Årsoversikt

søndag 18. november 2018

Uke 46 2018 - En magisk uke i Harry Potters verden

Om det var noen tvil om det - denne uka har vi, i alle fall på hjemmefronten, tilbrakt fordypet i Harry Potters verden, med forberedelser til, og deretter selve feiringen av Amandas 11-årsdag nå i helga. Vi gjør jo ikke noe halvveis når det kommer til akkurat denne fødselsdagsfesten, siden vi har bestemt oss for at feiringa av 11-årsdagen for alle våre tre barn skal være som den aller første festen Harry Potter opplevde da han var 11 år, og kom til Galtvort for aller første gang.

Selv om vi hadde mye klart fra Maias 11-årsdagsfeiring for godt og vel 2 år siden, så er det jo alltid en god del som må gjøres klart, både av mat og annet som en finner på at en skal ha med. Og så måtte vi en tur til Åsane for å finne gaver til Amanda og litt ekstra til festen, og alt dette på toppen av vaktuke med utekontor mandag og onsdag. Men alt er verdt det når jenta er fornøyd og har hatt fire timer i magiens verden som hun og flere med henne kanskje vil huske lenge.

Tre av fire bord dekket til fest på Galtvort.
De fleste av oss kan huske en tid da en bursdag - spesielt hvis det var ens egen - lyste opp verden som om en annen sol var steget.


Vaktuka startet slik de fleste vaktuker gjør for meg og de andre som er leger her i Gulen, med utekontordag i Brekke. Det er alltid litt spennende å reise ut på utekontor, særlig fordi en føler seg litt alene, og fordi det er travelt å skulle både ha tid til sine fastlegepasienter samtidig som en skal ha vakt og ta seg av de som trenger "øyeblikkelig" hjelp, og eventuelle utrykninger som skulle dukke opp. Timene går i alle fall raskt unna, og snart var det ettermiddag og tid for bursdagsforberedelser.

Vi hadde planlagt at barna som skulle i selskapet til Amanda skulle få smake sjokoladefrosker og allsmaksbønner, så mandags ettermiddag gikk med til å lage sjokoladefrosker og begynne på prosjektet det var å lage esker både til frosker og allsmaksbønner. Det medførte litt frustrasjon over en printer som ikke har taklet flytting til Eivindvik helt godt, men til slutt kom jeg da i mål med kopiering. I tillegg brukte Trond og Amanda litt tid på å få levert ut alle invitasjonene til gjestene til fødselsdagsfesten. 


Rune har begynt på skyting nå i høst, noe han ser ut til å ha litt talent for, og noe han synes er veldig kjekt å forsøke. På tirsdag var det øvelse, den andre han har vært på, siden han har gått glipp av litt i forbindelse med ferieturen vår. Men heretter tenker jeg det blir vanskelig å stoppe han fra å ta turen på øvelser og annet som foregår i regi av skyttarlaget.

Jeg fortsatte med planlegging og forberedelser til bursdagsfeiringen etter jobb. Klipping og liming av esker til sjokoladefrokser og allsmaksbønner stod blant annet på planen, det tar litt tid å lage til over 20 slike bokser, men så ble de skikkelig stilige også, da, om du spør meg.


Ukens tredje dag startet på utekontor på Byrknes. Det ble nok en dag som gikk fort unna, og bildet ble først tatt rett før jeg var på vei ut døren, derfor står kofferten på pulten, den pleier altså ikke å stå der mens jeg har pasienter. 

Jeg dro direkte til Sløvågen etter endt dag på utekontor, der jeg plukket opp Trond, og så ble ettermiddagen, og noe av kvelden, brukt til å handle inn til bursdag og til å finne bursdagsgaver til Amanda fra oss her i familien.


Etter jobb torsdag bar det nesten rett tilbake til skolen for oss alle, siden barna skulle være med på konsert med elevene på kulturskolen her i Eivindvik. Siden alle tre er elever på ett eller flere instrument, så var våre tre stadig oppe og opptrådte, på bildet er det Rune som spiller kornett sammen med en annen elev ved kulturskolen. 

Vel hjemme fra konsert satte jeg igang med å bake, eller rettere sagt, planla jeg å sette igang med å bake, kakene som Amanda hadde bestilt til bursdagen. Det var bare et problem: jeg manglet smør og rømme til sjokoladekaka - og butikken var allerede stengt. Men heldigvis har vi gode naboer - Belinda hadde både smør og rømme som vi fikk låne - så da fikk jeg bakt sjokoladekake til tross for stengt butikk og manglende ingredienser.


Det var på en måte deilig å komme til fredag etter en travel uke med vakt, men samtidig litt stressende å komme til fredag, fordi jeg så gjerne skulle vært litt mer klar for lørdagens festligheter. Men en rekker jo bare så mye som en rekker, og så får vi skrive opp bak "øret" at vi må starte med forberedelser litt tidligere neste gang. Mest av alt var jeg forresten glad for at pakken med duker og servietter fra "Superkul" som ble bestilt for mindre enn en uke siden kom frem akkurat i tide på fredag. Godt levert! 

Fredag ettermiddag og kveld brukte jeg til å pynte kaker. Amanda hadde bestilt en liten bryllupskake i 4 etasjer - et for hver "hus" på Galtvort, så da var det 4 kaker som skulle pyntes. Og imens jeg gjorde det, så var Trond i ungdomshuset og begynte på pynting til festen, noe som, blant annet, involverte flittig bruk av "gøtt" eller "sen". 


Og så kom den store dagen, om vi var mer eller mindre klare for den. Kaka var i alle fall klar, og med god hjelp fra gode hjelpere som dukket opp, ble salen pyntet og gjort klar for fest på Galtvort akkurat i tide til at gjestene begynte å komme. Snille Mona kom fra Sula for å hjelpe til på kjøkkenet som "husalv", og jammen ble det fullt opp med lærere til slutt, "Rita Slita" stilte som reporter for "Aftenprofeten", og på toppen av alt kom det en ekstra heks som hjalp husalven på kjøkkenet, slik at alle fikk deilig mat og drikke servert.

Vi kan ikke si annet enn at festen ble svært vellykket. Barna koste seg. De ble delt inn i "hus" av valghatten, de moret seg over Humlesnurrs tale, de forundret seg over trylleformler som virket, strevde med å få transfigurasjonsformler til å virke, ble påvirket av gledes-eleksirer, lærte om blomster og urter i urtologitimen, spiste rikelig med kake og litt snacks, fikk diplomer for vel utført dag på Galtvort, og til sist, sjokoladefrosker, sjokolade-"snopper" og allsmaksbønner. En dag fylt med magi, der timene gikk fort avsted, med andre ord.


I dag har jeg mest av alt vært glad for å ha en dag å ta meg inn igjen på etter en uke på høygir. Jeg innrømmer gjerne at jeg var så sliten i går kveld at jeg mer eller mindre kollapset på senga etter at vi var hjemme igjen en god stund utpå kvelden etter å ha ryddet opp igjen etter festen. Så vi sov litt lenge, før vi stod opp, og spilte en runde med spillet Amanda fikk til fødselsdagen; Harry Potter Cluedo. Skikkelig gøy, og anbefales! 

Ettermiddagen og kvelden har vi tilbrakt i Bergen, fortsatt i det samme universet, siden vi har vært og sett den nye "Fabeldyr"-filmen på Bergen Kino. Dermed ble det middag på kinarestaurant, der barna fant både drager og fønikser på dekorasjonene, og Trond mente bestemt det var en gullsnopp der også. Og filmen innfridde, den, vi gleder oss allerede til neste avsnitt! 

Til slutt i dagens blogg vil vi benytte anledningen til å takke og bukke og legge oss i støvet for alle dere som stilte opp på fredag og lørdag og hjalp oss med å lage en skikkelig magisk opplevelse for barna på mellomtrinnet her i Eivindvik. Dagen hadde aldri blitt så vellykket uten alle dere; tusen, tusen takk for at dere tok dere tid og brukte krefter på dette! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar