Årsoversikt

søndag 27. november 2016

Uke 47 2016 - En syk oppkjøring til adventstiden

Tenke seg til, nå er det allerede første søndag i advent, og dermed er det bare 4 uker igjen til jul! Og det er faktisk bare 5 blogginnlegg igjen før jeg har klart å gjennomføre mitt "nyttårsforsett" for 2016, med et blogginnlegg i uka gjennom et helt år. Det er faktisk mulig at jeg klarer det jeg satte meg fore for nesten et år siden!

Snøball er ikke fornøyd med at adventsstaken har tatt plassen hennes i vinduskarmen!
Denne uka har hos oss rett og slett vært preget av sykdom. Sent søndag kveld begynte Maia med oppkast og diare, så da var det bare å holde henne hjemme på mandag morgen. Amanda våknet med feber og stadig like kraftig hoste, så hun måtte også være hjemme. Dermed var det bare Rune som ble kjørt til skolen på mandag morgen, noe misfornøyd med at han var den eneste som skulle på skolen, og Trond måtte være hjemme med to syke jenter.

Mandag kveld begynte så Rune å kaste opp, han også, så da ble det min tur til å være hjemme på tirsdag med tre syke barn. Rune var nesten fornøyd med at han hadde kastet opp på mandag kveld, selv om han følte seg dårlig, da. Og Maia var i bedring, men var hjemme et døgn til så vi var sikre på at hun var smittefri. Og så var Trond hjemme på onsdag med Rune og Amanda, som fortsatt hadde feber, mens Maia var tilbake på skolen.

Disse har kommet godt med denne uka.
Torsdag morgen var Amanda feberfri, selv om hun forsatt hostet, mens de andre to var ferdig med omgangssyken for denne gang. Siden Amanda ikke følte seg i form så prøvde hun seg med en halv dag på torsdag, slik at jeg fikk vært på jobb noen timer på morgenen, før jeg hentet henne, og hadde hjemmekontor resten av dagen. Det gikk greit å forsøke seg tilbake på skolen, selv om hun hadde hatt tre prøver som hun jo ikke hadde fått forberedt seg til, siden hun hadde vært syk.

Først fredag var vi "tilbake" i normal hverdag, med alle på skole og jobb. Det har jo også blitt roligere ettermiddager, siden de har vært syke på skift, alle tre. Og jeg har hatt sykehus både på jobb og hjemme, og synes nå at det får holde med sykdom for denne gang, selv om Amanda fortsatt hoster endel, så håper vi at neste uke blir bedre i så måte.

Torsdag kveld var Trond og jeg på teaterøvelse mens farmor passet barna her hjemme. Det er godt å komme seg ut litt når en har hatt en slik uke. Heldigvis har vi to holdt oss friske, det hadde jo egentlig vært typisk om vi to også hadde blitt syke, det er nokså utrolig at vi har "gått klar". Torsdag var det jo også "Thanksgiving". Jeg har egentlig lyst til å feire den dagen, men i en travel hverdag så er det ikke akkurat tid til å lage kalkun til middag på en helt vanlig torsdag. Men Trond ordna den greit: han stekte kalkunkorv til middag, det var jo kalkun, det også! Og godt var det, så får vi heller se om det kan bli "skikkelig" kalkun til neste år, det er jo lov å drømme om det, i alle fall!

Kanskje lurt å gjøre dette for å unngå å tømme sparegrisen på "salg"?
Fredag var det så "Black Friday", en dag som det er ganske sprøtt at vi har begynte å markere her i Norge. "Black Friday" har jo oppstått i de land som feier Thanksgiving, siden det er en "inneklemt" dag mellom Thanksgiving-torsdag og helgen.Her i landet er det jo nesten ingen som feirer Thanksgiving, men de vil visst gjerne ha "Black Friday" hele uka, og helst litt videre i de neste dagene også. Personlig foretrekker jeg Thanksigiving foran "Black Friday", men det er nå bare min mening.

Fredag etter jobb må jeg likevel innrømme at vi tok turen til Sandnes for å gå i butikker, ikke for å handle på tilbud (det er forresten kanskje ikke så billig som en skulle tro), men for å handle kalendergaver til årets adventskalendere. Mens jeg gikk i butikker, var Trond og barna på Leos Lekeland og koste seg der helt frem til stengetid. Det var en grei løsning, selv om det er litt ensomt å gå alene på shopping, så fikk jeg i alle fall gjort ganske mye på noen få timer!

Trond har hatt jobbehelg, så han har vi nesten ikke sett denne helgen, i dag har han faktisk vært på jobb i 12 timer (!). Men jeg og barna har forsøkt å få med oss starten på årets adventstid, både i går og i dag. I går var vi på julemesse på "Gamle skolen", og fikk kjøpt de første julegavene, og litt til oss selv også. Og så spiste vil grøt til lunsj mens vi var der. Det er imponerende hvor mye fint som en kunne få kjøpt på julemesse, et flott tiltak.


Klokken fire leverte vi Maia på menighetsenteret, for hun har vært med på "Lys Våken" der, hvor 11-åringer i hele landet har fått tilbud om å overnatte i kirken (eller på menighetssenteret), utforske kirkerommet, og kose seg sammen med andre 11-åringer. De var også med på dagens gudstjeneste, hvor de var med og gikk inn i prosesjon, og deltok i gudstjenesten på flere måter. Jeg synes det er så flott at de får delta på flere slike ting gjennom oppveksten, all ros til kirken og menighetsrådet!

Vi andre var på tenning av julegrana i parken i går, der voksenkorpset spilte mens alle som ville fikk gå rundt julegrana. Det var en fin, men kald, stund, så det var godt det ikke varte så lenge. Etterpå koste vi oss med lørdagsmiddag mens vi så en julefilm sammen med de to minste barna. Og så fant jeg frem adventsstjerner og -staker, og fikk på plass de første tegn til å pynte til jul også her i huset.

Og i dag har det altså vært første søndag i advent. Vi har vært i kirken, og så har vi vært hos tante Åse og feiret fødselsdagen hennes med deilige kaker. Etterpå har vi tent lys her hjemme, i dag var det Rune som fikk tenne det første lyset i adventsstaken, mens vi andre forsøkte å huske ordene til adventssangen. Og så har vi vært på loftet og funnet enda flere lys som vi kan pynte huset med, men det får vi sette opp sånn litt etter litt, det synes jeg er mest gøy, at det liksom dukker opp litt mer for hver dag som går frem mot jul!


Og så er vi spente på om vi snart får besøk av de nissebarna som pleier å komme på denne tiden. Når det skjer, så kan dere lese om det i adventsbloggen vår. Og så må vi bare glede oss til jul, og forsøke å ikke bli stresset av alle som legger ut bilder på facebook av at de er ferdig med årets julehandel, eller at huset er ferdig pyntet, eller at julekortene er sendt i forrige måned, eller at 7 sorter har vært klar i boks i flere dager allerede. For det blir faktisk jul også uten at en er klar med alt i god tid før første desember også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar