Årsoversikt

søndag 16. desember 2018

Uke 50 2018 - Julen nærmer seg med raske skritt, og vi er, som alltid, ikke helt klare

Da legger vi bak oss en ny desember-uke, og det er bare en knapp uke igjen til jul. Selv om vi forsøker å gjøre litt hver dag for å komme et skritt nærmere å være "klare" for julefeiringen, med god hjelp fra nissene vi har på besøk, så føler jeg at vi nok en gang ikke er helt i rute til årets feiring. Men det er lite å gjøre med det, en får bare "henge på" som best en kan, så ordner det seg vel til slutt.

Denne uka har vi fått besøk av farmor, som er kommet for å feire jul med oss, med bilen full av julebrus fra Berentsen og gaver til store og små; som reine, skjære julenissen. Barna har stått på scenen i 4 dager og spilt Putti Plutti Pott til stående applaus, dermed har uka vært endel preget av det. Og så har vi brukt helga til panikkhandling av julegaver, slik at det som skal sendes avsted kan gå i posten i morgen. Joda, det ordner seg nok til slutt, skal du se!

Nydelig solnedgang en kveld denne uka - jammen kan det være skikkelig fint på vinteren her vest i havet.
Så beroligende: også okser og esler må feire jul.


Uka startet med besøk fra farmor. Hun kom kjørende helt fra Sokndal med bilen full av både julegaver, både fra henne selv og fra Åse og familie i Sokndal; julebrus fra Berentsen i Egersund (for det blir ikke jul for Trond uten brus fra Berentsen, sier han); og på toppen av det hele hadde hun fått plass til Runes rattkjelke og et par rumpebrett i tillegg. Så nå er barna klare for vinter og snø, så det skulle ikke forundre meg om det blir en snøfattig vinter.

Her hjemme pyntet barna ikke mindre enn to juletrær, et på gangen (eller biblioteket) oppe, og et på lekerommet (eller garderoben) nede. Så nå har vi tre fine juletrær i hus, det burde holde for i år.


Ukens andre dag brukte vi blant annet til å ta bilder til årets julekort. Bildene ble tatt foran det fine juletreet vårt i stua, men treet synes ikke på bildene. Så da kan vi jo i stedet vise frem det fine juletreet vårt her, da. 

Ettermiddagen var ellers i stor grad preget av at barna stod på scenen sammen med alle de andre barna på skolen, med første forestilling av Putti Plutti Pott, og jeg og Trond, og alle nissene, var blant publikum, og storkoste oss med det. Det er jo litt rart for oss, for vanligvis har det jo vært vi voksne som står på scenen, mens barna sitter blant publikum, men de har jo stått på scenen med kulturskole og korps tidligere, da. Forestillingen var i alle fall kjempeflott, og barna klarte seg kjempegodt!


Onsdag var det også forestilling, så ettermiddagen til barna ble jo stort sett brukt til det, når de er ferdig på skolen halv tre, og skal møte på ungdomshuset klokka fire, forestilling klokka seks, og ferdig sånn rett før kveldsmat, så er det ikke tid til så mye mer enn det.

Men Rune og jeg klarte jo å snike inn baking av lussekatter, egentlig takket være at Runes lærer trengte litt hjelp med å ordne lussekatter til Luciatog på torsdag. Så mens barna stod på scena, så stod jeg hjemme og bakte lussekatter, som de fikk spise da de kom hjem. Og siden onsdag var Lussi-dagen "hjemme" i Dalane, så sang barna julesanger for oss voksne, og så fikk de julebrus fra Berentsen, som smakte fortreffelig sammen med lussekattene.


Fjerde og siste dag med forestilling på ungdomshuset var torsdag. (Mandag var det generalprøve). Da var Trond og jeg tilbake på plass i publikum, denne kvelden var det fullt hus, og stor stemning. Og barna briljerte igjen på scenen. Vi gleder oss allerede til dette skal gjentas om tre år, selv om det jo da blir uten Maia på scenen. 

Torsdag var jo også Lucia-dagen, så Rune og klassen gikk rundt på skolen med Lucia-tog og delte ut lussekatter til alle som ville ha. Og vi spiste lussekatter igjen her hjemme til kveldsmat, med deilig oreomilkshake til, som Amanda hadde lært å lage på skolekjøkkenet på onsdag. Ikke dumt når de kommer hjem full av entusiasme og med nye spennende oppskrifter.


Etter tre ettermiddager med Putti Plutti Pott var det deilig for barna å ha fri fredag kveld. Trond, Maia og jeg var på foreldresamtale på ettermiddagen, mens Amanda var i fødselsdagsselskap på Haveland, og Rune slappet av med videoer på You-Tube. Og dermed ble nissenes ønske om at vi skulle bake litt julekaker fort glemt, og de stod igjen der på kjøkkenet med alle ingrediensene klare, men igjen bakst.


I går ble det Bergenstur på hele gjengen for litt "panikkhandling" av julegaver. For det er jo slik da, at Posten sier at pakkene må være sendt innen 16. desember for å være sikker på at de skal komme frem til jul. Nå er det litt vanskelig å få sendt pakkene 16. desember fra Eivindvik, siden det er søndag i dag, men vi satser på å sende i morgen og at det går bra likevel.

Innimellom julehandel ble det også tid til et besøk i verdens største pepperkakeby. Så mange flotte byggverk og annet, vi koste oss skikkelig med å kjenne igjen bygninger fra byen, figurer og annet flott som har blitt skapt av pepperkakedeig. Og så traff vi på Åge og Hilde på Åsane senter, så kjekt å få hilse på dem sånn rett før jul og få ønske dem god jul "irl"!


Tredje søndag i advent har vi feiret litt her og litt der, siden barna har vært hjemme sammen med farmor og Snøball, mens Trond og jeg har hatt en ny tur til Åsane i dag for å få handlet de siste julegavene, nemlig de som barna skal få, siden det ikke var så lett å få kjøpt noe til dem mens de var med i går, men mest siden vi ble lei av å gå i butikker i går.

Nå er vi så godt som i mål med årets julehandel, og når jeg bare får pakket inn og pakket klart det som må sendes i morgen, så kan jeg klappe meg selv på skulderen og være fornøyd med at det ser ut til å gå greit også i år. Og til neste år, da skal vi være ute i god tid. Joda, det er nå lov å tenke at jeg skal klare det en gang, jeg også, selv om jeg egentlig vet at det ikke helt er min greie å være ute i god tid med noe som helst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar