Årsoversikt

søndag 4. november 2018

Uke 44 2018 - Den sene høstferien ble ikke helt komplikasjonsfri

I dag blogger jeg fra Spania. Det så en stund denne uka ut til at det ikke skulle bli noen ferietur til Spania på oss fem i familien, siden begynnelsen på uken bød på opp til flere komplikasjoner, eller, som Trond ville si; utfordringer, slik at jeg en stund lurte litt på om universets makter prøvde å stoppe hele den planlagte ferieturen vår. Men heldigvis - alle brikker falt på plass til slutt, om enn i tolvte time, og her er vi altså, på en kort, men absolutt deilig, sen høstferie i Spania.

Det er nesten fælt å si det, men etter "bare" 4 dager i Spania så er snart hele ferieuka vår over for denne gang. Slik blir det, når jeg har valgt å bestille ferien fra en onsdag til en onsdag, men det var altså slik det endte opp med å passe best denne gang. Og vi forsøker i alle fall å gjøre det meste og det beste ut av de dagene vi har her nede for denne gang, så krysser vi fingrene for at vi har fått ladet batteriene så godt at vi er klare for vinteren som møter oss hjemme når vi snur nesa hjemover litt uti uka som kommer.

Solnedgangene er minst like vakre i Spania som de kan være i Eivindvik.
Ferien er den korte tiden mellom planene og minnene.


Starten av uka var preget av lettere desperat leting etter noen som kunne ha Snøball mens vi var på ferie. Som jeg skrev søndag sist uka, hadde Trond og jeg begge stolt på at den andre hadde kontroll (tror vi må øve oss litt på kommunikasjon), og dermed stod vi der uten en plan for hva som skulle skje med stakkars Snøball, som heldigvis var riktig så uvitende om dramaet som utspant seg rundt henne.

Jeg hadde jo lovet Amanda og Rune at de skulle få nye kostymer til Halloween, så det var jo det jeg skulle holde på med etter jobb på mandag, men så fant jeg plutselig på at vi skulle ha pannekaker til middag, så dermed gikk det litt tid bort til det på ettermiddagen. Men jeg fikk nå gjort en god del på kostymene deres likevel, da. Og pannekakene ble gode, de. 


Mandag kom og gikk uten at vi hadde "landet" pass til Snøball, så da jeg tirsdag morgen fikk et tips fra en av helsesekretærene på jobb som viste seg å være svært godt, siden snille Magny svarte ja på stående fot, så nærmest danset jeg meg gjennom dagen på jobb, i glede over at vi hadde funnet en svært god løsning på hvor Snøball skulle være, og dermed kunne vi komme oss på ferie til tross for elendig planlegging og kommunikasjon rundt dette.

Etter jobb tirsdag gjorde jeg ferdig kostymene til Amanda og Rune, slik at barna kunne få seg en før-Halloween-tur ut til nabo Belinda, som hadde lovet å ta imot dem med åpne armer selv om de kom dagen før dagen. Mens barna var ute på tur fant jeg frem kofferter og gjorde klart til pakking. Og så fant jeg passene våre, og heldigvis fant Trond ut at han skulle sjekke utløpsdatoene. For da oppdaget altså vi at Rune og Amanda ikke hadde gyldige pass. 


Dermed måtte onsdagens formiddagsplaner endres, for jeg, Amanda og Rune måtte fint ta turen til Knarvik for å få ordnet nødpass. Vi startet tidlig på morgenen, hadde med oss alle papirer vi trengte, var innom Elite foto på veien og fikk tatt passfoto, og møtte på politistasjonen med lua i hendene og ba tynt om hjelp. Og så viste det seg at hele pass-systemet til politiet "lå nede" i hele landet akkurat onsdag formiddag. Så selv om de ville hjelpe oss, så kunne de ikke, i alle fall ikke før pass-systemet var oppe og gikk igjen. Og det kunne ta alt mellom 10 minutter og 5 timer. Så da var det ikke annet å gjøre enn å sette seg tålmodig ned og vente og håpe, og tenk, en liten stund over tolv ordnet det seg, slik at vi fikk bestilt både nye pass og laget nødpass til de to passløse.


Så da ble det tur til Spania på oss til slutt likevel, selv om jeg så mørkt på det en stund onsdag formiddag. Og flyplassen innfridde - barna fikk "knask" både på Taxfree-butikken og i denne kafeen like ved "gaten" vår. Det var stas, siden de stilte på flyplassen og flytur i Halloween-kostymer. Heldigvis hadde vi en sen avgang, slik at vi sent på kvelden kunne gå på flyet til Spania, og litt over klokken to natt til torsdag var vi vel fremme her hos mamma/bestemor.


Litt over klokken sju torsdag morgen var Rune lys våken, og klar for å gå i bassenget. Solen skinte, og etter en deilig frokost og skifte til badetøy, var gjengen klar. Ut for vi, barna og jeg, men skuffelsen ble stod, for bassenget borti gata var ikke bare stengt, det var tomt for vann, siden det skal repareres på grunn av en skade. Dermed ble det dårlig med bading på gjengen.


Torsdag var helligdag her i Spania, men butikkene var stort sett åpne, så siden det ikke ble bading, tok vi turen til "La Zenia", et stort kjøpesenter her i området, og handlet litt der. Barna fikk popcorn, Rune og Amanda fikk leke seg litt på et stort lekeområde der, Trond fikk sjekket synet sitt hos optikeren "vår" her nede, og jeg og Maia fikk shoppet litt nye klær og enda litt til. Men etter en stund var vi lei, og gikk derfor og handlet inn til middag, før vi dro tilbake til bestemor og lagde oss middag der. 


Siden det ikke ble bading på torsdag, bestemte vi oss for å finne et basseng på fredag. Trond hadde funnet ut at det fantes et innendørs basseng i Torrevieja, og etter deilig frokost og et kjapt google-søk fant vi adresse og dro avsted for å bade. Og bassenget her var åpent, badehetter fikk vi kjøpt, og snart var alle i vannet. Utenom Trond, da, som hadde klart å glemme å ta med seg badeshortsen. Så han tilbrakte litt tid med å vente på oss andre mens vi badet og koste oss. 

Etter å ha badet og kost oss godt slappet vi av litt "hjemme", og så litt fjernsyn, før vi tok turen til "Gran China". Ja, for kinarestauranter, det har de flust av også her i Spania. Maten var god, men dessertene førte til litt skuffelse, siden Trond hadde tro på en "varm" rett, som var helt kald, Maias "mixed fruits" egentlig bare var litt fruktcocktail fra boks, Amandas elefant-is ble til en pingvin, og mine stekte bananer ble glemt, men kom til slutt, slik at Maia fikk spise dem i stedet. Bare Rune var fornøyd, for han fikk den pingvin-isen han hadde bestilt.


I går ble det litt mer shopping på oss, denne gangen på "Habaneras". Grunnen var at vi trodde bestemor hadde et rabattkort til C&A som gikk ut 3/11, som dermed måtte brukes i går for å være gyldig. Men tenk, så viste det seg at det rabatt-kortet hadde gått ut 11. mars, og ikke 3. november, slik vi trodde. Men vi shoppet nå litt nye klær til barna likevel, da. Og så kjøpte vi oss god drikke på Starbucks, og kikket litt i andre butikker i tillegg.


Etter å ha handlet "fra oss" for denne dagen, så tok vi turen til en minigolf-bane vi har vært på før, som ligger på et tak med utsikt ut over middelhavet. Der ble det familie-kamp, til tider gikk temperaturen noe høyt på flere måter, men til slutt gikk solen ned, det ble kjølig, og kampen ble fullført. Vi tror Trond gikk av med seieren, men jeg har rett og slett ikke regnet ut hvordan resten av resultatlista ble. På veien hjem igjen handlet vi pizza på lokalbutikken som vi stekte og koste oss med hjemme, mens vi så lørdagens kvartfinale i "Skal vi danse".


I dag har vi vært en tur til "Cicuidad Quesada" og gått litt i butikker der. Jeg fikk begynt litt på årets kalendergaver, plutselig er det jo desember, og tid for adventskalendere. Og så fikk barna kjøpt seg "nye" flip-flop-sko eller lignende, siden de vi satte igjen her for 3 år siden merkelig nok ikke er store nok lengre. Søndag er "kort-bingo"-dag for bestemor, så da fikk vi vært med på det i ettermiddag. Det ble nesten gevinst på Rune, han var en av to som bare hadde et kort igjen på den ene runden. Og bestemor vant en av rundene, så på henne ble det en liten gevinst.


I kveld har vi kost oss med mer kortspill. Maia lærte oss "president", som er et spill hun har lært å spille hjemme i Eivindvik. En koselig stund uten skjerm men med sosialt samvær ble det i alle fall, med mye latter, og innimellom noe frustrasjon, siden ikke alle av oss er like gode tapere. Men øvelse gjør mester, for det er ingen som får vinne uten at de faktisk har fortjent seieren.

Det er rart, men deilig, å få noen ekstra sommerdager her nede nå på tampen av høsten. Vi nyter dagene, og er egentlig bare glade for at vi faktisk kom oss avsted på ferie denne gangen, for maken til dårlig forberedelse og planlegging skal du lete en stund etter, det må vi bare legge oss flate på. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar