Årsoversikt

søndag 16. juli 2017

Uke 28 2017 - Living the American dream

Everybody wanna piece Americana (USA)
But she don't come so easily
All the kids are gonna do what they wanna
And when we get older we can sing
We're all around the world living The American Dream


Kan du drømme det, kan du gjøre det.

Det er søndag i dag. Det kom jeg på da jeg satt og ventet på kveldens middag i Disneyland, Anaheim, California, USA. Det føltes helst som om det har gått litt mer enn en uke siden vi ankom vårt nye hjem i Eivindvik, da jeg blogget sist i denne bloggen, for den siste uken har vært ekstra innholdsrik for vår del.

Nå har jeg jo blogget i "feriebloggen" hele uka, så mye av det vi har foretatt oss er godt dokumentert der. Men jeg kan jo ikke legge "søndagsbloggen" død selv om jeg ferieblogger. Eller, jeg kunne jo det, men det gjør jeg jo helt tydelig ikke.


Uka startet i nytt hjem i Eivindvik, et lite eventyr i seg selv. Mandagen ble brukt til å forsøke å finne seg litt til rette i huset vi har leid, og begynne å lage oss en oversikt over hva vi trenger, og hva vi ønsker å gjøre noe med for å få det best mulig i vårt nye hjem.

Og så rakk vi å kose oss litt også, og nyte godværet på nytt hjemsted.


Tirsdag startet dagen med å få de siste eskene som stod i tilhengeren inn i hus. Deretter var det tid for å pakke til årets sommerferie, og komme seg avgårde til Arna og Bergen. Alt mens Trond var rimelig på felgen på grunn av et anfall med krystallsyke, og jentene var ute og ble kjent med noen av dem de skal gå på skole sammen med til høsten.

Men vi kom oss da av sted til Bergen til slutt, selv om det ble litt senere enn jeg hadde tenkt.


Onsdag gikk turen vestover. Etter ikke mindre enn 20 timers reisetid var vi fremme sånn rundt klokka sju lokal tid, da var det allerede langt på natt og nesten ny morgen i Norge.
Konklusjonen vår etter turen vestover er at vi langt foretrekker SAS som flyselskap,
det føltes veldig trygt og godt å reise med SAS når en er så langt hjemmefra.


Torsdag startet vi dagen i Inglewood, en mindre trygg opplevelse med en natt på hotell i den byen, selv om det gikk helt fint. Dermed var det mildt sagt fantastisk å ankomme hotellet vi fortsatt er på, Best Western Plus Raffles Inn. Her nytes lukuslivet i store trekk. Torsdag brukte vi ellers mest til å komme litt "på plass" rent tidssonemessig.


Fredag var det så tid for et av feriens hovedmål: et besøk i det originale Disneyland, her i Anaheim, California. Og det er egentlig det vi har gjort resten av denne uken. Fredag var det selve "hovedparken": Disneyland, som ble besøkt. Vi koste oss, og fikk tilbake troen på den Amerikanske drømmen!


I går, lørdag, og i dag, søndag, har vi besøkt "Disney California Adventure", den andre Disney-parken her i California. Vi har kost oss over gjennomsnittet mye, og må av og til bare stoppe opp, klype oss litt i armen, og si til oss selv at vi faktisk er her i California, og i Disneyland. En ting å krysse av på "Bucketlisten".


For meg har dagens høydepunkt vært Frozen-forestillingen vi opplevde i dag. Teater med spesialeffekter - det må jo bare være fremtiden! Når det både blåser kaldt og snør i teatersalen, så føler en virkelig at en er midt i historien som blir fortalt. 

Ja, det har vært en innholdsrik og spennende uke for oss alle. Og enda er det flere uker med ferie igjen før vi må tilbake til hverdagen. Så enn så lenge skal vi leve i drømmen og nyte at vi faktisk har gjort det vi har drømt om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar