Årsoversikt

onsdag 17. mai 2017

En dag i mitt liv i bilder - Mai 2017

Hipp hurra for syttende mai!!

Det ga seg jo selv - skulle jeg dokumentere en dag i mitt liv i mai, så måtte det jo bli selveste halvtårsdagen til Amanda. Ja, 17. mai, altså. Det har jo vært en av de travle dagene, dette, da, men det er denne dagen vel for de fleste. 

Her kommer i alle fall en skildring av min, og vår, syttende mai:


Dagen i dag startet jo litt før dette, med salutten, eller kanonene, som Rune kalte den, som går klokka sju. Vi slappet av litt til under dyna før vi stod opp, så derfor ble dagens første bilde til bloggen tatt litt senere. 


Siden vi skulle møte på skolen klokka ni kom flagget opp litt før det. Vi ble selvsagt litt sene, så Trond og jentene dro av sted så snart de var kledd, og så kom jeg og Rune etter da vi var klare.


Siden Trond dro før jeg var kledd, måtte jeg ta med beltestakken til svigermor, for det er rett og slett en to-manns-jobb å ta på en beltestakk. Dermed var det først etter at Rune og de siste korpsjakkene var levert at jeg kunne begynne påkledning av riktig drakt for dagen. (Jeg hadde jo på meg en kjole frem til da, har da vett nok til ikke å dra av sted i undertøyet.)


Så, med god hjelp fra storesøster Åse kom beltestakken på. Og så var det bare å komme seg ut for å se på barnetoget, der resten av familien var med. Maia og Amanda spiller i skolekorpset, Trond bar fana til korpset, og Rune gikk sammen med klassen sin.


Maia har noen års fartstid i skolekorpset etter hvert, så da har det blitt en fin bukett med medaljer å feste på vesten. Etter at de kom tilbake til farmors hus, skiftet jentene til bunader, de også, og så ble det morrpølselapskaus til middag.


Og så var det rett avsted til bekransning av støtter til minne om de falne i krigen og til minne om en Eidsvollmann som kom herfra. Amanda og Rune sang sammen med skolekoret under sermonien.


Deretter hadde vi deilig pavlova hos farmor, som tante Åse hadde bakt i natt. Kaka var nydelig god, og det ble ingen som helst rester!


I parken var det kafe og hoppeslott for barna. Rune og Amanda stilte seg rett i kø, mens jeg holdt hatten og pengene til Rune, som jeg rett og slett puttet i hatten. Da kom det flere barn og ville betale opp i hatten, for de trodde at jeg stod der for å ta imot betaling. Hmm, jeg ser for meg muligheter der.


Og så var det på tide med "kostymeskifte" fra bunad til kjole, og deretter påkledning av kostymer for å gå i folketoget sammen med Amatørteateret. 


Vi stilte som Muppet-show-kommunestyret, og sang oss gjennom toget med noen av sangene fra årets revy. Det ble belønnet med premie for beste innslag i folketoget, noe som lindrer litt for slitne føtter og stemmer.


Dermed var vi vel i mål med det "offisielle" programmet for dagen. Det var en sliten gjeng som returnerte til farmors hus etter mange tusen skritt rundt omkring på Haua i dag.


Jeg kom på at jeg rent hadde glemt å spise is på selveste is-dagen, så da ble det et par is på rappen. Godt at svigermor hadde fylt godt opp i fryseskapet i anledning dagen.


Etter en god times pause dro vi hjem en tur, og hentet klær, toalettsaker og skolesekker, siden vi hadde avtalt at vi tok natten også hos farmor. 


Det blir nesten et lite flyttelass selv om vi bare skal være her til i morgen. Hvordan skal dette gå når vi skal flytte langt av sted om bare noen uker?


Og siden vi er her hos farmor, og slapper av, så ble det lesing for Maia i bok nummer sju i serien om Harry Potter. Det er en spennende bok, så vi koser oss, begge to, når vi finner tid til å lese litt.


Etter en nydelig dag, som dog startet med litt tåke, så kom da regnet i kveld. Utrolig hvor godt værgudene spiller på lag på en slik dag. Og nå får vi vasket bort alt is-sølet etter dagen i dag!


Så er dagen i dag snart over. Vi har hatt en travel, men fin dag, og alle er godt slitne nå, barna sover, og vi voksne begynner å lengte mot senga. Jeg har klart å bli lett solbrent i ansiktet også i år, så alt er som det skal være.

Så avslutter jeg denne månedens dag i bilder med å ønske alle venner og kjente, og alle andre som forviller seg inn på bloggen min, hjertelig til lykke med dagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar