Årsoversikt

søndag 8. juli 2018

Uke 27 2018 - Når barna er borte ... pusser foreldrene opp huset

Da var vi jammen kommet til søndag igjen. I dag er det akkurat en uke siden barna og farmor dro avsted til Sokndal på sommerferie, og Trond og jeg kan markere at vi har hatt en hel uke alene, eller i alle fall uten barn, så rart som det egentlig er for oss. Men rapporten fra de tre som er på ferie er at de storkoser seg hos farmor, at de har vært i Linepollen og badet nesten hver dag denne uka, og at de har fått møtt og vært sammen med opptil flere av de av deres "gamle" venner som fortsatt er hjemme. 

Her hjemme har vi mest av alt savnet de tre som er på ferie. Og så har vi hatt litt besøk i begynnelsen av uka, så har Trond vært på tur alene til Bergen, mens jeg var alene hjemme, og i helga har vi holdt på med å (endelig) gjøre "ferdig" barnas rom her i huset. Egentlig er det Amandas rom vi har fått gjort litt med, da, for det var der jeg begynte så smått på onsdag, men planen er å få orden på alle tre sine rom mens de er borte, da.

Soloppgang på Costa del Eivindvik tidlig en tirsdags morgen.
Oppussing er den eneste menneskelige aktivitet som øker i omfang jo mer du gjør.


Mens Trond og jeg var på jobb på ukens første dag, var Snøball godt fornøyd med å ha besøk her hjemme av tante og onkel, og ikke minst, Perro. Det blir litt lange dager alene hjemme for Snøball når vi er på jobb, så hun var nok lykkelig over å ha en lekekamerat de første dagene denne uka.

På ettermiddagen hadde Tom så lyst på en tur til Byrknes, der han ikke hadde vært før. Trond og jeg slengte oss med på tur, og det ble både sightseeing på Byrknes, koselig besøk hos tante Magnhild og en tur innom Skjerjehamn på hjemvei, bare for å vise Trond at det går bilvei helt ut til hotellet og "kongen" der han står så fint og hilser leia.


Ukens andre dag hadde vi, stadig til Snøballs store glede, men også til glede for Trond og meg, fortsatt besøk av Åse, Tom og Perro. Vi hadde en rolig ettermiddag hjemme, koste oss med god mat, inspirert av en snap fra Ålesund ble det burger med masse deilig tilbehør, og så hadde vi oss en svømmetur i bassenget litt utpå kvelden, for Åse måtte jo få teste bassenget, slik at hun fikk bade utendørs i Norge for første gang på mange år.

Trond og jeg fikk endelig plantet ut disse tre plantene som Amanda har tatt godt vare på. Så blir det spennende å se om det blir solsikke, mais og gresskar av dem til slutt. 


Trond skulle på konsert i Bergen sammen med Runar og Ragnhild på onsdag, så etter at besøket dro hjemover onsdag morgen, så var jeg alene igjen her i hus. Vel, ikke helt alene, da, for jeg hadde selskap av Snøball, som vel var glad for at jeg kom hjem fra jobb til slutt, og av Snøhvit, som jo ikke gjør så mye vesen av seg inne i buret der hun bor. Men, i alle fall, hva brukte jeg en alenekveld til? Jo, jeg vaska og rydda på rommet til Amanda. Så mye for å slå ut håret. 

Trond koste seg på konsert og besøk i Bergen. Bandet het "Prophets of Rage", og konserten var veldig bra i følge Trond. Jeg må innrømme at sjangeren ikke helt er min "greie", så det er helt greit at han reiser på konsert uten "festbremsen" meg.


Siden Trond var på konsert onsdag kveld hadde han avtale om å jobbe ettermiddag på torsdag. Dermed fikk jeg en ny alenekveld her hjemme. Den brukte jeg rett og slett til å montere Amanda sitt nye klesskap, og så rydde i klærne hennes, og legge det som jeg regner med fortsatt passer på plass i skapet igjen. 

Jammen er jeg god på å slå ut håret og nyte en ettermiddag for meg selv! Men jeg skal innrømme at jeg så litt på tv også da, rett skal være rett. 


Etter jobb på fredag var både jeg og Trond så trøtte at vi bare tok en tidlig kveld. Jeg sovna på sofaen etter middag, mens Trond var så smart at han gikk og la seg i senga. Etter at jeg hadde sovet et par timer på sofaen var jeg såpass våken at jeg ikke fikk sove mer, selv om jeg forsøkte å følge Tronds eksempel og finne senga.

Så da tok jeg rett og slett og skiftet blomsterpotte på blomsten til Maia sånn en sen fredagskveld. Etter å ha vært på leit etter en plastpotte å bytte til uten hell, så var Astrid på blomsterbutikken så grei at hun ga meg en hun skulle kaste likevel, og dermed ble det ny potte på blomsten til Maia. Jeg er veldig fornøyd med at både blomst og plantene ute, fortsatt er live etter en uke uten tilsyn fra barna. 


Siden jeg hadde begynt på "prosjekt Amandas rom" mens Trond var borte, så var det naturlig å fortsette på "prosjektet" i helga. I tillegg til nytt skap, har vi kjøpt ny seng til Amanda for litt tid siden, og for å få plass til den, så må vi flytte den senga hun allerede har ut. Så for å få plass til den, har Trond begynt å pusse opp et rom som skal blir gjesterom nummer to. 

Jeg har sydd gardiner til Amandas rom. Trond hadde fått i oppdrag å handle stoff på onsdag, og nå har det blitt fire gardiner til rommet hennes, med stofftrykk med enhjørninger og paljettbord. Og kanskje må det bli noen puter til senga også etter hvert, tiden vil vise hvordan det blir til slutt.


I dag sov vi lenge, men så har vi jobbet videre med helgas prosjekt. Vi har revet en vegg for å få åpnet opp litt på det "nye" gjesterommet, og det gjorde seg veldig - rommet ble så mye lysere og åpnere, så her tror vi det skal bli veldig fint til slutt. Og når dette rommet blir ferdig, så er snart hele andre etasje her i huset pusset litt opp, ikke dårlig bare det. 

Alt i alt har vi hatt en fin uke, både vi to som er "alene" hjemme, og barna, som er på sommerferie hos farmor. Det føles nesten litt som at vi har "ferie", vi to her hjemme også, selv om vi savner barna veldig, så føles det som om vi får gjort litt mer i hus enn vi vanligvis får gjort. For når barna er borte, så danser ikke disse foreldrene på bordet, de pusser opp huset i stedet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar