synes det er vanskelig å innse at de begynner å bli så store, barna våre.

Amanda bakte en ny kake på ettermiddagen, siden den hun lagde på onsdag ble spist opp på en-to-tre. Og så var vi på spillekveld på ungdomshuset, og spilte mer brettspill. Det er jammen kjekt med litt "analoge" spill innimellom også. Og det virket som de av den yngre garde som var der også koste seg. Det er håp for "smart-telefon-generasjonen"!


Den siste "ordentlige" feriedagen var jo fredag - så det "feiret" jeg med å sove lenge. Og så var jeg med Trond på butikken for å handle middag. Amanda hadde lyst på spagetti, men jeg var litt mer på "fredagstaco", og dermed endte vi med enchiladas. Det har Trond tydeligvis ikke laget før, for da han skulle hente dem fra ovnen, og ta dem med inn til stua for å servere, valgte han å skjære dem godt opp i mindre biter først.

Amanda mente det så mer ut som lasagne enn enchiladas, og Trond blir sikkert litt oppgitt over at jeg legger ut bildet her, men det smakte i alle fall enchiladas, selv om det ble servert mer som lasagne. Og neste gang, så kan det være at Trond ikke tar seg bryet med å skjære opp mat han ikke har servert før, før han vet om det skal skjæres opp.






Det ble visst mange bilder fra i går. Da tok vi turen til Åsane for å handle litt mer maling vi trengte, og så benyttet vi anledningen til å handle ny skolesekk til Maia, som skal begynne på ungdomsskolen om en uke, regntøy til de som ikke har stort nok lengre, støvler til alle tre barna, og så en del ting som vi absolutt ikke trenger, men som vi hadde lyst på likevel.

Vi spiste middag på IKEA, Trond testet "pigwings", og ble så mett at han var mett resten av dagen. Maia og jeg valgte pasta, og forstod ikke at vi ikke bare måtte be om saus, men også kjøtt, så vi spiste da en form for vegetarpasta, begge to. Derfor var nok vi to litt sultne da vi handlet inn til "tapas" på veien hjem, så vi kunne nok ha vært både 8 og 10 som delte på fingermaten vi lagde oss. Men godt var det, det skal være sikkert! På kvelden hadde Trond seg en tur ned på hotellet sammen med gode venner, mens jeg var trøtt og sliten etter en noe travel dag, og slappet av hjemme sammen med jentene.


I dag har vi vært i Nordbygda og hentet Rune hjem igjen. Men først spiste vi middag sammen med Rune og alle de andre som hadde vært på brassbandleir, og så fikk vi være med på en flott konsert, der de viste frem alt det flotte de hadde lært på disse fire dagene. Rune hadde hatt noen flotte dager, selv om han hadde savnet oss her hjemme masse, så hadde han fått nye venner og kost seg skikkelig i Nordbygda også.

Vel hjemme ventet det han en nyoppusset dør med tavlefelt på, så kan han skrive beskjeder eller tegne litt på døra om han vil. Og så har han fått litt gaver fra oss som vi hadde handlet i går, og selvsagt støvlene og regntøyet. Og på tampen av dagen har vi sett film, og kost oss litt ekstra nå som alle fem er samlet igjen. Og i morgen er det tilbake på jobb for Trond og meg, mens barna skal nyte den aller siste ferieuka før skolen starter igjen om en uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar