Årsoversikt

søndag 9. januar 2022

Uke 1 2022 - Er du klar for et nytt år?

Illustrasjon: Maia

Er du klar for et nytt år?

Så har vi alt kommet en god uke inn i det nye året. tjue-tjue-to, vi må smake litt på det. Er vi virkelig klare for et nytt år i "de harde tjue-åra"? Og, når jeg først er inne på det, er "de harde tjue-åra" vi opplever like harde som de harde tjue-åra våre formødre gikk gjennom for omtrent 100 år siden? Vel har jo våre tjue-år så langt ført med seg mye dritt, og med dritt så mener jeg helst et visst virus, og, i alle fall for en del av mine nærmeste, annen ganske alvorlig sykdom. Men jeg synes jo, tross sykdom, skjenkeforbud, munnbindpåbud, isolasjon og karantene-plikt, at vi tross alt egentlig ikke har det så verst i våre tjue-år. I alle fall enn så lenge. Og om vi sammenligner med de virkelig harde tjue-åra. I alle fall om du spør en historiker eller sjekker med en historiebok. Det er jo ikke så mange som lever i dag som husker så mye av de harde tjue-åra. Selv om jeg faktisk vet om flere som lever i dag som ble født på den tiden, så tviler jeg på at de husker så skrekkelig mye av dem, enten fordi de var for små, eller fordi de på generell basis ikke husker så mye av noe som helst.

Men spørsmålet fra Maia, eller fra det imaginære 2022-spillet i ukens illustrasjon var altså; er du klar for et nytt år? Jeg har jo lyst til å klikke "ja", sånn helt umiddelbart, for jeg er jo som oftest på den positive siden av det halvfulle (IKKE halvtomme) glasset, jeg, da. Men erfaringsmessig så er jeg jo egentlig sjelden "klar" før ting skjer, og så tar jeg det litt som det kommer, og på et eller annet vis så kommer jeg jo i mål, da. Og ut fra den erfaringen, så har jeg jo dermed en lei tendens til å tenke at jeg kanskje ikke egentlig trenger å være "klar", for det ordner seg jo som oftest likevel. "Veien blir til mens vi går", der har du meg, liksom. Jeg finnes jo egentlig ikke klar for et nytt år, hjelpe meg, jeg ble jo så vidt klar til jul i fjor. Og nyttårsfeiringen, den var jeg i alle fall ikke klar for. Og så kom hverdagen tilbake 3. januar, og ingen kan vel si at de var helt klare for det etter en kort nyttårshelg? Ikke jeg, i alle fall. Men jeg har nå likevel kommet meg gjennom uka på et vis, også denne gangen.

Er jeg klar? Neppe. Men det går nok bra for det. Vi får ta det som det kommer, tenker jeg. Og så kan jeg i alle fall trøste meg med dette: jeg har ikke et eneste nyttårsforsett i år - de ble jeg aldri ferdig med å tenke ut - så dermed kommer jeg til å klare absolutt alle (altså ingen) av nyttårsforsettene mine i år. Det synes jeg må være en god start på det nye året. Da er jeg vel kanskje klar, da, likevel?

3. januar - 2022 - mandag

Foto: meg selv

Jeg starta den første uka i det nye året med vaktuke og utekontor i Brekke.
Jeg var trøtt og sjokoladesjuk, ikke det beste utgangspunktet for dagen.
Trond var på ettermiddagsskift, så jeg trodde jeg måtte handle.
Men tenk, så kom jeg hjem til ferdig middag fra Åse og Amanda!

Stikkord for dagen: Sjokoladesjuk

4. januar - 2022 - tirsdag

Foto: meg selv og Runar

Tirsdag ble en tung dag, siden vi dro til Sula i begravelse til onkel Steinar.
Snøball fikk være med, siden vi hadde glemt at vi hadde hund.
Det ble en fin stund i kirka og sammen med familien etterpå.
Og det var godt å komme hjem til det varme, nye, huset vårt.

Stikkord for dagen: begravelse

5. januar - 2022 - onsdag

Foto: meg selv

Så var det tilbake til vaktuke og ny utekontordag, på Byrknes denne gangen.
Der var det kaldt, siden ovnene var skrudd ned fra før helligdagene.
Jeg var, om mulig, enda trøttere enn mandag, jeg må slutte å snu døgnet.
Men det gikk bra, og jammen ordna Linda sjokolade i lunsjen!

Stikkord for dagen: kaldt

6. januar - 2022 - torsdag

Foto: meg selv

Utsikten fra kontoret mitt kan noen dager være som et nydelig maleri.
Det kan være terapi å løfte blikket litt og bare nyte.
Vi var en tur i banken, det er noe som må til når en har bygd hus.
Snøball liker seg veldig godt i sengen vår, forståelig nok, det gjør jeg og.

Stikkord for dagen: finanser

7. januar - 2022 - fredag

Foto: meg selv og Amanda

Trond har hatt jobbehelg, og vært på 12 timers skift hver dag fra fredag.
Maia kom hjem fredag kveld, godt å ha familien samlet igjen.
Vi spilte "Jackbox", og lot nyttårspynten henge litt til.
Og så var jeg litt oppgitt over årets "nyttårsgave" fra Helfo, det er jeg fortsatt.

Stikkord for dagen: familiefredag

8. januar - 2022 - Lørdag

Foto: meg selv

Selv om Trond har vært på jobb, så har barna og jeg kost oss her hjemme.
Mamma er ikke helt i form, så hun trenger litt ekstra oppmerksomhet også.
Jeg har laga mat, med god hjelp fra alle tre barna,
og så har vi kost oss, sett litt tv, spilt litt tv-spill, og vært sammen.

Stikkord for dagen: familiekos

9. januar - 2022 - søndag

Foto: meg selv

Ukens siste dag har vi stort sett brukt sammen, barna, og jeg.
Trond har hatt siste langdag for denne gang, og får snart friuke.
Maia dro tilbake til Sygna, og alle var med og kjørte til båten.
Og så oppdaget jeg første "skaden" i kjøkkenbenken, så er det gjort.

Stikkord for dagen: reisedag

Ukens anbefaling - Uke 1

Jackbox  7 - Nintendo Switch eller Playstation


Denne uken vil vil anbefale et videospill som vi har kost oss mye med denne uken. Jackbox er en serie med spill der alle kan delta via mobilen og internett. Det kan i alle fall spilles på Nintendo Switch, som vi har kjøpt det til, og på Playstation, og antagelig flere spillkonsoller. Det er flere forskjellige oppgaver/spill med i de forskjellige "spillene, vi har investert i nummer 7, som inneholder 5 forskjellige spill.
Nå er vi kanskje i overkant glad i å spille sammen her i familien, men dette koser vi oss skikkelig med, alle får det til, alle har vunnet, alle har tapt, og alle har funnet sitt favorittspill. Vi kommer sikkert til å teste flere av spillpakkene i Jackbox-serien etter hvert, disse kan vi anbefale for familier med litt større barn, det er både sosialt og gøy og tv-spill samlet i en pakke.

👇

Åse sitt hjørne

Vekas oppgave har som tema: Idrettsgallaen. Den er tredelt. Du skal komme fram til fem bokstaver: Initialene i første svar, første bokstav i andre svar og første bokstav i kvart av orda i tredje svar. Når du stokker dei i rett rekkefølge kan du finne eit ord. Hint for ordet: Ein julegodtrest eg har kosa meg med denne veka. 

 Oppgave 1: Bilderebus, med tittelen: Ikkje i år, men kanskje neste gong.



Oppgave 2: Fem lapper som skal føre deg til ein by: På den første står det: Nordkapp, Nordnorge, Polarlys, Ålesund På den andre står det: Molde, Helsingborg, Brøndby, Trondheim, Göteborg, Stavanger, Malmö, Norge, Danmark. På den tredje står det: 45,94 På den fjerde står det: Norgesmester 25. November 2012 På den femte står det: By 2000.

Oppgave 3: Her skal du finne fram til den norske tittelen, to ord. Ikkje det at det som Ikkje vann ein pris, Kjende seg slik, nei naturlegvis Men dei drøymte ein draum om ein dag til, I eit fransk drama, eit syngespill, Der Wolverine møtte Gladiatoren, om du vil, Som ein politimann og han som sona, Dei slåss og dei drøymte, dei elska og vona.

Dei som sender Åse det rette ordet i kommentarfeltet på Facebook, innen søndag 16. Januar, vert med i trekningen av vekas premie. Ein kjøkkenklut med design etter mønster frå Bittas Strikkeplanlegger, Thereses skøyting, strikka i Vår frå Viking garn.


Ukas håndarbeidprosjekt: Kjærleiksrosa.

Votter i eget design strikka i Mor Aase – Superwash frå REMA 1000.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar