Årsoversikt

søndag 30. desember 2018

Uke 52 2018 - Julefeiring i årets siste uke

Da var vi kommet til det siste innlegget i bloggen for i år, det femtiandre i rekken. Tenk, så har jeg altså blogget meg gjennom et nytt år, det tredje året på rad med ett innlegg i bloggen hver søndag. De siste 156 søndagene i mitt liv har jeg altså funnet frem datamaskinen og skrevet litt om uken vi legger bak oss her i familien. Og her sitter jeg igjen, på slutten av et år, og lurer litt på om jeg skal gi meg nå, mens leken er god, eller om jeg skal planlegge et nytt år med blogging. Og helt ærlig, så får vi bare se hva det blir til, for akkurat nå vet jeg egentlig ikke hva planen for neste år blir. Noe nyttårsforsett blir det i alle fall ikke - hverken om blogging eller om noe som helst annet, da.

2018 har vært et travelt år. Gjentatte ganger har jeg blogget om det å ha det travelt, hektiske dager og mye på programmet. Det har også vært et fint år. Vi har hatt mange fine dager sammen som familie, sammen med venner, sammen med familie, og vi har hatt mye fint vær. 2018 har vært året vi fikk en tenåringsdatter i hus, noe som ikke har vært en forandring i det hele tatt. Det har vært et magisk år, et år med triste stunder, et år med lykkelige stunder, et år med mange festdager, og et år med flest hverdager, et år hvor vi har forsøkt å feire og glede oss over hverdagene. For det er tross alt de det er flest av, og de som er aller best!

Årets "juletrebilde" med alle gavene, og alle nissene som har vært på besøk i desember.
Gaver av tid og kjærlighet er i sannhet de grunnleggende ingrediensene i en virkelig god jul.


Årets siste uke startet jo liksom litt "på topp", med selveste julaften på mandag. Dagen startet med deilig julefrokost, en rolig dag hjemme med barna, mens Trond var på jobb noen timer, med duften av pinnekjøtt i hus og julestemningen som sakte senket seg over oss alle. Så en tur i kirka, for det hører med i juleferingen, der Rune klarte å slå på "Pac-Man"-lyd på mobilen midt under preika. Og etter deilig pinnekjøttmiddag var det tid for julegaveåpning, noe vi mer mer eller mindre brukte hele kvelden på å få gjort. En tradisjonsrik dag med mange høydepunkt, både for store og små.


Første juledag er i mitt hode "familiedagen", der vi skal slappe av og kose oss hjemme sammen med familien. Julenissen hadde vært innom i løpet av natta og fylt i strømpene til barna med litt julegodter, julehefter og sprettballer til alle tre. Og så feirer vi litt "engelsk" jul, med kalkun til middag, med stuffing og waldorf-salat og hele pakka. Runes ubestridte favorittmiddag i julen.

Dagen brukte vi til å være sammen, spille spill, teste ut julegavene, og bare nyte tiden sammen og familiens kjærlighet, de grunnleggende ingrediensene i en virkelig god jul.


Andre juledag fortsatte vi vel litt i samme mønster. Vi spilte spill, koste oss med god mat, testet ut flere julegaver, og var sammen. Amanda og farmor bygde disse julekulene, som bestemor hadde fått i adventskalenderen sin, og koste seg med det.

Middagen andre juledag er svineribbe her i huset. Jeg er ikke så veldig glad i svineribbe, og mest opptatt av tilbehøret, og ble litt fortvilet da jeg innså at jeg hadde glemt hele sviskene. Men det var godt likevel, da, og vi hadde jo for så vidt en hel masse annet tilbehør.


Ukens fjerde dag var jo strengt tatt en hverdag, så Trond og jeg var begge på jobb en tur, mens barna sov lenge. Tradisjonen "tro", så var det restemiddag på menyen til middag, noe barna vel egentlig forventet også, siden det jo alltid blir endel rester etter tre julemiddager på rad. Så da får alle bare spise det de vil av julemat denne dagen.

På kvelden var Trond og jeg på koselig besøk hos Belinda og Rudi, som feirer 15 års bryllupsdag i disse dager, og derfor inviterte til fest. Der fikk vi deilig mat, og hadde en fin stund sammen med nye venner her i Eivindvik. Veldig kjekt å bli invitert!


Ukens siste dag var også en av de fine hverdagene, så vi voksne var på jobb en tur også denne dagen. Og så var det juletrefest på Vårtun, et koselig tiltak for små og store. Så fikk vi gått rundt juletreet også i år, og julenissen kom innom med små gaveposer til alle barna.

Etter en uke med julemat ble det deretter pannekaker til middag på fredag, noe alle sammen satte pris på.


I går var vi en tur til Åsane, mest for å få byttet klærne som jentene fikk til jul av bestemor, som hadde fått med seg feil størrelse i julehandel-farten. Men det gikk jo fint å få byttet til en større størrelse, så jentene var godt fornøyde. Og så syntes Maia det var artig at de hadde "Maia"-bukser på Lindex, så hun tok et bilde av dem.

I Åsane møtte vi bestemor, tante Åse og Perro, som har kommet for å feire nyttår sammen med oss her i Eivindvik, og så kjørte vi sammen hjem, og hadde en fin lørdagskveld med pizza og lørdagskos sammen med dem.


Og så var vi kommet til i dag, årets nest siste dag, og en søndag. Dagen i dag har vi bare brukt til å kose oss sammen, hele gjengen, spille spill, spise restepizza fra i går, og hatt en fin dag. Og så har vi brukt kvelden til å se julefilm, i dag valgte Rune å se "Home Alone", så da ble det den i dag.

Da gjenstår det bare å takke for følget i 2018, i morgen er det nyttårsaften, og årets siste dag, og den første uka i 2019 starter med en skikkelig fest. Vi gleder oss til et nytt år, og håper at det vil bringe bare gledelige og fine stunder til alle våre venner og kjente!

God nytt år - vi sees nok i 2019!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar