Årsoversikt

mandag 25. desember 2017

Uke 51 2017 - Hei hå, nå er det jul igjen!

Nå er den hellige time
Vi står i stjerne skinn
Og hører klokkene kime
Nå ringes julen inn

Englene synger høyt i kor
Synger om fred på vår jord
Verden var aldri helt forlatt
En stjerne skinner i natt


Gaver av tid og kjærlighet er i sannhet de grunnleggende ingrediensene i en virkelig god jul.

Ny søndag, og i dag er det ikke bare "enda en søndag", men selveste julaften. For selvsagt skulle julaften falle på en søndag i år, slik at det ble blogging både her og der på tampen av julaften. Men det er jo bare å kaste seg ut i det, og komme med "rapport" fra uken frem til dagens høydepunkt.

For det er jo slik at denne uken unektelig har inneholdt siste innspurt av julestria for i år. Så da blir det jo bare å blogge i vei, da, om julestria.


Mandag jobbet Trond formiddag, og siden han skulle jobbe ettermiddag resten av uka, så var dette den eneste dagen vi kunne ta turen sammen med barna på julehandel. Så vi hentet barna litt før skoleslutt, plukket Trond opp i Sløvågen, og turte avsted til Åsane.

Det ble en hektisk ettermiddag med julehandling, og så på besøk til Runar og familie i Arna på tampen av dagen for å levere årets julegaver til dem, samt få ønsket dem en riktig god jul. Bilder ble det ikke tid til, utenom denne fine tegningen som Maia tegnet på Jula, mens vi ventet på Amanda, som var på do.


Tirsdag var da Trond på ettermiddag, så Amanda og jeg stod for middagen. Dermed ble det grønn ris, etter Amandas ønske, litt julefarge på middagen gjorde seg, det. Og smaken var akkurat den samme, så det gjorde ikke annet enn å sette litt farge på hverdagen. 

Tirsdag kveld pyntet vi også pepperkakehus, det ble riktig så fint, og pyntet både med nonstop og seigemenn som seg hør og bør.


Onsdag var siste skoledag for barna før juleferien. Dagen ble tilbrakt med rolige aktiviteter på skolen, og så var det tid for en tradisjon her i Eivindvik; juletrefest som juleavslutning. Alle barna på skolen var med og viste frem talenter både innen sang og skuespill og mere til.

Det ble en koselig kveld med mye julesang og julestemning. Og en ny tradisjon for oss her i huset, som vi gjerne tar imot med åpne armer! For det er en viss sjanse for at det blir en tradisjon for oss også nå, siden vi onsdag kveld signerte kontrakten på kjøp av tomt her i Eivindvik.

Bilderesultat for the mask

Både onsdag og torsdag på dagtid var Trond på tur for å få gjort siste innspurt av julehandelen. Torsdag morgen reiste han avsted grytidlig for å være i Bergen før ni, der han skulle kjøpe gaven til Maia. Barna hadde fri, og Amanda hadde overnattingsbesøk, så hjemme sov alle da jeg gikk ned til jobb, etter å ha våknet litt senere enn jeg pleier.

Torsdag ettermiddag og kveld brukte jeg til å sy siste innspurt av julegaver, slik at vi kunne få sendt dem avsted fredag morgen. Og så tok jeg meg tid til å se film sammen med Rune og Maia; The Mask. Så da blir det bildet for torsdagen, siden jeg glemte å ta bilde av det jeg sydde.


Fredag var siste dag på jobb før jul, så da koste vi oss med litt julelunsj. Trond fikk sendt siste rest av julekortene, så det blir endel som får julekort først i romjula i år. Desember har gått skrekkelig fort i år, sier Maia, og det er jeg helt enig med henne i.

Fredag kveld brukte jeg til å forsøke å rydde litt i hus, siden jeg innså på et tidspunkt at det ble siste sjanse for meg til å få gjort noe, da lørdag og søndag forsvant litt i nattevakt på legevakten natt til julaften.


Lille julaften tilbrakte jeg dermed store deler av dagen i senga for å være litt uthvilt før nattens vakt. Trond styrte på i hus, handlet og ordnet opp som best han kunne, og fikk god hjelp fra Amanda, som ryddet og ordnet litt både her og der.

Kvelden og natta var jeg i Knarvik på vakt. Her hjemme fikk de sett grevinnen og hovmesteren, det har blitt en tradisjon også for barna, og så satte Amanda frem småkaker og melk til julenissen, gulrot til reinsdyrene, og brev til nissene. Hun er opptatt av å holde på tradisjonene, Amanda.


Og dermed er vi kommet til dagen i dag, julaften, med alt den bringer. Vi har hatt en fin søndag, jeg har fått sove litt etter nattevakten, og våknet til deilig pinnekjøttlukt i huset. Og selv om vi har flyttet, har vi holdt i hevd våre juletradisjoner, så godt vi klarer.

Nå skal det bli godt å få lagt seg etter en lang kveld med gaver og kos, med lykkelige barn i sengene sine, og trette voksne i sine. Det er jammen godt at vi får et par dager å ta oss inn på før vi skal tilbake til hverdagen igjen. Så ønsker vi våre lesere også i denne bloggen en riktig god jul! Neste søndag er det nyttårsaften, så da kommer årets siste blogg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar