Årsoversikt

søndag 23. juli 2017

Uke 29 2017 - Getting our kicks on route 66

If you ever plan to motor west, 
Travel my way, take the highway that is best. 
Get your kicks on Route sixty-six.

It winds from Chicago to LA, 
More than two thousand miles all the way. 
Get your kicks on Route sixty-six.


Det finnes to oppskrifter på en vellykket ferie: 
Den må enten være noe helt utenom det vanlige, eller akkurat som ellers.

Det er søndag, og selv om det blogges daglig i feriebloggen, så må det jo blogges litt i søndagsbloggen min også. Vi er stadig på ferie, stadig i USA, og stadig på farten.
Denne helga har vi startet på turen langs "Route 66" mot Chicago, etter å ha tilbrakt det meste av uken i LA, eller mer korrekt: Hollywood.

Årets ferie tenker jeg er noe helt utenom det vanlige. Vi koser oss skikkelig på tur, og Rune sier flere ganger for dagen at "dette er livet" og at han har det helt fantastisk. Nå sier han også i gjennomsnitt et par ganger for dagen at han kjeder seg eller at han har det helt forferdelig, det er jo da som oftest når han ikke får det som han vil. Men jeg tror at det er flest av de helt fantastiske øyeblikkene.


Det er helt sprøtt å tenke på at vi faktisk startet uken i Anaheim, syd for Los Angeles, der vi hadde vår fjerde dag i Disneyland. Det var en ekstra varm og klam dag, og det var ekstra mange folk i parken, og konklusjonen var at det var den desidert dårligste dagen av de fire. Men vi hadde det jo egentlig fint, og dagen var absolutt utenom det vanlige.


Tirsdag flyttet vi fra Anaheim til Hollywood, sånn omtrent motsatt av hva Walt Disney en gang gjorde. Vi landet nesten midt på Hollywood Boulevard, faktisk rett ved Walk-of-fame-stjernen til selveste Walt himself. Det var ganske sprøtt å sitte på Starbucks midt i Hollywood og spise lunsj, ja.


Onsdag var vi i Hollywood, og tok en "hopp-av-hopp-på"-busstur uten å hverken hoppe av eller på. Det var en varm dag, og både jeg og Trond sliter litt med å huske hva vi så på turen. Men vi fikk i alle fall sett en god del av både Hollywood, Sunset strip og Beverly Hills.


Torsdag var første dag i Universal Studios Hollywood - det var altså femte dag i fornøyelsespark på en uke, noe som vel kanskje er i overkant mye. Men med "The Wizarding World of Harry Potter" på programmet, så betyr det ikke all verden for oss, som er store Harry Potter-fans. Og butterbeer var de bedre på i USA enn de var i England, så er det sagt!


Fredag feiret vi Tronds 48ende fødselsdag i Universalparken. Trond fikk egen "button", og fikk ekstra oppmerksomhet hele dagen. Jeg fikk to turer med "Harry Potter-attraksjonen". Dagen var rimelig perfekt for alle fem, og utvilsom noe utenom det vanlige.


I går var det lørdag, og vi forlot LA i bil. Det ble en lang dag for alle, med masse reising, først med metro, så med shuttlebuss, og deretter rundt 400 miles i bil. Vi fikk startet på det tredje målet for årets sommerferie: å kjøre Route 66 fra LA til Chicago, selv om vi enda var i California da vi la oss i går.


I dag har vi besøkt Nevada, vi har sett Hooverdammen, og vi har entret Arizona. Hooverdammen var imponerende, men vi slet med å takle varmen, og har egentlig likt oss best i bilen med aircondition på i dag. Men dagen har ikke vært "vanlig", det skal være sikkert.

Samtidig har vi i dag allerede planlagt at vi neste år skal satse på "hjemmeferie", og heller kose oss med å være hjemme, og ha det "vanlig" der. Jeg tror egentlig at det også kan være en veldig fin ferie. Så kan vi glede oss litt til det også, midt i alt det "uvanlige" her i USA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar