Årsoversikt

søndag 10. juni 2018

Uke 23 2018 - Fine stunder og gode øyeblikk

Av og til så føler en litt på at en gjentar seg selv til det kjedsommelige. Da jeg satte meg ned for å tenke på hva vi hadde gjort denne uka, så var min første tanke at det hadde vært en ny travel uke. Men deretter tenkte jeg på at jeg allerede alt for mange ganger har blogget om hvor travelt jeg og vi har det,og så hadde jeg rett og slett ikke lyst til å blogge mer om å ha det travelt.

For det er jo slik da, at selv om vi har det travelt, så har vi det veldig fint. Været er deilig, det er sommer, med lyse netter og varme dager. Skole og arbeid gjør seg klare for sommerferie. Livet er fullt av fine stunder og gode øyeblikk, og selv om det medfører travle dager, så er disse dagene også så uendelig fine, og grunnlaget for gode minner som vi tar med oss videre. Livet er rett og slett godt, så får det bare være travelt, det er slikt som følger med det å leve.

Deilige sommerdager kan vel ikke foreviges ofte nok?
Alle disse gode dagene - de gir minner som vi tar med oss resten av livet.


Uken begynte ikke med svidd bacon. Den begynte slik ukene som oftest gjør, med jobb og skole for hele gjengen. På skolen var det Tine-stafett. Det tok nok litt hard på Amanda, som ikke akkurat har fått trent så mye dette siste året, så hun var kvalm og elendig etter skoletid, slik at jeg måtte hente henne på skolen og få henne hjem. Dermed ble det ikke noen tur til Brekke på korpsøvelse for henne og Trond, men i stedet tid til å lage pannekakemiddag her hjemme.

Og her er det altså det svidde baconet kommer inn. Jeg og Trond klarte altså å svi baconet i ovnen mens vi stod og stekte pannekaker og snakket sammen. Og det er ikke engang første gang vi har klart omtrent akkurat dette. Så derfor bildet av svidd bacon. Igjen. Men pannekakene ble gode!


De siste ukene før sommerferien har de siste årene alltid vært preget av sommeravslutninger. Denne uken kom årets første - med kulturskolen. Så etter jobb og skole bar det mer eller mindre rett avsted til Brekke for å være med på konsert for hele gjengen. 

Det ble en fin stund i Brekke med mye flott musikk, mange musikalske og tøffe barn her i kommunen, som tør å stå foran et rimelig stort publikum og vise frem hva de har lært over det siste året. Mine tre deltok med både ett og to instrumenter, og høstet applaus, de, som alle andre.


Den tredje dagen denne uken bar det også rett avsted etter skole og jobb for hele gjengen. Men denne gangen dro vi til Åsane for å hente bassenget vi hadde kjøpt mens vi var i Bergen forrige helg. Og siden vi hadde med oss tilhenger på turen for å få det med oss hjem, så ble det en tur til IKEA for å fylle opp litt i hengeren når vi først hadde den med oss.

Vi rakk også en tur innom Dominos på Åsane senter for å spise middag der. Etter besøk på Dominos under turen til USA sist sommer, så har vi vært blant de som synes det er helt greit at Dolly Dimples nå er blitt Dominos. Pizzaene var like gode som i USA, så vi anbefaler gjerne!


Torsdag var en hektisk dag på jobb, men med denne kontorutsikten så kan en jo ikke klage. Siden jeg skulle være på veiledningsgruppe på fredag, så forsøkte jeg jo å få gjort 2 dagers arbeid på en dag. Det fungerer jo sjelden, men en kan jo egentlig bare gjøre så godt en kan, da.

På ettermiddagen var Trond på bueskyting, mens jeg var på "Angels of Norway"-visning hos vår kommende nabo i det nye byggefeltet. Koselig å være på besøk, nydelig mat fikk vi servert, og mange flotte smykker var det også, selv om jeg, som nok ikke er noen stor smykkebruker, endte med å la de andre stå for handlingen.


Ja, fredag var det altså tid for vårens siste veiledningsgruppe, denne gangen tilbake i Bergen i nydelig sommervær. Som alltid var det mye å ta med seg tilbake til egen praksis, jeg tror faktisk vi alle har stort utbytte av veiledningsgruppen, og at vi er veldig heldige som har fått to så flinke veiledere. 

Etter veiledningsgruppen valgte jeg å dra hjem for å få kvelden sammen med familien, mens endel av de andre i gruppen dro for å bade og kose seg sammen i Bergen. Vel hjemme forsøkte vi å begynne på montering av bassenget, men med et høyt antall "knott", eller "smikke", som jeg kaller dem, i hagen vår, så satte de en effektiv stopp for videre montering etter kort tid.


Dermed var det duket for videre arbeid med montering av bassenget på lørdag. Trond og jeg gikk på med friskt mot, og det tok ikke så alt for lange stunden å sette bassenget sammen. Å fylle bassenget, derimot, kommer nok til å ta en lang stund. 

Gårsdagen brukte jeg ellers til å bli solbrent på den ene armen, siden jeg lå på siden på solsenga og slappet av litt etter at vi hadde montert bassenget. Og så hadde Maia masse koselig besøk, og vi hadde lørdagsmiddag med hjemmelaget pizza. Nok en fin dag, med andre ord.


Og så har vi dagen i dag. Jeg har ikke fått gjort så mye fornuftig som jeg hadde tenkt, ikke helt ulikt meg, er jeg redd, men når jeg tar en Zyrtec på morgenen fordi øynene er så såre grunnet pollenallergi, og den slår meg helt ut, så er det ikke helt uventet at resultatet blir en noe uproduktiv dag. Men Trond har laget deilig laksemiddag, som jeg vel også ble litt trøtt av, og så har vi kost oss med vafler til kveldsmat, så vi har nå i alle fall spist ganske godt i dag. 

Og så er det allerede blitt litt utpå natta, og det gjenstår bare å avslutte dagens blogg, så skal jeg finne senga. Uka har i alle fall gitt oss flere gode minner å putte "i spannet", og så får det bare være travelt, vi har det fint for det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar