Årsoversikt

søndag 17. september 2017

Uke 37 2017 - Om valg, familie og venner og litt til

Living life is fun and we've just begun
To get our share of this world's delights
High, high hopes we have for the future
And our goal's in sight
We, no we don't get depressed
Here's what we call our golden rule
Have faith in you and the things you do
You won't go wrong, oh-no
This is our family Jewel


En familie som holder sammen, er uovervinnelig.

En ny uke er kommet til en ende, og det er tid for å blogge litt igjen. Denne uka har vel vært preget av at det var valg på mandag for mange, selv om det gikk nokså upåaktet hen her i hus. Vi har heller fortsatt med oppussing, nå er Maias rom så godt som "ferdig", og vi kan fortsette med neste prosjekt.

 Og så har vi fått og hatt besøk, noe vi synes er umåtelig kjekt. Det merkes at vi er kommet nærmere flere i familien, vi koser oss skikkelig med å ha besøk, både av familie og venner. Mye kos har det også blitt, vi er gode på det her i familien, å kose oss.


Mandag var det valgdag i Norge, det går jo ikke upåaktet hen. Jeg hadde forhåndsstemt, så for meg var det jo egentlig "en vanlig dag på jobben". Dermed ble valg-bildet tatt i lunsjen på kontoret.

Det som ikke var vanlig med dagen var mest at Maia ble syk på skolen, så jeg hentet henne til meg på kontoret. Og siden mammaen nå er blitt allmennlege, så ble det både kikk i halsen, lytting på lunger og stikk i fingeren både tirsdag og torsdag uten at vi har kommet til noen annen konklusjon enn at det var en virusinfeksjon.



Tirsdag ettermiddag brukte Trond og jeg til å male den "siste" veggen på Maia sitt rom. Den ble rosa, slik at hun nå har en hvit, en sort, en rosa og en "trefarget" vegg. Det ble faktisk veldig kult, særlig når de hvite listene ble ferdige, og døra fikk en rosa firkant med sort ramme, så ble det likevel en helhet i fargebildet.

Den sorte veggen skal etter hvert få en galakse midt på, og den hvite skal få "polkadotter" i alle regnbuens farger. Det blir spennende å se det endelige resultatet.


Onsdag var det "National Chocolate Day" i USA, og det mente både Maia og jeg måtte feires, så da var det jammen godt at det lå en melkesjokolade i skapet. Men vi spiste ikke så mye, da, for det var jo tross alt bare "lille lørdag", og sjokolade hører jo helst lørdagen til.

Onsdagen brukte vi ellers til å male siste strøk på Maias dør, og til å se noen episoder av "Tid for hjem" på Tv2Sumo, kanskje til inspirasjon, selv om jeg nok ikke får Trond med på å male stua grønn.


Torsdag ettermiddag var Trond på jobb etter først å ha vært i Bergen på sykehuset en tur. Bergen bar nok preg av en nært forestående "event", men han fant nå fram til sykehuset uten de største utfordringene. Og han rakk hjem igjen til jobb med god margin til tross for endel stengte veier i Bergen.

Her hjemme bakte jeg og Amanda "banan og Oreo-muffins", bare fordi vi hadde noen bananer som måtte brukes opp, og en pakke Oreo i skapet som passet godt til bananene. Mamma/Bestemor kom på besøk på kvelden, så hun fikk servert rykende ferske muffins. Det passet jo egentlig ganske bra!


Fredag fikk vi besøk av Solveig, Arne og Olai. Kjempekjekt å kunne låne dem for en helg, det er så flott å være nærmere både dem og alle i Sula, slik at vi kan treffe dem alle litt oftere.

Her i Eivindvik var det "høstrydding" i helgen. Da kommer NGIR med flere søppelbiler for å hente alt som folk ikke trenger lengre, og henter "stort" søppel. Fredag dro Trond derfor frem mye rart fra et av rommene her i hus, slik at vi kunne få kastet dette på årets høstrydding. Det ble litt "dritt" som havnet først i tilhengeren, og deretter i søppelbilen.


I går koste vi oss med storfamilie-lørdag, og bare var hjemme med oss selv. Med 6 barn i hus var det utrolig nok likevel ganske stille, vi så barna helst bare til måltidene, ellers var de rundt omkring og lekte eller spilte dataspill.

Vi var noen turer nede på butikken for å handle, og da gikk jeg innom blomsterhandelen og kjøpte en nydelig bukett med røde roser, bare for å pynte litt i hus. Til meg selv, fra meg selv. En fin lørdag hadde vi, i alle fall, hele storfamilien!


I dag har Trond vært i Brekke og hentet et vitrineskap vi har kjøpt brukt, slik at vi har mer oppbevaringsplass. Jeg fikk sove lenge, og det var deilig. Og så har jeg og mamma laget middag til alle, før jeg og Maia kjørte Solveig, Arne og Olai til ferja på Sløvågen slik at de kom seg hjem igjen.

Nå er vi klare for en ny uke her i Eivindvik. Barna teller litt dager frem til høstferien, da skal de en tur til farmor på Haua, og det gleder de seg veldig til, for selv om de trives veldig godt her i Gulen,
så savner de vennene sine der sør.

Og fredag var det bare 100 dager igjen til jul, så vi har mye gøy å se frem til! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar