Årsoversikt

søndag 7. mai 2017

Uke 18 2017 - Med mai kom endelig våren og deilige dager

Kom, mai, du skjønne, milde, 
gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde
fiolen blomstre skjønn! 
Hvor ville jeg dog gjerne 
at jeg igjen deg så! 
Akk, kjære mai, 
hvor gjerne gadd jeg i marken gå!



Rør ikke ved mitt hjerte i dag. Våren har gjort det alt.

For en deilig uke vi har lagt bak oss, ikke bare fordi det har vært en "kort" arbeidsuke, med bare 4 dager på jobb før det var helg igjen, ikke bare fordi det har vært en nydelig våruke med løfter om sommer, ikke bare fordi det er mai måned, men bare fordi det har vært alt dette og enda litt til! 

Jeg husker jeg engang i min ungdom skrev stil på skolen om hvorfor mai måned var den beste måneden av alle. Det er en god måned, med alle sine fridager, korte uker og grunner til å feire, men kanskje mest av alt en deilig måned fordi den gir oss løfter om en snart forestående sommer, som kommer i etterkant av disse deilige mai-ukene. Ja, det er deilig å kjenne på at våren endelig er her!


Uken startet med første mai, fridag og feiring av arbeideren. Jeg og barna startet dagen i Bergen, men etter en deilig hotellfrokost, og en liten runde i souvenirbutikkene på Bryggen, så dro vi av sted på vei hjemover. Denne gangen tok vi turen med Fjordline. Det er greit å slippe kjøreturen, det skal innrømmes, men det tar jammen lang tid også, skjønt, barna koste seg med lekerom og fri boltreplass.


Tirsdag og andre mai var jeg tilbake på jobb, og barna på skolen. En kort arbeidsuke ble dette jo, siden vi hadde fri mandagen. Etter en helg i Bergen med sene kvelder så var det ganske hardt å komme seg opp på morgenen, så jeg var ikke lei meg for at det var en kort uke med bare 3 arbeidsdager til.


Tirsdag og onsdag ettermiddag var jeg bare trøtt. Om det skyldes sene kvelder i helgen, eller om det har sammenheng med pollenallergien som blomstrer når bjørk og gress spretter skal være usagt, men onsdag endte jeg i alle fall på sofaen etter middag, og der sovnet jeg som en stein, pakket inn i barnas kosetepper. Jeg våknet omtrent til leggetid, så det var ikke mye fornuftig jeg fikk gjort den dagen.


Fjerde mai hadde jeg visst 10-årsdag for min digitale tilværelse på facebook. Det måtte jo feires. I tillegg er jo fjerde mai "Star Wars Dagen" - "May the Fourth be with you". Så da var det dobbelt grunn til feiring. Dermed ble det Donuts til ettermiddagskaffen. Gode grunner til å spise kake tas alltid imot med takk!


Så ble det fredag, så fort som bare det, og helgen vår har vært preget av at mai er korps-måneden over alle korpsmåneder. Barna og ungdommene i skolekorpset må jo få uniformer til 17. mai, og siden materialforvalteren har somlet litt med å komme igang med å organisere uniformene, så har det blitt endel timer med dugnad for skolekorpset denne helgen.


Lørdag måtte vi derfor til Egersund for å skaffe bukser og skjorter til de nye medlemmene i korpset. Det ble til og med to turer, for tror du ikke hun materialforvalteren hadde klart å forregne seg på hvor mange bukser hun trengte? Men vi hadde i alle fall en deilig frokost i Egersund på formiddagen. 

Og så ble det til slutt lørdagsmiddag også, etter at de som dukket opp hadde fått utdelt og testet uniformene. Det er deilig å vite at det er så godt som klart, for den dårlige samvittigheten over at det ikke er klart, den kan jeg klare meg uten!


Siden vi likevel hadde brukt helgen på dugnad for korpset, så fortsatte vi like godt i dag. Etter en rolig morgen hjemme, tok vi derfor turen opp på skolen og kulturskolen, nå for å flytte hele lageret til skolekorpset fra et bygg til et annet. Det har blitt noen timer arbeid i dag også, men nå er i alle fall hele lageret flyttet, så kan vi legge bort den dårlige samvittigheten for det, også.

Så var en deilig uke over, for selv om det har vært travelt nok, så har det gjort godt med sol og sommerfølelse denne uken. Etter en lang vinter, så er det godt å kjenne at våren rører ved hjertet. Så får en heller leve med pollenallergi og tretthet på grunn av allergien eller behandlingen en tar for den, jeg ville ikke vært våren foruten likevel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar