Årsoversikt

søndag 20. mars 2022

Uke 11 2022 - Det er travelt å være ung

Illustrasjon: Maia

Det er travelt å være ung


Noen ganger føles det som om alt skal skje på en gang. Som oftest er det min timeplan som er den fulle, og resten av familiens aktiviteter må planlegges rundt den. Av og til skaper Tronds skiftplan en ekstra utfordring, siden han kanskje må jobbe mens ting skal skje, selv om det er en ettermiddag eller en helg. Men denne uka har det vært Amanda sin timeplan som har vært full, eller egentlig så har den kanskje rent litt over.

Når jeg prøver å tenke på om jeg hadde det travelt i perioder da jeg var tenåring, så blir jeg litt usikker. Jeg tror egentlig at jeg ikke hadde det så travelt. Men så tenker jeg at det jo kan ha vært travelt, bare at jeg ikke helt husker det, fordi jeg kanskje ikke tenkte på det som travelt, bare gøy. For det foregikk jo mye på en gang også da jeg var ung. Vi satte opp revy, drev ungdomsklubb, spilte volleyball, dro på leirskole, var konfirmanter, og mye mer. Så det kan tenkes at jeg hadde det travelt. Bare at jeg ikke tenkte det.
 
Den siste uka synes i alle fall Amanda at hun har hatt det travelt. Hun startet uka med arbeidsuke. Etter å ha søkt på et ukjent antall arbeidssteder om å ha arbeidsuke, så endte hun med å være på skolen og ha arbeidsuke der. Så har hun i alle fall forsøkt arbeidslivet, selv om jeg mistenker at det hun sitter igjen med, er at det er slitsomt å jobbe på SFO, og at vaktmester på skolen har et fysisk tungt arbeid. Men det er vel en lærdom i det også.

Mandag ettermiddag var hun på styremøte i 4H. Siden jeg og Trond begge var på jobb på ettermiddagen, måtte vi få hjelp fra gode venner med å transportere henne til og fra møte, og Rune til og fra trening. Etter styremøtet, så fort Trond var hjemme fra jobb, meldte hun seg på landsleir med 4H, men det er heldigvis ikke før til sommeren.

Onsdag skulle hun vært både på konfirmantsamling og 4H-møte. Samtidig. Men konfirmantsamlingen var hakket viktigere, siden de skulle i kirken søndag, så 4H måtte vike. Dermed var hun knapt i hus hele onsdagen også, og mens Trond kjørte til og fra konfirmantsamling, og Rune var på 4H, så var jeg på foreldremøte. Vi fikk timeplan og transport til å "gå opp" også denne dagen.

Fredag hadde barna fri fra skolen, og jeg tok en feriedag, så da dro Amanda, Rune og jeg på tur. Først litt shopping i Førde, så hentet vi Maia i Balestrand, og tok turen til Sogndal for å shoppe litt der også. Så bar det tilbake til Balestrand for en natt på hotell, og så var det foreldredag på Sygna på lørdag med fullt program der før vi dro hjem sent lørdag kveld, siden Amanda skulle i kirken på "samtalegudstjeneste" søndag morgen. Så søndagen startet tidlig. Først med øvelse i kirken, og så gudstjeneste, der hun sang, helt alene, foran hele kirken, og så kirkekaffe etterpå, før hun dro hjem, pakket om sekken sin, og dro tilbake til Balestrand på søndag kveld. Pust, pes. Det holder, det!

Ja, denne uken har det vært Amanda som har hatt den fulle timeplanen, og vi andre som har planlagt rundt henne. Det har gått, det også. Og så blir det spennende å se, om noen år, om Amanda husker at hun hadde det travelt denne uka, eller om hun, som meg, bare husker at hun hadde det gøy. Jeg håper det blir det siste, selv om hun akkurat nå er mest sliten. Det er travelt å være ung.

14. mars - 2022 - mandag

Foto: meg selv og Rune

På ukens første dag var jeg på jobb. Først på kontoret her,
og så på legevakten resten av ettermiddagen og kvelden.
Amanda startet arbeidsuke, og var på 4H-styremøte på kvelden.
Rune var alene hjemme, og gikk lang tur med Snøball.

Stikkord for dagen: Fulldagsjobb

15. mars - 2022 - tirsdag

Foto: meg selv

Jeg fikk sove litt lengre tirsdag morgen før det var tilbake på jobb.
Amanda var også på jobb, på skolen, med full fart der.
På ettermiddagen var det årsmøte i ungdomslaget for meg,
mens barna hadde en "frikveld", og Trond var på ettermiddagsskift.

Stikkord for dagen: ungdomslagsårsmøte

16. mars - 2022 - onsdag

Foto: meg selv

Det er rart hvor mye en får til når logistikken går i hop.
Onsdag ettermiddag var Amanda på konfe-samling, Trond kjørte dit,
Rune var på 4H, dit kjørte Torhild, og jeg var på foreldremøte.
Etter foreldremøtet klipte jeg mamma sitt hår helt kort, og tok på tørkle.

Stikkord for dagen: logistikk-kabal

17. mars - 2022 - torsdag

Foto: Trond og meg selv

Selv om vi hadde mindre "program" torsdag, så fylte vi ettermiddagen.
Rune var på kulturskole, der han nå spiller tuba og piano.
Trond, Amanda og jeg var på besøk hos mamma imens.
Trond satte opp gardinstang i spisestua, men gardinene min er for lange.

Stikkord for dagen: gardinstang

18. mars - 2022 - fredag

Foto: meg selv og Trond

Amanda og Rune hadde fri, og jeg tok årets første feriedag.
Vi dro til Balestrand, men var innom Førde på veien, 
og dro til Sogndal en tur sammen med Maia.
Trond og Snøball var hjemme, på Tronds jobb hadde de kake.

Stikkord for dagen: feriedag

19. mars - 2022 - lørdag

Foto: meg selv, Trond og Amanda

Lørdag var det foreldredag på Sygna, med alt det innebærer.
Denne gangen var det misjonsløp, Maia klarte 25 runder på 350 meter.
Trond var på jobb også denne dagen, mens vi koste oss med god mat.
Og så kjørte jeg, Amanda og Rune hjem på kvelden.

Stikkord for dagen: foreldredag

20. mars - 2022 - søndag

Foto: Trond, meg selv og Amanda

Trond var på jobb også søndag, 3 x 12 timer denne helga.
Amanda og jeg startet dagen i kirken med sangøvelse,
og siden samtale-gudstjeneste og kirkekaffe.
På kvelden dro Amanda tilbake til Balestrand for hospitering.

Stikkord for dagen: samtalegudstjeneste

Ukens anbefaling - Uke 11


Young Sheldon


Denne uka vil jeg komme med en anbefaling på tv-fronten. 
Rune, Amanda og jeg, og til del Trond, har de siste ukene sett oss 
gjennom 4 av 5 utgitte sesonger av "Young Sheldon". 
Vi koser oss skikkelig med karakterene, og alt som skjer
med den unge versjonen av Sheldon fra "Big Bang Theory".
Denne serien har virkelig fortjent sitt "eget liv", og ikke bare som en "spin-off", 
noe som gjenspeiles av at den nå er inne i sin 6. sesong.

Ukens videoklipp fra vår verden - Uke 11

- travle dager - 


Video: Amanda

Maien på Sygna - Uke 11


Løping og småsøsken

Hei der!
På lørdag denne uka var det misjonsløp OG foreldredag! Selvfølgelig måtte jo mamma og Amanda OG Rune bli med, men stakkars pappa hadde jobb.

De ble med og på fredag rett etter skolen kom de opp til internatet mitt og henta meg og vi tok en dagstur til Sogndal.

Jeg var litt ute av det og ikke heilt til stede meste av tida vi var der, men jeg koste meg masse uansett! Vi gikk rundt i butikker og jeg kjøpte meg en bok og vi spiste Subway tilslutt før vi dro tilbake. De dro på hotellet mens jeg ble igjen oppe på Sygna.

Jeg endte opp med å se slutten av en film sammen med noen venner, og så etter på hele den nye Pixar filmen "Rød" med de! Flere av de stakk etter det, men jeg og en av de som jeg hadde sett filmene med ble dratt med ned for å synge karaoke med 2 nye av vennene mine og jeg koste meg noe helt sinnsykt. Jeg tror det bare er noe helt spesielt å synge med full hals på en scene med bestevennene dine og ha det bare være dere som er der.

Neste morgen kom mamma og de to små søskena mine opp fra hotellet og satt med meg mens jeg spiste frokost. Etter det var det et hyggelig møte i den ene gymsalen her og så var det misjonsløp!

Jeg hadde jo selvfølgelig meldt meg på, men jeg hadde ingen runde-beløp som sponsa meg. Det ville altså bety at uansett hvor mye jeg sprang, så ville aldri jeg tjene inn noe mer enn det som de som sponsa meg hadde sponsa på fast beløp.

Jeg sa da at jeg ikke kom til å gå noe mer enn 5 runder, siden det ikke betydde noe særlig, men da måtte jo mamma putte 50 kr på rundebeløp på meg, så da måtte jeg jo prøve LITT.

Kort sagt, så gikk jeg de fleste runder sammen med en liten vennegjeng, men jeg sprang her og der, mamma ble sjokkert etter hun fikk vite at løpet skulle vare i hele 90 minutter og jeg endte opp med å klare å gå/springe 25 runder! (Det er omtrent 9 km!!)

Jeg er ganske stolt over meg selv, og de små som gikk noen av rundene med meg og sto og heiet på meg/gav meg godbiter og vann mens jeg sprang ❤


Det var et møte til etter det, men de dro rett etter kveldsmat som var rett etter det møte, og jeg hadde det gøy på søndagen, men det var ekstra hyggelig å ha familien på besøk! Så det var jo helt flott når Amanda kom på søndagen for å tilbringe Mandag og Tirsdag som hospitant på Sygna 😉

👇

Åse sitt hjørne


Vekas quiz har som tema: Energisk. 4 oppgåver skal gje 7 bokstavar. Oppgåve 1: Initialar til idrettsutøvar (førenamn og etternamn) og første bokstav i namn på idrettskonkurranse. Oppgåve 2: Initialar til person. Oppgåve 3: Første bokstav i namn på kommune. Oppgåve 4: Første bokstav i namn på rockeband. Løysingsordet har hintet: Måleeining for effekt som oftast sett saman med prefiks, med omtala kostnad.

Oppgåve 1. Kva idrettsutøvar (med stor seiersmargin i helga) skal vi fram til i rebusen? Og kva konkurranse vant han i 2020?



Oppgåve 2. Kva person frå nyhetene skal vi fram til her?


Oppgåve 3. Kva kommune skal vi fram til her? Frå kommunens høgste topp kan du en åttedel av landet sjå. Og du kan ta banen inne i fjellet, hvis du ikkje har lyst til å gå. Det som ein gong var verdens største kraftstasjon. Er no museum med utstilling om ein kjent sabotasjeaksjon. Kommunens sentrum er oppført som verdensarv og, og snart feires solfest med karnevalstog.

Oppgåve 4. Kva rockeband har eg teikna denne veka? (Med eit namn som passer godt til vekas tema)?


Send svar til Åse på Messenger eller Facebook for å delta i trekninga. 

Denne vekas premie: Påske vinhøne med mønster frå Sandnes garn strikket i Fritidsgarn frå Sandnes Garn.


Fasit frå forrige veke

1. Zelenskyj Natostøtte 
2. Inverness. 
3. Magdalena Andersson 
4. Axl Rose. 
Løsningsord: Mazarin. 

Vinner av premie: Brita Wesenlund Hjønnevåg.

Vekas håndarbeidsprosjekt

Sjal etter mønster på Pinterest heklet i diverse restegarn, blant annet fra Søstrene Grene, Viking bjørk og Mandarin Petit.


👇

Trond på tampen


Hei og hå det stunder mot vår. Flere og flere er ute i hagene sine og gjør dem klar for å bugne av blomster og annet stas.

Jeg ser ut på det som en gang skal bli hage her i Prestesundet 10. Kan ikke påberope meg verken grønne fingre eller store gartneregenskaper. Det jeg derimot er flink til er å ta livet av enhver blomst i hus som krever vann. Enten så druknes den eller så tørker den inn.

Vi er ganske så grønne når det kommer til hage med andre ord , så alle tips og hjelp mottas med takk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar