Årsoversikt

søndag 10. september 2017

Uke 36 2017 - Bursdagsuke for Runegutten

My son, my son you're everything to me
My son, my son you're all I hoped you'd be
My son, my son my only pride and joy
God bless and keep you safe
My own, my precious boy

For all the care and heartache
Life has brought to me
One precious gift has made it all worthwhile
For heaven blessed and with great joy rewarded me
For I can look and see my own beloved son


Du, mitt hjertebarn, takk for at du fargelegger dagene mine i alle livets nyanser.

Denne uka har vært Rune sin uke. Helt siden mandag har han kalt seg "bursdagsbarnet", til tider til sine søstres store irritasjon, men som oftest har han fått lov av oss alle å være ukens og dagens midtpunkt. Siden han er minstemann i søskenflokken, så er det rart med det, han får lov til å være minstemann, på godt og vondt.

Fredag var den store dagen, og i går, lørdag, var det tid for barneselskap med fullt hus og stormende jubel. Årets "tema" for Runes selskap var "Avengers", noe som passet bra på flere måter; vi har sett mange av filmene i denne "serien" sammen med barna i det siste, Rune har litt dilla på alle karakterene, og så fikk vi møte noen av dem mens vi var i Disneyland i sommer. Og ikke minst; det var mulig å finne "utstyr" til bursdagen med riktig tema.


Men uka startet med mandag, og for min del, så var det dagen jeg gikk til stemmeurna og gjorde min "borgerplikt". Siden vi flyttet i begynnelsen av juli, så betyr det nemlig at vi fortsatt stemmer som rogalendinger, og dermed er forhåndsstemme eneste mulighet i år. Det er jo litt mindre høytidelig enn å stemme på selve valgdagen, men så er det i alle fall gjort, og vi har anledning til å klage på resultatet, uansett hvem det blir som skal styre landet de neste 4 årene.


Mens jeg var på jobb tirsdag kom jeg på at vi skulle ta turen til Åsane for å handle bursdagsgaver og litt mer til bursdagen. Så den som hentet barna etter jobb og skole, plukket opp Trond i Sløvågen, og tok turen til Åsane, det var meg. Og det ble både gaver og det vi "manglet" av Avengers-tema til selskapet, så turen ble vellykket i så måte. Rune fikk velge middag, og da ble det McDonalds, noe Amanda godt kan klare seg uten, men så får vel hun bestemme den uken hun har bursdag, tenker jeg.


Onsdagen brukte vi til så smått å begynne å finne stuene her i hus, slik at det gikk an å ha barneselskap her i helgen. Trond har ellers vært ivrig på internett i det siste, det kommer stadig nye huskataloger i posten, jeg tor han drømmer om nytt hus. 

Jeg, for min del, er egentlig så fornøyd med dette huset vi er så heldige å bo i nå, at jeg tenker at jeg bare kan "tegne av" dette huset, så blir det jo helt supert. Men det er jo gøy å kikke litt på andre løsninger også, da, jeg skal være med på det.


Torsdag kom min nye, og første, legekoffert til kontoret her i Eivindvik. Som mangeårig sykehuslege har jeg nemlig ikke hatt bruk for å ha en slik, så dermed er dette faktisk min første legekoffert, etter "bare" 13 år som lege var det kanskje på tide?

Torsdag ettermiddag skulle jeg bake kaker til Runes selskap. Etter å ha satt igang mikseren med eggedosis til sukkerbrød innså jeg plutselig at jeg ikke hadde bakepulver. Og selvsagt var klokken blitt så mye at butikken var stengt. Men det ordnet seg heldigvis, med snille naboer som kunne hjelpe i en knipe, så ble det både sukkerbrød og sjokoladekake før kvelden var omme.


Fredag var ukens store dag, Rune ble åtte år, og vi har ikke lengre en syvåring i hus. Dagen startet med frokost og gaver på senga, og gutten var godt fornøyd med både maten og gavene. 

Ettermiddagen gikk for min del helst med til å pynte kake, med god hjelp fra Amanda, som var veldig fornøyd med å få slippe til. Rune var på dans på skolen på kvelden, mens Maia var på ungdomsklubb, og jeg følte på at jeg begynner å få store barn.


I går var det altså feiring av Runes bursdag med barneselskap. Til tross for at klassen hans nå er mye mindre enn den han gikk i på "Haua", så ble det jammen 14 barn i selskapet her også. Rune var godt fornøyd med feiringen, han mente det hadde vært "den beste" i hele hans liv.

Amanda og Maia hadde kontroll på "Avengers-trening", så barna kunne vise frem flotte bevegelser som representerte alle de Avengers som de kunne komme på. Og kakene falt også i smak, særlig bløtekaka var veldig populær.


Dagen i dag har vært en dårlig dag for min del. Jeg våknet med migrene, og den har ikke latt meg få gjøre så mye mer enn å ha vondt i hodet og kjempe mot kvalmen i dag. Det er ikke så helt uventet, siden det ble sent natt til lørdag med kakepynting, hodet mitt liker ikke at jeg rangler. Så dermed har det blitt en rolig dag med mye mørke rom.

Nå begynner medisinene å ha effekt, så hodet er på vei til å bli bli normalt igjen. Så da får vi bare satse på normalisering på alle fronter i uka som kommer, med litt mindre fokus på bursdag, så burde det være håp om at vi kan få gjort litt mer i huset. Og så skal vi nok kose oss litt sammen også den uka som kommer, for det er vi ganske så flinke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar