Årsoversikt

søndag 17. juni 2018

Uke 24 2018 - Og i hagen står et svømmebasseng

Det er jo litt typisk, da, at når vi nå endelig fikk satt opp svømmebassenget i hagen, så måtte det selvsagt bli regn. I fjor sommer lovde vi barna at i år, så skulle vi, istedet for å reise på ferie, kjøpe et litt stort svømmebasseng som vi kunne nyte sommeren i hjemme. Så når det nå har vært nydelig sommervær i store deler av den siste måneden, så kan du tro at Rune har mast litt på oss om når det svømmebassenget skulle komme.

Og sist helg, så satte vi jo opp bassenget, og begynte forsiktig å fylle det, midt i varme og tørke. Tirsdag var det endelig tid for å innvie bassenget, selv om det allerede da hadde begynt å bli ganske mye kaldere i lufta, og natt til torsdag kom jo regnet. Så nå er bassenget overfylt, og værmeldingen fremover melder regn, regn og atter regn - og Amanda angrer på at vi ikke heller dro til Spania på ferie likevel. Men det er vel enda håp om at det blir fint vær igjen.

Så var vi tilbake til "vestlandsværet".
Når en setter opp et basseng i hagen så fylles det fort når regnet øser ned.


Det tar tid å fylle et basseng som måler i overkant av 5 meter i diameter. Men utpå kvelden på mandag så begynte det å bli ganske så greit med vann oppi der. Vi var litt bekymret for at det er litt høydeforskjell fra den ene til den andre siden av bassenget, men etter å ha rådført seg med både sivilingeniøren i familien, og to kolleger av Trond som driver med litt entreprenørarbeid, så ble konklusjonen at det nok skulle gå bra.

Det ble for sent på mandag kveld til at vi fikk koblet opp filterpumpe, for når sola går ned, og det ikke blåser, så sørger "knotten" (eller "smikka") effektivt for at ethvert opphold i hagen blir kortvarig.


Men etter jobb og skole på tirsdag så satte vi igang med kobling og montering av filterpumpe og renseanlegg. Og deretter var det tid for innvielse av bassenget. Rune ble førstemann uti, og han trivdes som en fisk oppi der, selv om det var 13-14 grader i lufta, og vannet holdt 16-17 grader. Og alle tre barna fikk seg et forfriskende ettermiddagsbad, men det var nok litt kaldt, for etterpå var det spørsmål om jeg kunne lage kakao til dem.

Renseanlegget kunne vi imidlertid ikke få satt igang på tirsdag, for det trenger en god del salt, som vi hadde bestilt fra nettbutikken til ToysRUs i forrige uke, men som det tok litt tid å få levert via Bring. De ringte Trond på mandag, og kunne forteller at saltet kom på fredag - og at det var svært viktig at det var noen tilstede her for å ta imot det, siden det tydeligvis var stor fare for at noen kom og forsynte seg med saltet om de bare satte det utenfor her.


På vei til jobb på onsdag hørte Trond på en meteorolog som fortalte at det skulle komme orkan natt til torsdag, og at han mer eller mindre hadde demontert alle uteleker hjemme hos seg selv i påvente av uværet. Så da Trond kom hjem fra jobb onsdag var han klar for å demontere trampolina her. Det var jeg ikke med på, jeg har fortsatt tendens til senebetennelse i hånden etter montering av sikkerhetsnettet, så han fikk versågod sikre den trampolina på annet vis, noe han også gjorde, den er nå grundig fasttjoret til et tre i nærheten.

Jeg har de siste ukene kjent stadig mer til gresspollenallergien min, og endte med innkjøp av medisiner og lesestoff til innesysler (tenk, 2 nye Nemi-blader, det er nesten for godt til å være sant!) Så nå kan jeg igjen komme meg gjennom dagene uten at øynene føles både hovne og fulle av sand, og uten at jeg må puste med munnen fordi nesa er så skrekkelig tett. 


Og det ble jo litt vind og litt regn på torsdag, men noen orkan tror jeg neppe vi kan si at det var. Trampoline og basseng står i alle fall på samme sted som de gjorde onsdag, og jeg fikk brukt ettermiddagen til å montere kommoden vi kjøpte sist uke - siden varsel om uvær gjorde at vi endelig fikk båret inn alle møblene som fortsatt stod i hengeren etter en uke.

Jeg er veldig glad i montere møbler. Det er jo som gigantiske lego-byggverk. Og jeg elsker å bygge lego. Bare jeg finner tid i hverdagen, da, for det skal innrømmes at det enda er endel møbler som ikke har blitt montert igjen etter at vi flyttet for snart et år siden. 


Saltet til bassenget kom på fredag. Det hadde blitt ettermiddag, og vel så det, da de kom på døren her med det, og jeg var hjemme, så Bring hadde ikke noe å bekymre seg for. 80 kg med salt skal det til for at bassenget skal bli klart for kjøring av renseanlegg. Da er jeg glad for at sjåføren fra Bring kjørte eskene helt inn i garasjen for meg. 

Nå gjenstår det bare å få det saltet opp i bassenget. Men først må vi vente på litt bedre vær, det er i alle fall Trond sin offisielle forklaring for at det ikke er kommet oppi vannet enda. 


Helga har for min del i stor grad vært preget av at jeg var på nattevakt på legevakten i Knarvik natt til i dag. For å klare en natt våken med fornuftige tanker så sov jeg først et godt stykke utpå dagen i går, og så har jeg igjen sovet et godt stykke utpå dagen i dag etter en travel natt på jobb. 

Trond og barna var med på dugnad for ungdomslaget her i Eivindvik i går, og så hadde vi et par timer til litt lørdagskos sammen før jeg måtte dra avsted på jobb.


Dagen i dag har jeg stort sett sovet bort. Jeg stod opp litt utpå ettermiddagen til to barn som hadde sminket og kledd seg ut som "the joker" og "harlequin", og har egentlig ikke fått så mye mer ut av dagen enn at jeg har fått tatt meg litt inn etter en travel natt. 

I hagen står det et stort svømmebasseng som vi håper at vi får tatt ordentlig i bruk før høsten er over oss igjen, for det er da vel håp om noen finværsdager enda?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar