Årsoversikt

søndag 9. april 2017

Uke 14 2017 - Siste innspurt før påskeferien

When it's not always raining there'll be days like this
When there's no one complaining there'll be days like this
When everything falls into place like the flick of a switch
Well my mama told me there'll be days like this 

When you don't need to worry there'll be days like this
When no one's in a hurry there'll be days like this
When you don't get betrayed by that old Judas kiss
Oh my mama told me there'll be days like this

Snøball synes det var på høy tid med litt påskeferie nå.
En mann har det aldri så travelt, at han ikke kan snakke om hvor travelt han har det.

Så var vi, endelig, kommet frem til Palmehelg og Palmesøndag, og dermed begynnelsen på påsken. Det kjennes helt greit å vite at barn og mann har fri frem til over neste helg, og at jeg selv også, om noen få dager, også får noen etterlengtede fridager. Det skal bli deilig, for nå er det flere enn Snøball som kjenner på et behov for en pust i bakken.

Vi legger bak oss en uke som har vært preget av to ting: oppkjøring til påskedagene, og samtidig å få gjort unna alt som skulle være gjort før påske. Det har, med andre ord, vært nok en travel hverdagsuke her i familien. Men nå er det Palmehelg, og gjengen har kommet litt i påskestemning etter 2 dager med fri for alle. 


Mandag begynte vi nedtellingen til påske på jobb, med siste dag for inntak av nye pasienter, og planlegging for utskrivelser frem mot påskestengt avdeling. 

På hjemmefronten var det dagen for foreldresamtaler, både i sjette og fjerde klasse. Det medførte at vi måtte tilbringe endel tid på skolen etter jobb. I tillegg fikk barna i korpset spandert pizza og brus fra Dalane Kulturfestival etter en godt gjennomført konsert sist helg.


Tirsdag tilbrakte vi igjen ettermiddagen på skolen, da var det påskespill med fjerde klasse. Amanda deltok med sang, lesing og blokkfløytespill. Alle var selvsagt veldig flinke, og det gikk jo bra til slutt! Maia spilte det samme spille da hun gikk i fjerde klasse, så hun var litt uinteressert, men slik blir det, når det bare skiller to år mellom jentene. Kostymet var i alle fall lett å finne, siden Amanda kunne bruke det samme som Maia hadde brukt for to år siden.


Onsdag morgen forsov Trond seg, så jeg måtte smøre nistene selv, både til barna og til meg selv. Det måtte jo foreviges. Jeg skulle egentlig på styremøte i Skolekorpset på ettermiddagen, men det ble utsatt til over påske, noe jeg må innrømme at var helt greit i en travel uke.

Jeg var så trett på ettermiddagen at jeg gikk og la meg nesten rett etter middag. Jeg sovnet en gang mellom syv og åtte på kvelden, og sov mer eller mindre frem til neste morgen. Så om jeg da ikke ble uthvilt, så kommer det vel ikke til å skje.


Torsdag ettermiddag var det vårkonsert på kulturskolen, der Rune var med og opptrådte med klokkespill for aller første gang. Det var endel sommerfugler i magen på lillemann, men han spilte så flott som bare det. Både jeg og farmor ble rørt til tårer over den lille, flotte musikanten vår! Og Rune var veldig fornøyd med at han fikk en sjokolade som belønning for flott gjennomført konsert.


På jobb på fredag stekte de vafler på naboavdelingen, og det luktet så godt at det ble vafler og is til ettermiddagskaffe her i huset. Torsdag ble det komler til middag etter at det hadde luktet komler på jobb, så da vet vi hva som bestemmer menyen på hjemmebane om jeg får bestemme: hvilke lukter jeg har kjent på jobb den dagen. 

Vi skulle egentlig pakke til Amanda, som skulle reise på påskeferie på lørdag, men så ble det utsatt til i dag, søndag, og det var egentlig helt greit, for etter en travel uke, både på jobb og på hjemmefronten, så var det greit å slappe av litt med familien i stedet.


I går hadde Trond og jeg oss en handletur til Egersund på egenhånd, blant annet for å handle litt på vegne av påskeharen. Vi hadde et par fine timer i ganske fint vær, og fikk ordnet en god del. Det er jo også slikt som må ordnes før påskeferien sitter inn.

Barna fikk spørsmål om hva de ville ha til lørdagsmiddag. Bestillingen lød på "meksikansk", men ikke taco. Dermed ble det tre meksikanske retter: Fajitas, Enchiladas og Burritos. Godt var det, men alt for mye mat var det selvfølgelig også. Sånn går det, når vi ikke klarer å bestemme oss for en rett.


Dagen i dag startet med at Amanda ble hentet av tante Åse, for de to dro på påsketur til Sogn og Solund i dag. Det ble en lang dag for dem, for de har hatt mer enn litt uflaks med ferjene, og endt med å tilbringe et ukjent antall timer på diverse ferjeleier oppover vestlandskysten. Men nå er de i alle fall fremme, det er godt å vite.

Her hjemme har vi hatt en rolig dag. Trond, Rune og Snøball har vært ute og gått tur, Maia og Rune har testet basketball-stativet som Maia vant på basar sist uke, vi har sett ikke mindre enn to filmer sammen med de to gjenværende barna, og kost oss skikkelig. 

Siden det altså er palmesøndag i dag, så er vel påskeuka offisielt igang. Selv om Rune allerede i dag ga uttrykk for at han savnet skolen, så tror jeg det skal gjøre godt for alle mann med litt roligere tempo i noen dager. Hurra for påskeferie!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar